Suur-Seudun Osuuskauppa SSO

SSO laajentaa robokuljetustarjontaa – sympaattisia kuljetusrobotteja myös Saloon, Karkkilaan ja Somerolle sekä Lohjalle Perttilään ja Tynninharjulle.

Jaa

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO aloitti viime vuoden joulukuussa ruoan robokuljetukset Lohjalla Sale Hiidensalmella. Siitä lähtien kuljetusrobotit ovat olleet tuttu näky Lohjan keskustan katukuvassa herättäen ihastusta kulkiessaan. Nyt robokuljetustarjonta laajenee, kun S-market Karkkila, S-market Somero, Salon alueella S-market Tupuri ja Sale Hermanni, sekä Lohjalla Sale Perttilä ja S-market Tynninharju saavat omat kuljetusrobottinsa tiistaina  30.4.2024 klo 10.

Robokuljetusta on käytetty Sale Hiidensalmella ahkerasti sen alkutaipaleesta asti, mikä kannustikin osuuskauppaa laajentamaan palvelua uusille paikkakunnille.  

– Olemme iloisia, että voimme laajentaa robokuljetusten tarjontaamme. Onhan tämä ympäristöystävällinen ja innovatiivinen, uudenlainen palvelu. Monet kyllä tunnistavat robotit entuudestaan jo esimerkiksi sosiaalisesta mediasta ja ovathan ne aika sympaattisia ja hauskoja ilmestyksiä katukuvassa, kertoo toimialajohtaja Heikki Vottonen.  

– On joka kerta aina yhtä jännittävää, kun avaamme palvelun uuteen kaupunkiin ja pienet robottimme saavat uusia asiakkaita, joilla avautuu mahdollisuus käyttää autonomisia kuljetuspalveluja, sanoo Starship Technologiesin liiketoiminnan kehitysjohtaja Sandra Beaumont. 

Asiakkaiden on mahdollista valita päästötön, nopea ja arkea helpottava robokuljetus tilatessaan ostoksensa S-kaupat mobiilisovelluksesta. Robottien toimintasäde on jopa kolme kilometriä toimipaikasta, ja tilaukset tulevat tunnin sisällä asiakkaan luo. Kaupan henkilökunta pakkaa asiakkaan ostokset ja nostaa ne kuljetusrobotin kyytiin. Asiakas voi seurata robotin kulkua sovelluksesta reaaliaikaisesti. Kun robokuljetus on perillä, asiakas saa tästä ilmoituksen puhelimeensa. Kuljetusrobotin kansi aukeaa sovelluksen avulla ja kannen avautuessa alkaa soimaan myös jokin tuttu kappale tai melodia tilaajan iloksi.  

Starship Technologies -yrityksen suunnittelemat robotit käyttävät reittien suunnitteluun tekoälyä ja GPS-paikannusta. Robotit kulkevat enimmäkseen jalkakäytäviä pitkin ja ne ylittävät ketterästi myös katuja ja reunakivetyksiä. Robotit tekevät matkaa itsenäisesti, mutta monitorointia ja mahdollisia häiriötilanteita hoitaa aina ihminen. Robotti on varustettu 12:a kameralla sekä ultraäänisensoreilla ja antureilla. Talvisin robot pärjäävät mainiosti myös lumessa kulkiessaan, tosin joskus voivat toki tarvita ulkopuolisten apua matkan jatkamiseen syvemmän lumen sattuessa kohdalle.  

Uusia työkavereita odotellaan innolla 

SSO:ssa odotellaan uusia työkavereita innolla. – On kyllä hienoa päästä tarjoamaan asiakkaillemme uudenlaista palvelua robokuljetusten muodossa. Robot varmasti herättävät huomiota liikkuessaan ja saavat monille hymyn huulille, sanoo Sale Hermannin myymäläpäällikkö Jorma Mynttinen iloisena.  

Starship-robotit ovat kulkeneet miljoonia kilometrejä ja suorittaneet yli kuusi miljoonaa autonomista toimitusta ympäri maailmaa. Ne ylittävät 150 000 tietä päivittäin, mikä tarkoittaa yli kolme tien ylitystä joka sekunti.   

Starshipin perustajat ovat Janus Friis (Skypen toinen perustaja) ja Ahti Heinla (Skypen pääarkkitehti), joka toimii myös yhtiön pääjohtajana. 

Starship Technologies mullistaa kuljetuspalvelut autonomisilla roboteilla. Robotit on suunniteltu toimittamaan ruokaa, elintarvikkeita ja paketteja paikallisesti muutamassa minuutissa. Robotit ovat matkustaneet yli 13 miljoonaa kilometriä ja suorittaneet yli 6 miljoonaa autonomista toimitusta eri puolilla maailmaa. Starshipin perustajat ovat Janus Friis (Skypen toinen perustaja) ja Ahti Heinla (Skypen pääarkkitehti), joka toimii myös yhtiön pääjohtajana. 

Website: https://www.starship.xyz/follow / starshipdeliveries.com  

Facebook: @Starshiptech  

Twitter: @Starshiprobots  

Instagram: @Starshiprobots 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Starshipin puolesta, Harri Kammonen, viestintätoimisto Manifesto, 040 500 1120, harri.kammonen@manifesto.fi

SSO:n toimialajohtaja Heikki Vottonen, p. 044 3205 600 , heikki.vottonen@sok.fi

Kuvat

Suur-Seudun Osuuskauppa SSO on läntisellä Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa kahdeksan kunnan alueella toimiva, paikallisten ihmisten omistama kasvava alueosuuskauppa. SSO:n toiminnan tarkoituksena on tuottaa palveluja ja etuja yli 73 000 asiakasomistajalleen. SSO:n tavoitteena on pysyä kehityksen kärjessä kaikilla toimialoillaan: market- ja tavaratalokaupassa, liikennekaupassa, matkailu- ja ravitsemiskaupassa sekä autokaupassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suur-Seudun Osuuskauppa SSO

Kauppakeskus Loheen tulossa uudistuksia – Normal rantautuu Loheen syksyllä 20247.6.2024 14:11:30 EEST | Tiedote

Kauppakeskus Loheen on tulossa uusia vuokralaisia ja raikkaita uudistuksia kesän ja syksyn 2024 aikana. Uudistukset vaativat tilamuutoksia ja tästä syystä Sokos tullaan keskittämään Lohen toiseen kerrokseen. Muutoksen yhteydessä Sokos saa käyttöönsä myös Outletin liiketilan, tehden näin Sokosessa asioinnista entistäkin sujuvampaa, kun kaikki palvelut löytyvät jatkossa samasta kerroksesta. Sokokselta vapautuvaan liiketilaan on tulossa kiinnostava uusi vuokralainen, kun tanskalainen vähittäiskauppaketju Normal avaa myymälänsä kauppakeskus Loheen. Syksyllä avattava Lohen myymälä täydentää hienosti kauppakeskuksen monipuolista liiketarjontaa. Normalin valikoimista löytyy ihonhoito- ja hygieniatuotteita, kosmetiikkaa, snackseja, meikkejä ja puhdistusaineita pysyvästi alhaiseen hintaan. – Haluamme kehittää kauppakeskus Lohea aktiivisesti ja asiakkaitamme kuunnellen. Normal oli erittäin toivottu asiakkaiden keskuudessa, ja olemme iloisia voidessamme toteuttaa nämä toiveet. Samalla saamme tuod

ABC Lohja laajentaa aukioloaan 3.6. – olit sitten aamuvirkku tai yökyöpeli, ABC palvelee sinua jatkossa 24 tuntia vuorokaudessa27.5.2024 09:52:51 EEST | Tiedote

Ykköstien varrella sijaitseva ABC Lohja on tunnettu pysähdys- ja asiointipaikka niin paikallisten kuin kauempaakin tulleiden matkalaisten joukossa. Liikenneaseman monipuoliset palvelut ovat 3.6. alkaen entistäkin paremmin saatavilla, kun ABC laajentaa aukioloaan, ollen jatkossa auki 24 tuntia vuorokaudessa, vuoden jokaisena päivänä. – Asiakkaat ovat toivoneet meiltä laajempia aukioloja – monet kun ovat tottuneet asioimaan esimerkiksi marketeissa vuorokauden ympäri. On erittäin hienoa saada nyt vastata näihin toiveisiin, kertoo Suur-Seudun Osuuskauppa SSO:n ABC ryhmäpäällikkö Maarit Rissanen tyytyväisenä. Kesä on liikenneasemalla erityisen vilkasta aikaa, kun kesälomalaiset mielellään pysähtyvät tauolle paikassa, jossa yhdellä pysähdyksellä hoituu sekä auton tankkaus tai lataus että nälän karkoituskin. Nälkäisille matkalaisille onkin luvassa herkullisia uutisia, kun uudistuneen salaattipöydän lisäksi ABC Lohjalla starttaa myös ABC pizzapöytäkonsepti. – Pizzapöytä on tervetullut lisä jo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye