Vasa Elektriska Ab

Vasa Elnät ber om kommentarer till utvecklingsplanen för elnätet

Dela

Vasa Elnät har utarbetat en utvecklingsplan för elnätet, där det presenteras hur elnätet i regionen ska utvecklas under de kommande åren. Planen baserar sig på bedömningar av olika samhälleliga förändringsfaktorer, såsom hur den gröna omställningen framskrider och utvecklingen av regionens befolkning, tjänster och industri. Betydande faktorer är också elektrifieringen av uppvärmning och trafik samt småskalig elproduktion. Planen kan kommenteras fram till slutet av maj.

Vasa Elnät

– Vi vill höra vilka behov och förväntningar som finns i regionen när det gäller elanvändning. Elnätet är på många sätt den möjliggörande faktorn, säger Ari Salo, specialsakkunnig på Vasa Elnät.

Planen innehåller bland annat information om hur energiomställningen syns i nätets utvecklingsbehov och investeringar, hur nätets distributionssäkerhet förbättras och hur nätet utvecklas så kostnadseffektivt som möjligt.

Kommentera kan man göra både verbalt och med svarsikoner.

Invånarna kan svara på en kort enkät

Invånarna i Vasa Elnäts distributionsområde önskas framför allt svara på enkäten på planens första sida. Den samlar in information om behovet att ladda elbilar, planer på att skaffa solpaneler och om det finns avsikter att öka elanvändningen i uppvärmningen.

– Vi hoppas också på kommentarer till exempel från regionens företag, kommuner och utvecklingsbolag, berättar Salo.

Planen har publicerats på adressen vaasansahkoverkko.kehittamissuunnitelma.fi, och den kan kommenteras fram till slutet av maj. På webbplatsen finns informationen också på svenska.

Utvecklingsplanen görs vartannat år, och den baserar sig på Energimyndighetens föreskrifter.

Vasa Elnäts verksamhetsområde omfattar Vasa, Korsholm, Laihela, Korsnäs och Malax kommuner samt delvis Vörå, Närpes och Storkyro.

Nyckelord

Kontakter

Anträffbar fredag 17.5 kl. 8 - 10

Länkar

Vasa Elnät är en del av koncernen Vasa Elektriska

Vasa Elektriska är en stark energikoncern inom elhandel, elöverföring och fjärrvärme. Till koncernen hör dotterbolaget Vasa Elnät Ab. Koncernen sysselsätter ungefär 150 personer och omsättningen år 2023 utgjorde ca 200 milj. euro.

Följ Vasa Elektriska Ab

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vasa Elektriska Ab

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye