Commu

Tuhansia hyviä tekoja - Suomen suurin auttamisen kiertue lähti liikkeelle Tampereelta

Jaa

Auttamisen sovellus Commu ja yli 20 kumppania laittoi hyvän konkreettisesti kiertämään Tampere-talolla ja jakoi apua tuhansille tamperelaisille. Lauantaina 11.5. järjestetyssä #1000tekoa -tapahtumassa jaettiin 1000 kassillista ruokaa, tarjottiin 500 maksutonta lounasta ja tuotiin apua ja tukea saman katon alle. Yhteisölliseen tapahtumaan osallistui paljon lapsiperheitä, eläkeläisiä, opiskelijoita, ukrainalaisia ja maahan muuttaneita.

Siemens Osakeyhtiön tiimit auttoivat ruoan jakamisessa. Kuva Jouni Uru, Brave Teddy
Siemens Osakeyhtiön tiimit auttoivat ruoan jakamisessa. Kuva Jouni Uru, Brave Teddy

Tamperelainen Anne-Mari saapui tapahtumaan kolmen lapsensa ja puolisonsa kanssa. Anne-Mari oli saanut tietää tapahtumasta Commu -sovelluksessa, jonka kautta hän on saanut naapuriapuna vertaistukea äitiyteen. #1000tekoa -tapahtuman lämminhenkisyys ja Tampere-talon Sorsapuistosalin puitteet ilahduttivat perhettä.

“Oli upea nähdä lasten hämmästys kun he näkivät tapahtumapaikan hienot valot ja saimme lämmintä, ammattilaisen kokkaamaa ruokaa lounaaksi. Emme ole koko vuonna päässeet perheen kanssa ravintolaan syömään, joten yhdessä syöminen oli hieno kokemus”, Anne-Mari kertoo. 

Lounaan jälkeen perhe kävi moikkaamassa Pirkanmaan Osuuskaupan Soma -nallea ja paikalla tukea tarjonneita yhdistyksiä. Lopuksi perhe keräsi Ikea -kassillisen täyteen muun muassa juustoa, pirtelöitä, leipää, vihanneksia ja hygieniatuotteita. 

“Ruokakassi ilahdutti kun sieltä löytyi myös muita tarvikkeita, erityisesti piknik-viltti ja vaipat tulivat tarpeeseen. Hinnat ovat nousseet niin paljon”, Anne-Mari kertoo.

Siemens Osakeyhtiön sisältöpäällikkö Päivi Lukka vietti tapahtumapäivän kymmenen tiimiläisensä kanssa ruokaa jakaen. 

“Oli kiva päästä tekemään hyvää yhdessä työkavereiden ja muiden vapaaehtoisten kanssa. Päivä meni hurjan nopeasti”, Lukka kuvailee. “Auttaminen oli koskettava ja hieno kokemus. Sain ihmisten hyväntuulisuudesta ja kiitollisuudesta valtavasti energiaa.” 

Siemens Osakeyhtiö on toinen #1000tekoa -kiertueen pääyhteistyökumppaneista, ja tiimit tulevat tekemään hyviä tekoja myös Turussa ja Helsingissä. Tampereella Lukkan päivään mahtui tuhansia kohtaamisia, joista moni jäi mieleen.

“Eräs rouva kiitteli ilahtuneena, miten hymyileväisiä kaikki tapahtumassa vapaaehtoisina työskentelevät olivat olleet häntä kohtaan. Siitä tuli hyvä mieli, ja loppupäivän minua hymyilytti entistä enemmän. En ollut tullut aiemmin ajatelleeksi, miten suuri voima jo pelkällä hymyllä voi olla”, Lukka kertoo.

"Vaikeina aikoina on entistä tärkeämpää, että autamme toisiamme."

#1000tekoa -tapahtumaan osallistui noin 1400 ihmistä. #1000tekoa pääjärjestäjän Commun Karoliina Kauhasen mukaan tapahtuman tarve nousi auttamisen sovelluksen käyttäjiltä.

“Meistä jokainen tarvitsee joskus auttavaa kättä tai kuulevaa korvaa. Silti liian moni jää yksin avun tarpeensa kanssa. #1000tekoa -tapahtumien tavoite on laittaa hyvä kiertämään ja madaltaa kynnystä pyytää apua”, Kauhanen kertoo. “Toivon, että pystymme myös kannustamaan ihmisiä miettimään, kuinka suuri merkitys pienelläkin avulla voi olla. Vaikeina aikoina on entistä tärkeämpää, että autamme toisiamme.”

Eläkeläisrouva Irma viihtyi tapahtumassa koko päivän. 

“Olen leski ja vietän suurimman osan päivästä yksin. Tänne oli helppo tulla ja tervetullut olo vaikka tuli yksin. Kävin istumaan tuntemattomien kanssa samaan pöytään, en ikinä tekisi niin kahviloissa tai ravintoloissa”, Irma kertoo. “Tulin hakemaan ruokaa, lähdin uusien ystävien kanssa. Iso kiitos!”

Hannes Snellman asianajotoimisto on jo toista vuotta mukana pääyhteistyökumppanina #1000tekoa -tapahtumassa. Vastuullisuus- ja viestintäpäällikkö Heidi Heinänen kuvaili päivää lämminhenkiseksi ja vaikuttavaksi kokemukseksi.

”Olemme Hannes Snellmanilla todella iloisia voidessamme toimia Commun valtakunnallisena kumppanina #1000tekoa tapahtumissa tänä vuonna. Yhdessä Commun kanssa voimme olla mukana konkreettisesti vastaamassa yhteiskuntamme haasteisiin, kuten esimerkiksi eriarvoisuuteen, samalla kun edistämme ihmisoikeuksia, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä”, Heinänen kertoo. “Commu on tuonut yhteen valtavan suuren joukon toimijoita tekemään yhdessä hyviä tekoja ja olemme erittäin ylpeitä saadessamme olla mukana laittamassa hyvää kiertämään.”

Seuraavaksi #1000tekoa -kiertue suuntaa Turkuun Logomoon (24.8.) ja Helsinkiin Kauppakeskus Rediin (30.11.). Molemmissa tapahtumapaikoissa Commu jakaa yhteistyökumppaneineen 1000 ruokakassia ja tarjoaa maksuttoman lounaan ja tukea apua tarvitseville.

Tapahtuman lukuisat valtakunnalliset ja paikalliset kumppanit ovat yhdistäneet voimansa mahdollistaakseen avun tuhansille ihmisille.

  • Tapahtuman pääyhteistyökumppaneina toimivat asianajotoimisto Hannes Snellman sekä Siemens Osakeyhtiö.

  • Kiertueen ensimmäisessä tapahtumassa kumppaneina Tampereen kaupunki, Pirkanmaan Osuuskauppa ja Eduix Oy sekä Tampere -talo konserni yhdessä NoHo Partnersin ja Akun Tehtaan kanssa.

  • Kiertueella mukana olevat järjestöt ja säätiöt Sopimusvuori ry, Mielen ry, Sininauhasäätiö, Suomen Klubitalot, Eläkeliitto ja Betesda -säätiö.

  • Ruokakasseihin elintarvikkeita ja hyödykkeitä ovat lahjoittaneet muun muassa Arla, Leipomo Rosten, Oatly, Raisio, Jalotofu, Ikea ja Pirkanmaan Osuuskauppa, Poikain Parhaat, Novacafi, Gluteeniton leipomo Ilona.

  • Lisäksi mukana hyvän mielen sanansaattajana Content Corner, Brave Teddy, Heimo Films, 24Rent sekä valtakunnallisena printtikumppanina Viestipaino Oy.

  • Turussa tapahtumapaikan kumppanina Logomo.

  • Helsingissä tapahtumapaikan kumppanina Kauppakeskus Redi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Siemens Osakeyhtiön Päivi Lukka laittoi tiimeineen hyvän kiertämään Tampereella. Kuva Jouni Uru, Brave Teddy
Siemens Osakeyhtiön Päivi Lukka laittoi tiimeineen hyvän kiertämään Tampereella. Kuva Jouni Uru, Brave Teddy
Lataa
NoHo Partners tarjosi 1000tekoa -tapahtuman kävijöille ravintolatason lounaan. Kuva Jouni Uru, Brave Teddy
NoHo Partners tarjosi 1000tekoa -tapahtuman kävijöille ravintolatason lounaan. Kuva Jouni Uru, Brave Teddy
Lataa
Ruoan sai pakata kestävään Ikea-kassiin. Kuva Jouni Uru, Brave Teddy
Ruoan sai pakata kestävään Ikea-kassiin. Kuva Jouni Uru, Brave Teddy
Lataa
1000tekoa -tapahtumaan osallistui  Tampereella 1400 kävijää. Kuva Jouni Uru, Brave Teddy
1000tekoa -tapahtumaan osallistui Tampereella 1400 kävijää. Kuva Jouni Uru, Brave Teddy
Lataa
Tampere-talo tarjosi upeat puitteet hyville teoille. Kuva Jouni Uru, Brave Teddy
Tampere-talo tarjosi upeat puitteet hyville teoille. Kuva Jouni Uru, Brave Teddy
Lataa
Koulutusyhtymä Tavastian vieraskieliset opiskelijat auttoivat tapahtuman järjestämisessä. Kuva Jouni Uru, Brave Teddy
Koulutusyhtymä Tavastian vieraskieliset opiskelijat auttoivat tapahtuman järjestämisessä. Kuva Jouni Uru, Brave Teddy
Lataa
Siemens Osakeyhtiön tiimit auttoivat ruoan jakamisessa. Kuva Jouni Uru, Brave Teddy
Siemens Osakeyhtiön tiimit auttoivat ruoan jakamisessa. Kuva Jouni Uru, Brave Teddy
Lataa

Linkit

Commu on auttamisen tori - laitetaan hyvä kiertämään!

Commu on kolmen nuoren yrittäjän rakentama mobiilisovellus, jossa voi pyytää ja antaa apua. Commussa yksityishenkilöt, yhdistykset ja yritykset kohtaavat toisensa auttamisen, talkoilun ja vapaaehtoistyön merkeissä. Commuun on jo rekisteröitynyt yli 70,000 käyttäjää ympäri Suomen. Commu tarjoaa yrityksille helpon tavan tehdä vapaaehtoistoimintaa ja osallistaa henkilöstöä hyviin tekoihin, sekä yhdistyksille tavan löytää vapaaehtoisia ja hallinnoida vapaaehtoistoimintaa. Kunnille Commu tarjoaa valmiin naapuriapualustan, jossa asukkaat voivat pyytää ja antaa apua, lisäten yhteisöllisyyttä ja vähentänen yksinäisyyttä. Lataa Commu nyt!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Commu

Yritysvapaaehtoisuus tekee hyvää niin työyhteisölle kuin lähiyhteisölle - Loimua auttoi löytöeläimiä ja lapsiperheitä13.6.2024 07:14:42 EEST | Tiedote

Yhä useampi yritys haluaa auttaa konkreettisesti lähiyhteisöjä tarjoamalla henkilöstölleen mahdollisuuden tehdä vapaaehtoistyötä työajalla. Kaukolämpöyhtiö Loimua jatkoi aktiivista panostustaan lähiyhteisöjen hyväksi järjestämällä hyvien tekojen tempauksen Hämeenlinnassa. Loimuan tiimit järjestivät paikallisille lapsiperheille metsäkylvyn yhdessä Parasta Lapsille ry:n kanssa sekä auttoivat löytöeläimiä järjestämällä siivoustalkoot Rengossa Hämeenlinnan seudun eläinsuojeluyhdistyksessä.

Pälkäne panostaa yhteisöllisyyteen - asukkaat voivat nyt pyytää ja antaa apua naapuriapusovelluksellla11.6.2024 07:50:00 EEST | Tiedote

Pälkäne ja auttamisen sovellus Commu aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on vahvistaa yhteisöllisyyttä ja lisätä alueen asukkaiden hyvinvointia. Pälkäneen asukkaat voivat nyt pyytää apua ja tarjoutua auttamaan naapureitaan mobiilisovelluksen avulla. Projekti on osa Yhteinen Pälkäne 2 -hanketta, joka toimii keskeisessä roolissa hankkeen toteutuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye