SDP

SDP:n Nasima Razmyar: Ulkoministeri Valtosen toimettomuus Vilénin tapauksessa voidaan tulkita hiljaisena hyväksyntänä

Jaa

Ulkoministeri Valtosen toiminta Vilénin tapauksessa on kiusallista katsottavaa ja maineriski ulkoministeriölle, toteaa SDP:n varapuheenjohtaja ja kansanedustaja Nasima Razmyar.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

Häirinnästä syytetty Suomen Ottawan-suurlähettiläs Jari Vilén pysyy tehtävässään kesäkuun loppuun asti. Suurlähettilästä ei ole pidätetty virasta tai siirretty Suomeen, vaikka mediatietojen mukaan selvitys asiasta on jo tehty. SDP:n Razmyar pitää ulkoministeriön ja sitä johtavan ministeri Valtosen toimintaa erikoisena.

- Ulkopuolisin silmin näyttää hyvin valitettavalta, että ministeri ei ole toiminut asiassa nopeammin ja suurlähetystön työntekijät joutuvat venymään asiassa, Razmyar sanoo.

Razmyarin mukaan on käynyt selväksi, että Valtonen katsoo puoluetoverinsa käytöstä läpi sormien.

- Valtosen johtaman ministeriön toiminta on ollut todella hidasta. Koko prosessi lähtien selvitysryhmän lähettämistä Ottawaan on vaikuttanut huonosti johdetulta. Valtiollisella työnantajalla on velvollisuus toimia asiassa esimerkillisesti, eikä toisinpäin. Tilanne junnaa paikallaan, vaikka kyseessä on vakava työsuojeluasia. Kukaan ei kyseenalaista virkamiesoikeudellisen prosessin tärkeyttä, mutta ministeriön ja ministerin toiminta asiassa näyttää enemmän jahkailulta. Tässä asiassa olisi mahdollisuus toimia sekä juridisesti että moraalisesti oikein, sanoo Razmyar.

- Nyt tarvitaan ryhtiä. Ulkoministeriön ympärillä on vellonut viime aikoina niin paljon, että nyt olisi varmasti parhainta, että ministeri takaa avoimen ja luottamusta herättävän työilmapiirin ja huolehtii alaistensa työhyvinvoinnista, päättää Razmyar.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

SDP

Siltasaarenkatu 18-20 C

00530 HELSINKI

09 478 988 (vaihde)

https://www.sdp.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

SDP:n puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi: Kokoomus on käymässä seuraavaksi sunnuntailisien kimppuun15.6.2024 15:53:52 EEST | Tiedote

Kokoomus hyväksyi puoluekokouksessaan linjakseen sen, että sunnuntailisät eivät olisi enää turvattu lakisääteisesti, vaan ne vietäisiin paikallisen sopimisen piiriin. Kokoomus ajaa hallituksessa paikallisen sopimisen heikentämistä ja sen jälkeen haluaa siirtää työntekijöiden toimeentulon kannalta merkittävän sunnuntailisän paikallisesti sovittavaksi.

Tiedoksi medialle: SDP:n puoluejohto kampanjoi perjantaina ja lauantaina6.6.2024 10:03:05 EEST | Tiedote

Arvoisa median edustaja, SDP:n puoluejohto kampanjoi tulevana perjantaina ja lauantaina ennen sunnuntain vaalipäivää. Alla eurovaalikiertueen tapahtumat puoluejohdon osalta. Kaikki tapahtumat lisätietoineen löytyvät verkkosivuiltamme: https://www.sdp.fi/tapahtumat/ Perjantai 7.6. Puheenjohtaja Antti Lindtman Kouvola, kauppakeskus Hansa klo 15.30 Lappeenranta, Satamatori klo 17.15 Puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi Mänttä-Vilppula, Mäntän tori klo 10 Virrat, Kirppis Virrat (os. Virtaintie 32) klo 12 Orivesi, S-marketin edusta (os. Keskustie 36) klo 14 Tampere, keskustorin vaalimökki klo 16 Lauantai 8.6. Puheenjohtaja Antti Lindtman Vantaa, Myyrmäen Paalutori klo 10 Helsinki, Kampin Narinkkatori klo 11.30 ja Vuosaaren Mosaiikkitori klo 12.30 Orimattila, Orimattilan kesämarkkinat (os. Erkontie 16) klo 14 Lahti, Lahden kauppatori klo 15 Puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi Lahti, Lahden satama klo 10, Mukkulan ostari klo 10.45 ja Liipolan ostari klo 11.30 Varapuheenjohtaja Nasima Razmyar Van

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye