Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

SuPerin uusi puheenjohtaja valitaan tänään alkavassa liittokokouksessa – laaja työhyvinvointiselvitys julkaistaan huomenna

Jaa

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPerille valitaan uusi puheenjohtaja tänään alkavassa, kaksipäiväisessä liittokokouksessa Helsingin Messukeskuksessa. Kokouksen toisena päivänä julkistetaan SuPerin laaja selvitys lähi- ja perushoitajien kokemasta työkuormasta.

SuPerin liittokokousvaalit 2024 -tunnus

Joka neljäs vuosi järjestettävä liittokokous on SuPerin tärkein päättäjä. Liittokokouksessa linjataan liiton toiminta seuraavalle nelivuotiskaudelle ja valitaan puheenjohtajisto. Liittokokous alkaa keskiviikkona 29.5. klo 13.00 ja keskeytetään klo 17.00. Kokous jatkuu toisena päivänä 30.5. klo 9.00 alkaen ja päättyy klo 15.00.

Kolme ehdokasta uudeksi puheenjohtajaksi

Iisalmelainen Anne Heiskanen on lähihoitaja ja koulutukseltaan hallintotieteiden maisteri. Hän työskentelee Live-säätiö Iisalmen kuntoutuspalveluissa. Hänen nykyiset luottamustoimensa SuPerissa ovat liiton varapuheenjohtajuus sekä työvaliokunnan ja liittohallituksen jäsenyys, ja lisäksi hän on pääluottamusmies ja ammattiosaston hallituksen jäsen.

Tuusulasta kotoisin oleva perushoitaja Päivi Inberg työskentelee Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella. Hän on SuPerin edustajiston puheenjohtaja ja toimii myös pääluottamusmiehenä, SuPer-Opona, ammattiosaston hallituksen jäsenenä ja Super työttömyyskassan hallituksen jäsenenä. Lisäksi Inberg toimii STTK:n edustajiston varapuheenjohtajana.

Tamperelainen Harri Järvelin on perushoitaja ja työskentelee Pirkanmaan hyvinvointialueella Taysin Munuaiskeskuksessa. Hän toimii pääluottamusmiehenä ja on SuPerin hallituksen varajäsen ja ammattiosaston sihteeri.

Lisätietoa ehdokkaista: www.superliitto.fi

SuPerin selvitys lähi- ja perushoitajien kokemasta työkuormasta julkaistaan 30.5.

SuPer kysyi jäseniltään, kokevatko he työnsä kuormittavana, kuinka hyvin he viihtyvät työssään ja mitä mieltä he ovat työn laadusta ja lähiesimiestyöstä. Yhteensä 8 896 vastauksen perusteella laadittu työhyvinvointiselvitys julkaistaan liittokokouksen toisena päivänä. Julkaisu on jatkoa vuosien 2016 ja 2020 selvityksille.

Selvityksen tehnyt asiantuntija Sari Ilonummi ja nykyinen puheenjohtaja Silja Paavola ovat haastateltavissa Messukeskuksessa.

Pressitila palvelee median edustajia liittokokouksen aikana

Puheenjohtajavalinnat toteutetaan todennäköisesti ensimmäisen kokouspäivän aikana. Uusi puheenjohtaja on haastateltavissa heti valinnan jälkeen. Median edustajat ovat tervetulleita Messukeskukseen pressitilaan molempina päivinä. Varsinaista kokousta ei voi seurata pressitilassa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Anne Heiskanen - Kuvaaja Anssi Viljakainen
Anne Heiskanen
Lataa
Päivi Inberg - Kuvaaja Anna Autio
Päivi Inberg
Lataa
Harri Järvelin - Kuvaaja Marjaana Malkamäki
Harri Järvelin
Lataa

Linkit

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer ry

SuPeriin kuuluu noin 85 000 sosiaali- ja terveysalan sekä kasvatusalan koulutettua ammattilaista, jotka työskentelevät julkisella ja yksityisellä sektorilla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer

Yhteistyössä yksityistä varhaiskasvatusalaa kehittämässä – alalle oma työehtosopimus20.6.2024 11:01:21 EEST | Tiedote

Laadukas varhaiskasvatus rakentaa osaamisen perustaa koko sivistysalalle ja luo pohjan lapsen oikeuksien toteutumiselle. Yksityisellä varhaiskasvatuksella on tärkeä rooli osana varhaiskasvatuspalvelun tuottamista tarjoten perheille monipuolisia ja laadukkaita palveluita. Yksityisen varhaiskasvatusalan edellytysten vahvistamiseksi Sivista, JHL, SuPer ja Talentia tiivistävät yhteistyötään ja neuvottelevat alalle työehtosopimuksen.

SuPerin Paavola: Terveydenhuollon kriisi ratkeaa vain puuttumalla vanhustenhoidon ongelmiin12.6.2024 09:04:11 EEST | Tiedote

Helsingin Sanomien tuoreen kyselyn mukaan vanhustenhoidon ongelmat heijastuvat laajasti koko terveydenhuoltojärjestelmään (HS 6.9.2024). – Ilmiö ei ole uusi, eikä kriisiin ole ajauduttu yllättäen. SuPer on varoittanut vanhustenhoidon alasajon seurauksista jo kauan. Ratkaisu vanhustenhoidon, ja sitä kautta koko terveydenhuollon kriisiin on yksinkertainen: Hoitopaikkojen määrää tulee lisätä, ei vähentää. Riittävä koulutetun hoitohenkilöstön määrä on turvattava parantamalla palkkausta ja työoloja sekä selkeyttämällä työnjakoa, SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola kertoo. – Alan veto- ja pitovoimaa on parannettava merkittävästi.

SuPerin Paavola: HUS:n rekrytointikielto uhkaa potilasturvallisuutta ja hoitajien työturvallisuutta3.6.2024 11:07:12 EEST | Tiedote

SuPerin puheenjohtaja Silja Paavola on huolissaan HUS:n säästösuunnitelmista. Yksi suunnitelmista on asettaa rekrytointikielto, joka estää esimerkiksi eläköityvän hoitohenkilökunnan korvaamisen uudella. Toteutuessaan toimi heikentää potilas- ja työturvallisuutta sekä alan veto- ja pitovoimaa. – Yhä pienemmällä henkilöstörakenteella yhä useampi hoitaja on vaarassa uupua ja jättää hoitotyön, mikä syventää alaa piinaavaa henkilöstöpulaa, Paavola huomauttaa. HUS päättää säästötoimistaan maanantaina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye