Diakonissalaitos

D-toimijat yhdessä SuomiAreenalla: Mit Sit? Nuorten ajatuksia kestävästä tulevaisuudesta

Jaa

Tuottaako nykyinen elämäntapamme oikeasti onnea, vai olisiko muita tapoja elää? Miten huomisen hyvinvointia tulisi rakentaa jo tänä päivänä? Nuoret pohtivat SuomiAreenalla, miten voimme rakentaa ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää maailmaa. 

Media raportoi ilmastonmuutoksen etenemisestä, luontokadosta, eriarvoisuuden lisääntymisestä, huumekuolemista, sodista ja selkkauksista. Sosiaalinen media lisää vettä myllyyn repivällä keskustelulla ja vastakkainasettelulla. Samaan aikaan Suomi on tutkimusten mukaan maailman onnellisin maa, jossa sananvapaus kukoistaa ja elämä on turvallista. Lasten ilo raikuu hiekkalaatikoilla, ihmiset rakastuvat ja ovat onnellisia.

Diakoniatoimijoiden yhteisessä paneelikeskustelussa Porin SuomiAreenalla syvennytään kestävään tulevaisuuteen. Keskiviikkona 26.6. klo 15 Porin kaupungintalon pihan lavalla alkavassa tilaisuudessa nuoret ja nuoret aikuiset pohtivat, miten voimme rakentaa ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää maailmaa.

”Tulevaisuus ahdistaa tosi monia nuoria. Kovasti toivoisin, että tulevaisuutta rakennettaisiin yhdessä nuorten kanssa. Siis yhdessä, ei puolesta!” miettii keskusteluun osallistuva Joonatan Nsukami, 25.
 
Tämän päivän nuorten ja heidän lastensa elämä tulee olemaan tulevaisuudessa hyvin erilaista kuin nykypäivän aikuisten. Nuoret tulevat muuttamaan tapaamme elää. Osin halusta, osin pakosta. Mutta mihin suuntaan? Miltä näyttää kestävä ja hyvä tulevaisuus nuorten näkökulmasta? Mikä meille huomenna riittää, ja millaisen hyvän elämän maapallo kestää?

Mit sit? Nuorten ajatuksia kestävästä tulevaisuudesta 
Aika: Keskiviikko 26.6. klo 15-15.45
Paikka: Porin kaupungintalon pihan lava, Hallituskatu 12

Keskustelun SuomiAreenalla juontaa MTV:n toimittaja Alec Neihum. Keskustelemassa:

  • Sara Jokela, vapaaehtoinen, ODL
  • Halla Kokkonen, edunvalvonnan asiantuntija, Nuva ry & alumni, Diak
  • Anna Kuru, työllisyyspäällikkö, Dila
  • Kovu Hekkala, kasvatus- ja ohjausalan opiskelija, Suomen Diakoniaopisto
  • Taina Vuorimies, projektipäällikkö, Diakon
  • Joonatan Nsukami, projektityöntekijä, Diakonissalaitos

Haluatko esittää kysymyksen panelisteille? Lähetä kysymys tästä: Mit sit? Nuorten ajatuksia kestävästä tulevaisuudesta

Tervetuloa mukaan seuraamaan keskustelua Poriin tai striimin ääreen!

Paneelikeskustelun järjestävät yhteistyössä Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö sr (Diakonissalaitos), Oulun Diakonissalaitoksen Säätiö sr (ODL), Länsi-Suomen Diakonialaitoksen säätiö sr (Diakon), Lahden Diakonialaitos (Dila), Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) ja Suomen Diakoniaopisto (SDO).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jenni SarolahtiViestintäpäällikkö

Diakonissalaitoksen yleishyödyllinen toiminta (mm. nuoret, etsivä katutyö, paperittomat, kidutettujen kuntoutus, Itä-Euroopan liikkuva väestö, kansalaistoiminta)

Puh:+358 50 372 0828jenni.sarolahti@hdl.fi

Diakonissalaitos tekee työtä ihmisarvoisen elämän puolesta

Diakonissalaitoksen säätiön yleishyödyllisen toiminnan avulla tuetaan kaikkein haavoittuvammassa asemassa olevia. Säätiön omistama yhteiskunnallinen yritys Rinnekodit tarjoaa vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluja erityistä tukea tarvitseville ihmisille. Lisäksi Diakonissalaitos on mukana koulutustoiminnassa. Yhdessä säätiökonsernin eri toimialat rakentavat oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa.  Diakonissalaitos on vastuullinen työpaikka 3 200 ammattilaiselle, jotka tekevät työtä sydän mukana. Kaiken toiminnan keskiössä on ihminen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Tutkimus: Etsivä katutyö tuo apua ja toivoa, sekä vähentää palveluiden häiriökysyntää24.5.2024 11:44:31 EEST | Tiedote

Etsivä ja jalkautuva päihde- ja mielenterveystyö vähentää sotepalveluihin kohdistuvaa ns. häiriökysyntää, ja tuo kaivattua inhimillisyyttä yhteiskunnan syvimmässä marginaalissa elävien elämään. Työtä tehdään kadulla kohdattavien ihmisten ehdoilla, ja sitä leimaa korkea ammatillisuus, todetaan tutkija Jenni Mäen juuri julkaistussa selvityksessä, jossa tutkittiin vuodesta 2019 alkaen toimineen Tukialus-hankkeen työtä ja sen vaikutuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye