Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Eri ikäpolvet kohtaavat leikkipuistossa kesäkuussa

Jaa

Tänä kesänä Helsingin kaupunki on päättänyt kokeilla jotain aivan uutta: tarjoamme puistoruokailua lasten lisäksi myös ikääntyneille palvelukeskuksen asiakkaille. Tavoitteena on luoda kohtaamisia ja hyvinvointia eri ikäpolvien välille.

Puistoruokailua tarjotaan Syystien ja Kontulan palvelukeskusten asiakkaista kootulle ryhmälle, joka tekee sosiaaliohjaajan kanssa retken puistoon kerran viikossa kesäkuussa. Ikääntyneiden ryhmä saapuu leikkipuistoon aamupäivästä ja ryhmä saa halutessaan osallistua leikkipuiston ohjattuun toimintaan, minkä jälkeen he jäävät ruokailemaan lasten kanssa.

Kokeilu toteutetaan leikkipuisto Traktorissa Malmilla ja leikkipuisto Kiikussa Kontulassa. Puistot ovat esteettömiä ja lähellä palvelukeskuksia.

Idean takana on Helsingin sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja Seija Meripaasi.

”Ideoimme porukalla kaupunkiuudistuksen kesätoimintaa ja pohdimme, mikä olisi mukavaa monisukupolvista tekemistä. Ehdotin sitten, että ikääntyneet voisivat osallistua leikkipuistojen toimintaan ja ruokailuun kesällä”, Meripaasi kertoo.

Helsingin varhaiskasvatusjohtaja Miia Kemppi toteaa, että on hienoa, että tässä kokeilussa eri ikäisten maailmat kohtaavat.

“Lasten ja vanhusten lisääntyneestä vuorovaikutuksesta hyötyvät varmasti molemmat ikäryhmät. Tuulikki Ukkonen-Mikkola väitöskirjansa tutkimuksessa havaitsi, että pelkkä ikääntyneen läsnäolo ja lapsen toimien seuraaminen voivat tuoda lapselle turvallisuuden ja tärkeyden tunnetta. Mikäs sen tärkeämpää kuin saattaa yhteen näitä kahta ikäpolvea”, Kemppi sanoo.

Kokeilu leikkipuistoruokailun tarjoamisesta palvelukeskusten asiakkaille on osa kaupunkiuudistusta, jonka tavoitteena on kehittää asuinalueita ja ehkäistä asuinalueiden eriytymistä eli segregaatiota. Kaupunkiuudistuksessa pyritään luomaan uutta elinvoimaa vanhoille asuinalueille panostamalla kunnostamiseen ja uuden rakentamiseen.

Leikkipuistojen puistoruokailun kokeilu:

Mikä Puistoruokailukokeilu, jossa ruokaa tarjotaan myös palvelukeskuksen ryhmälle.
Missä Leikkipuistot Traktori Malmilla ja Kiikku Kontulassa.
Milloin Kerran viikossa kesäkuussa.
Kenelle Palvelukeskuksen asiakkaista kootulle ryhmälle ja leikkipuiston lapsille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille yhteistyöllä ja vahvalla osaamisella

Toinen linja 4A

PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)

www.hel.fi/sotepe

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan päätöstiedote 18.6.18.6.2024 18:33:13 EEST | Tiedote

Helsingin sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnalla oli kevätkauden viimeinen kokous tiistaina 18. kesäkuuta 2024. Sanna Aivio valittiin Pelastuskoulun rehtoriksi Lautakunta valitsi Helsingin Pelastuskoulun rehtoriksi sosiaali- ja terveysalan YAMK Sanna Aivion. Hän siirtyy Pelastuskoulun rehtoriksi Stadin ammatti- ja aikuisopiston koulutuspäällikön tehtävästä 1.7.2024. Aivion vahvuuksia ovat nykyaikaisen johtamisosaamisen, laaja-alaisen näkemyksellisyyden ja verkostotyön osaamisen lisäksi hyvä pelastusalan tuntemus. Hän on toiminut aikaisemmin muun muassa vastuukouluttajana pelastuslaitoksen pelastajille järjestetyssä sosiaali- ja terveysalan lähihoitajakoulutuksessa. Kokouksen päätöstiedote on kaupungin verkkosivuilla. Lautakunnan syksyn kokousajat Sosiaali-, terveys- ja pelastuslautakunnan syyskauden ensimmäinen kokous on tiistaina 13. elokuuta klo 16.15. Syksyn kokousajat ovat kaupungin verkkosivuilla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye