Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Lehdistölounas Malcolm Dixeliuksen kanssa: Venäläistyneen ruotsalaisen tunnustukset

Jaa

Tervetuloa 6.6. järjestettävälle lehdistölounaalle, jossa vieraana on yksi Ruotsin kokeneimmista Venäjä-asiantuntijoista, Malcolm Dixelius. Lounaalla Dixelius esittelee kirjaansa Den förryskade svenskens bekännelser, joka kertoo yli viidenkymmen vuoden työstä Neuvostoliitossa, Venäjällä ja Ukrainassa.

Efron Media

Kirjassaan Den förryskade svenskens bekännelser Malcolm Dixelius tarkastelee omaa kyvyttömyyttään ennustaa dramaattisia tapahtumia, joita hän oli itse todistamassa: Neuvostoliiton hajoamista, Krimin liittämistä osaksi Venäjää sekä täysimittaista sotaa Ukrainaa vastaan.

Samalla Dixelius tajuaa, että pitkän ja monipuolisen uransa aikana, jolloin on toiminut paitsi kirjeenvaihtajana niin myös dokumenttielokuvantekijänä, kirjailijana, kääntäjänä, luennoitsijana, naparetkeilijänä, urheilutoimittajana, matkanjohtajana sekä monissa muissa tehtävissä, hän on jossain määrin venäläistynyt. Onko hänen katseestaan siis tullut liian venäläinen, liian anteeksiantava?

Tänään Dixelius tukee varauksetta Ukrainaa meneillään olevassa sodassa Venäjää vastaan. Samalla hän myöntää, että hänen pitkä ja läheinen suhteensa Suomen itänaapuriin on emotionaalisesti monimutkainen.

Lehdistölounas järjestetään yhteistyössä kustantaja Efron Median kanssa. Keskustelu käydään ruotsiksi ja englanniksi.

Aika: 6.6.2024 klo 11.30–13.00

Paikka: Hanasaaren ravintola Plats (kabinetti), Hanasaarenranta 5, Espoo

Ilmoittautumiset ja lisätiedot lounastapaamisesta: Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgård, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh. +358 40 767 7373

Malcolm Dixelius osallistuu myös Hanasaaren 7.6. järjestettävään Naapuri idässä -seminaariin historiaprofessorit Henrik Meinanderin ja Dick Harrisonin kanssa. Lue lisää tapahtumasta: www.hanaholmen.fi/event/kansallispaivaseminaari-2024-naapuri-idassa/

Malcolm Dixelius

Malcolm Dixelius opiskeli toimittajaksi Georgian yliopistossa Yhdysvalloissa ja Göteborgin journalistikoulussa. Hän työskenteli 1970-luvulla toimittajana Ruotsin televisiossa Göteborgissa ja Sundsvallissa. Vuosina 1974–84 ja 1990–93 hän toimi Ruotsin radion ja Ruotsin television kirjeenvaihtajana Moskovassa. Vuodesta 1993 lähtien Dixelius on työskennellyt pääasiassa dokumenttielokuvien tekijänä. Hän on ohjannut ja/tai tuottanut elokuvat Rysk maffia, CCCP Hockey, Frihetens bittra smak ja Gasvapnet. Hän on myös yhdessä Andrei Konstantinovin kanssa kirjoittanut kaksi Venäjän järjestäytynyttä rikollisuutta käsittelevää kirja, Rysslands undre värld sekä Maffians Ryssland.  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye