Elenia Oy

Elenia asentaa uusia älykkäitä sähkömittareita Muuramessa

Jaa

Elenia asentaa Muuramessa noin 5 000 asiakkaalleen uuden, älykkään sähkömittarin osana sähkönkulutuksen mittausuudistustaan. Asiakkaat saavat hyvissä ajoin ennakkoon kirjeitse tietoa mittarinvaihdosta. Mittarinvaihto on asiakkaille maksuton. Tähän mennessä jo yli 200 000 Elenian asiakasta on saanut uuden älykkään sähkömittarin. Muuramessa asennukset valmistuvat kesän lopulla.

Tähän mennessä jo yli 200 000 Elenian asiakkaalle on asennettu uusi älykäs sähkömittari.
Tähän mennessä jo yli 200 000 Elenian asiakkaalle on asennettu uusi älykäs sähkömittari.

Vuosien 2021–2025 aikana toteutettava mittausuudistus avaa asiakkaille pääsyn Elenian AinaLab-palveluun, jossa voi seurata omaa sähkönkulutusta lähes reaaliaikaisesti sekä kodin sähköjärjestelmän kuormituksen jakaantumista. AinaLabista saatava mittaustieto soveltuu esimerkiksi kulutustottumusten seurantaan tai sähkötöiden suunnittelun tueksi.

”Tavallisesti eri sähkönkulutuksen seurantapalveluissa kokonaiskulutustieto on saatavilla päivän tai parin viiveellä. Elenian AinaLab-palvelussa kulutustieto on nähtävissä vaihekohtaisesti, ja sen viive on parhaimmillaan vain muutaman minuutin, yleensä korkeintaan tunnin mittainen”, kertoo Elenian asiakkuus- ja sidosryhmäpäällikkö Sanni Harala.

Uusissa sähkömittareissa on mahdollisuus kuormanohjaukseen, jonka voi ottaa käyttöön AinaLabissa. Kuormanohjauksen avulla uutta sähkömittaria voi ohjata ajastamaan sähkökäyttöisiä laitteita, kuten sähkölämmitteisen kodin sekä veden lämmitystä. Kuormanohjaus huomioi käytössä olevan siirtotuotteen sekä pörssisähkön spot-tuntihinnan. Palvelut ovat maksuttomia.

Uusissa sähkömittareissa on lisäksi kotiautomaatioliitäntä, joka mahdollistaa sähkömittarin luennan asiakkaan omaan käyttöön. Tätä uutta ominaisuutta asiakas voi hyödyntää oman palveluntarjoajansa avulla esimerkiksi kotiautomaation ohjaamisessa tai sähköautojen latauslaitteissa.

Testattua teknologiaa

Teknologia-alustan uusille palveluille on luonut sähkömittari- ja järjestelmätoimittaja Aidon yhteistyössä Elenian kanssa. Aidonin kumppanina mukana on teleoperaattori Elisa, joka vastaa mittauslaitteistojen ja -järjestelmän välisistä tietoliikenneyhteyksistä.

”Edistämme sähköistä, vihreää siirtymää uudistamalla sähköverkkoa ja sen teknologiaa sekä kehittämällä asiakkaille uusia palveluita. Älykkään sähköverkon merkitys on keskeinen ilmastoratkaisuissa”, Harala sanoo.

Sähkömittareiden asennuksen Elenialle toteuttaa Voimatel. Hämeenlinnan seudulla asennukset ovat parhaillaan menossa. Päijät-Hämeessä ne alkavat ensi vuonna. Aiemmin työt ovat edenneet Pohjois- ja Etelä-Pohjanmaalla, Keski-Suomessa sekä Pirkanmaalla.

Elenia vaihtaa kaikkiaan 400 000 asiakkaan sähkömittarit uusiin nykyisten mittareiden tullessa käyttöikänsä päähän. Noin 40 000 asiakkaalla on tätä uudemmat mittarit, jotka menevät vaihtoon myöhemmin

>> Lue lisää mittausuudistuksestamme

Faktat

  • Uudet sähkömittarit mahdollistavat asiakkaille uusia palveluita.
  • Älykäs sähköverkko ja uudet palvelut edistävät uusiutuvan energian käytön kasvua.
  • Tuuli- ja aurinkovoima tarvitsevat säätövoimaksi lisää kulutusjouston ratkaisuja.
  • Uusi mittausjärjestelmä edistää kulutusjouston tasapainoa energiajärjestelmässä.
  • Elisan uusimmalla IoT-teknologialla on mahdollista entistä tarkempi sähkönmittaus. Mittareihin saa yhteyden haastavistakin paikoista, kuten monen seinän takaa tai maan alta.
  • Asiakkaat ja isännöitsijät saavat mittarinvaihdosta ennakkotiedon postitse sekä kotitaloudet asennusajan, jonka voi tarvittaessa vaihtaa.
  • Ennen asennusajan vahvistusta asiakkaiden ei tarvitse tehdä mitään.
  • Mittarinvaihto on asiakkaille maksuton.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tähän mennessä jo yli 200 000 Elenian asiakkaalle on asennettu uusi älykäs sähkömittari.
Tähän mennessä jo yli 200 000 Elenian asiakkaalle on asennettu uusi älykäs sähkömittari.
Lataa

Linkit

Elämää sähköistämässä

Elenia palvelee 440 000 kotitalous-, yritys- ja yhteiskunta-asiakasta yli sadan kunnan alueella Kanta- ja Päijät-Hämeessä, Pirkanmaalla, Keski-Suomessa sekä Etelä- ja Pohjois-Pohjanmaalla. Huolehdimme sähköverkon toimivuudesta ja uudistamisesta. Rakennamme sähköverkkoa ja -liittymiä kumppaniyhtiöittemme kanssa. Mittaamme asiakkaidemme sähkönkulutuksen ja toimitamme energiatiedot sähkönmyyjille. Kehitämme tulevaisuuden sähköverkkoa uutta teknologiaa hyödyntäen. Palveluliiketoimintamme tarjoaa energiayhtiöille asiakaspalvelua ja sähkömarkkinoiden monipuolisia palveluita sekä vastaa Elenian hankinnasta ja rakennuttamisesta. Pidämme huolta ympäristöstä ja edistämme Suomen sähkömarkkinoiden kehitystä. Toimintamme ja palveluittemme perustana on vastuullisuus. Tutustu Elenia ja vastuullisuus & www.elenia.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elenia Oy

Elenian verkkopalvelu kattaa paljon muutakin kuin sähkönsiirron − Uudet hinnat voimaan 1.9.202414.6.2024 11:25:17 EEST | Tiedote

Varman sähkönjakelun tarve, sähkömarkkinalain ja puhtaan siirtymän vaatimat verkkoinvestoinnit sekä verkon rakentamisen ja ylläpidon kasvaneet kustannukset nostavat Elenian verkkopalveluhintoja syyskuun alussa. Verolliset hinnat nousevat keskimäärin noin 3,5 % ilman arvonlisäveron korotusta. Verottomana korotus on keskimäärin noin 4,5 %. Elenia lähettää asiakkailleen tiedon uusista hinnoista kesä-heinäkuun taitteessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye