Aviador Kustannus

Kesäkuussa Kulttuurikulmassa nähdään maalaus- ja ikonitaidetta

Jaa

Taidenäyttely Ikkunoita valtaa Aviadorin Kulttuurikulman (Liisankatu 19, Helsinki) 1.6.–30.6.2024!  Nähtävillä on Vuokko Malisen maalauksia sekä Veijo Tuhkasaaren ikoneita.

Näyttelyn mainoskuva © Sara Sainio, Vuokko Malisen kuva © Hannu Hyvärinen ja Veijo Tuhkasaaren kuva © Jari Pussinen
Näyttelyn mainoskuva © Sara Sainio, Vuokko Malisen kuva © Hannu Hyvärinen ja Veijo Tuhkasaaren kuva © Jari Pussinen

Vuokko Malinen on psykologian tohtori ja psykoterapeutti, joka on työskennellyt psykoterapeuttina (perhe- ja paripsykoterapia) yli 40 vuotta. Hänen taideopintoihinsa sisältyy muun muassa Vedic art -opintoja. Vedic art on ruotsalaisen Curt Källmanin luoma taidekoulutusmuoto. Menetelmässä taiteilijan oma kokemus on tärkeä ja siinä painotetaan taiteilijan inspiraatiota. 17 prinsiipin tehtävänä on auttaa taiteilijaa tulemaan tietoiseksi luomisen mekanismeista ja löytämään syvemmän tietoisuutensa. Vedic Artin filosofian mukaan tarkoitus on, että kontrolloiva äly muuttuu luovaksi älyksi, jonka jälkeen prinsiipit voi unohtaa.

"Teokseni eivät ole kannanottoja, en myöskään pyri kuvaamaan ihmistä itseään, vaan elämää yleensä ja sen ihmeellisyyksiä mm. ihmisen itsekkyyttä ja tekojen seuraamuksia ja niiden vaikutuksia elämän monenlaisiin muotoihin; yhteiskunnalliseen, luontoon mm. ilmastomuutokseen ja sen seurauksiin. Käytän töissäni akryylivärejä ja maalaan joko kankaalle tai paperille.” Malinen kertoo.

Vuokko Maliselta on lisäksi ilmestynyt esikoisromaani Minne rakkaus yltää (Momentum Kirjat 2023), jonka kannessa on hänen maalauksensa ”Matkaajat vailla varjoa”.

Veijo Tuhkasaari on psykiatrinen sairaanhoitaja ja psykoterapeutti. Hän on työskennellyt psykoterapeuttina 30 vuoden ajan ja on nyt eläkkeellä. Ikonimaalausta hän on muiden taideopintojensa ohella opiskellut Valamon opistossa opettajanaan ikonimaalari Mari Zabyshnyi. Lisäksi Tuhkasaari on maalannut syksystä 2011 lähtien Hämeenlinnan ortodoksisen seurakunnan ikonimaalausryhmässä ohjaajanaan ikonimaalari Pasi-Mikael Huovinen.

”Opettajan ja ryhmän tuki on ollut merkittävä elementti kasvaessani ikonimaalariksi. Ikonimaalaus on siunattua työtä. Maalatessa ikonia Jumalan kunniaksi työ edellyttää pysähtymistä, hiljentymistä ja nöyryyttä. Ikonimaalarin oma hengellisyys heijastuu ikoneissa. Ikoni kutsuu katsojan rukoukseen.” Tuhkasaari kuvailee.

Ikkunoita-näyttelyyn pääsee tutustumaan vapaasti liikkeen aukioloaikoina: ma-pe klo 11–18 ja la klo 10–15.

Tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Näyttelyn mainoskuva © Sara Sainio, Vuokko Malisen kuva © Hannu Hyvärinen ja Veijo Tuhkasaaren kuva © Jari Pussinen
Näyttelyn mainoskuva © Sara Sainio, Vuokko Malisen kuva © Hannu Hyvärinen ja Veijo Tuhkasaaren kuva © Jari Pussinen
Lataa

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Aviador Kustannus
Suotie 15
05200 RAJAMÄKI

http://www.aviador.fi

Aviador Kustannus on kotimainen kustantamo, joka julkaisee kauno- ja tietokirjallisuutta. Valikoimiimme kuuluvat niin klassikot kuin nykykirjallisuuskin, musiikkikirjat sekä käännökset vähän huomioiduilta kielialueilta – kotimaista laatuproosaa ja runoutta unohtamatta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aviador Kustannus

Kuvataidenäyttely Fleeting Moments tuo esiin kahden kiinalaistaustaisen kuvataiteilijan maalauksia Helsingin A+ Galleryyn28.6.2024 11:00:00 EEST | Tiedote

Rain Linin kuratoimassa näyttelyssä Fleeting moments on esillä kiinalaistaustaisten Wu Xiao Yanin ja Bao Si Yinin maalauksia. Näyttely on esillä A+ Galleryssa (Capellan Puistotie 19, Helsinki) 29.6.–3.7.2024. Näyttelyn avajaisia vietetään lauantaina 29.6. klo 16–18. Näyttelyn kuratoija Rain Lin on itsekin kuvataiteilija ja kertoo perustaneensa ensimmäisen galleriansa Suomeen vuonna 2016. Seuraavaksi avautuva näyttely Fleeting Moments on Linille henkilökohtainen: kuvataiteilijat Wu Xiao Yan ja Bao Si Yi ovat hänen ystäviään Kiinan vuosilta. "Heidän taiteessaan on tiettyä moderniutta. Lisäksi näyttelyn myötä Länsi ja Aasia kohtaavat. Minulle on tärkeää olla edistämässä kulttuurienvälistä vuorovaikutusta, ja tuon kulttuuritaustani ansiosta uuden kerroksen suomalaiselle taidekentälle", Lin kuvailee. Kuvataiteilija Bao Si Yin opiskelee lasimuotoilua Rhode Island School of Designissa Yhdysvalloissa. Hänellä on läheinen suhde teoksistaan välittyvään synestesiaan: "Minulla oli lapsena kyky tun

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye