Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nuorten Taide Nyt 2024 Liekeissä -näyttelyn avajaiset 30.5.

Jaa

Helsingin Kanneltalon galleriassa on kesäkuun ajan esillä 15–25-vuotiaiden nuorten taideteoksia. Tänä vuonna yhteisnäyttelyn aiheena on Liekeissä. Nuoret ovat tulkinneet aihetta raikkaasti monin eri tavoin. Näyttelyn kokonaisuuteen sisältyy esimerkiksi digitaalisia piirroksia, virkattua taidetta, vuorovaikutteinen runoteos, videoteos, piirustuksia ja maalauksia. Tervetuloa näyttelyn avajaisiin Kanneltalolle torstaina 30.5. klo 17-19.

Näyttelyn aihetta kysyttiin nuorilta, ja monista hyvistä ehdotuksista valikoitui “liekeissä”. Tämä aihe on nostanut teemoiksi mm. tunteita ja ihmissuhdeasioita, joita nuoret ovat käsitelleet moninaisista näkökulmista.

Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden yhdessä Kanneltalon kanssa vuosittain toteuttama Nuorten Taide Nyt -näyttely nostaa nuoret taiteen tekijät esiin. Taide toimii nuorille välineenä ilmaista julkisesti ajatuksia ja tunteita, jotka muuten eivät välttämättä tulisi ilmi.

Nuoren taiteentekijän osallistuminen näyttelyyn auttaa yhteyden muodostumista muihin ihmisiin ja yhteiskuntaan. Kokemus gallerianäyttelystä voi myös tukea nuoren taiteilijaidentiteetin kehittymistä ja kannustaa jatkamaan taiteen tekemistä.

Näyttelyn avajaiset: to 30.5.2024 klo 17-19.
Yhteisnäyttely avoinna: 31.5.-27.6.2024
Vapaa pääsy
Paikka: Kanneltalon Galleria, Kanneltalo, Klaneettitie 5, 00420 Helsinki
www.kanneltalo.fi

Näyttelyn on toteuttanut Helsingin nuorisopalvelut yhteistyössä Kanneltalon kanssa.

Lisätiedot:

Nuoriso-ohjaaja
Mariliina Valkama
Helsingin kaupunki/Nuorisopalvelut
mariliina.valkama@hel.fi
puh.0401956531

Avainsanat

Helsingin kulttuurikeskukset Annantalo, Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Maunula-talo, Stoa ja Vuotalo tarjoavat kaupunkilaisille kulttuuritapahtumia, esityksiä, näyttelyitä, kursseja, elokuvia ja taidekasvatusta.

Annantalo
Caisa
Kanneltalo
Malmitalo
Maunula-talo
Stoa
Vuotalo

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Helsingin uusin uimaranta avataan 15.7. klo 10 – Palettilammen vesi tulee Päijänteestä11.7.2024 15:10:57 EEST | Tiedote

Kuninkaantammen asuinalueelle Helsinkiin avataan uusi uimaranta, Palettilampi. Tämä entinen vedenpuhdistuslaitoksen allas on kunnostettu ja täytetään Päijännetunnelista tulevalla vaihtuvalla järvivedellä. 235 metriä pitkän ja 140 metriä leveän altaan veden maksimisyvyys on n. 1,8–2,0 metriä. Uimarannan avauduttua rantapelastajat päivystävät alueella 11. elokuuta asti päivittäin kello 10.00–18.00.

Paljon sateenkaarevia tapahtumia Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan palveluissa Pride-viikolla19.6.2024 10:55:09 EEST | Tiedote

Tasa-arvo ja ihmisoikeudet kuuluvat Helsingin keskeisiin arvoihin, jotka näkyvät kaupungin palveluissa ympäri vuoden. Vuoden 2024 Pride-teema on rauha ja toivo. Rauha ja toivo syntyvät tekojen kautta, ylpeydellä ja yhdessä. Pride-kuukautta juhlistetaan Helsingin kaupungin kirjastoissa, kulttuurikeskuksissa, kaupunginmuseossa, liikuntapalveluissa ja nuorisopalveluissa järjestämällä yhdenvertaisuutta edistäviä tapahtumia. Rauhaa on saada kasvaa juuri sellaiseksi kuin on. Rauhan rikkomiselle tai kyseenalaistamiselle ei tule antaa sijaa.

Ennakkotiedote: Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokous 11.6.20247.6.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen 11.6.2024 esityslista on julkaistu. Lautakunta päättää muun muassa vihreiden aloitteesta keskustan elävöittämiseksi lapsille, nuorille ja perheille, ja Meri-Rastilan monitoimitaloon sijoittuvan nuorisotilan tarveselvityksen. Helsingin kaupunki järjestää yleisen kaksivaiheisen arkkitehtuurikilpailun Vuosaaren Meri-Rastilassa sijaitsevan monitoimitalon suunnittelusta. Hanke on nuorisotalon, koulun, päiväkodin, leikkipuiston sekä kotihoidon aputilojen yhteishanke, ja se tulee olemaan kaupunkiuudistusalueen keskeinen palvelurakennus, joka lisää alueen houkuttelevuutta ja viihtyisyyttä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye