Commu

Forssan asukkaat voivat nyt pyytää ja antaa apua naapuriapusovelluksella

Jaa

Forssan kaupunki panostaa yhteisöllisyyteen tarjoamalla asukkailleen työkalun naapuriavun pyytämiseen ja antamiseen. Kaupunki aloittaa yhteistyön kotimaisen Commu -sovelluksen kanssa. Sovelluksen avulla kaupunkilaisilla on nyt entistä paremmat mahdollisuudet auttaa toisiaan, tehdä talkootyötä ja osallistua vapaaehtoistoimintaan.

Forssan kaupunki julkaisi yhteistyön Pas Voire Hyvin -päivillä 29.5. Forssan kaupunki oli finalisti kevään Suomen yhteisöllisin kunta -kilpailussa. Vasemmalta Tiina Kemppainen, Iina Sorvari ja Karoliina Kauhanen.
Forssan kaupunki julkaisi yhteistyön Pas Voire Hyvin -päivillä 29.5. Forssan kaupunki oli finalisti kevään Suomen yhteisöllisin kunta -kilpailussa. Vasemmalta Tiina Kemppainen, Iina Sorvari ja Karoliina Kauhanen.

Forssan kaupungin hyvinvointi- ja kehityspäällikkö Tiina Kemppainen korostaa, että kunnan tehtävä on luoda edellytyksiä ja mahdollisuuksia kuntalaisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Hän kuitenkin painottaa, että yksilöllä on tärkeä rooli päätettäessä näiden resurssien hyödyntämisestä.

"Kunnan palvelut lisäävät merkittävästi asukkaiden hyvinvointia, mutta kunta ei kuitenkaan pysty tähän yksin", Kemppainen sanoo. Kemppainen korostaa kolmannen ja neljännen sektorin toiminnan merkitystä asukkaiden hyvinvoinnille. Yhteys ja kanssakäyminen ihmisten välillä ovat keskeisiä tekijöitä yksilön hyvinvoinnille. 

"Me haluammekin Commun mukaan mahdollistamaan Forssan asukkaiden keskinäistä vuorovaikutusta sekä yhteyttä järjestöjen ja yhteisöjen kanssa", Kemppainen sanoo. Sovelluksen avulla kaupunki pyrkii lisäämään mahdollisuuksia vapaaehtoistyöhön, naapuriapuun, talkoisiin ja arkiyhteydenpitoon.

Yhteisöllisyyden ja naapuriavun merkitys korostuu vaikeina aikoina

Commu on nuorten yrittäjien kehittämä mobiilisovellus, joka mahdollistaa avun pyytämisen ja antamisen. Yksityishenkilöt, yhdistykset ja yritykset voivat kohdata toisensa auttamisen, talkoiden ja vapaaehtoistyön merkeissä. Sovellukseen on jo rekisteröitynyt yli 60 000 käyttäjää ympäri Suomen. 

Hämeenlinnassa asuva Karoliina Kauhanen on yksi sovelluksen perustajista. Hänen mukaansa naapuriapu on tärkeä osa yhteisöllisyyttä ja asukkaiden hyvinvointia. Se edistää paitsi yksilön hyvinvointia myös vahvistaa koko ympärillä olevaa yhteisöä. Naapuriavun avulla ihmiset voivat tuntea yhteenkuuluvuutta ja turvallisuutta omassa asuinympäristössään.

“Yhteiskunnan tilanne heijastuu hyvin vahvasti Commuun ja millaista apua tällä hetkellä Suomessa pyydetään ja annetaan”, Kauhanen kertoo. “Lähimmäisen arjen apu ja kohtaamiset nousevat vaikeina aikoina arvoon arvaamattomaan. Siksi on upeaa, että Forssa tarjoaa kaupunkilaisilleen positiivisuutta ja viestin siitä, että yhdessä selviämme haastavienkin aikojen yli.”

Kauhasen mukaan eniten apua pyydetään ja annetaan liittyen ruoka-apuun, keskusteluseuraan, lemmikkien hoitamiseen ja kimppakyyteihin. Myös ajankohtaiset asiat kuten muuttaminen ja erilaiset siivous- ja pihatalkoot ovat suosittuja.

 “Liian moni jää yksin sinnittelemään avun tarpeen kanssa”, Kauhanen kertoo. “Tärkeintä on se, että forssalaiset voivat pyytää apua ja antaa apua matalalla kynnyksellä.”

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina KemppainenHyvinvointi- ja kehityspäällikköForssan kaupunki

Forssa on n. 16 500 asukkaan seutukaupunki eteläisessä Suomessa, noin tunnin matkan päässä Helsingistä, Turusta ja Tampereelta. Yhdessä neljän lähikunnan kanssa Forssa muodostaa 35 000 asukkaan elinvoimaisen talousalueen.

Forssa on viehättävä ja tiiviisti rakennettu puistojen kaupunki, joka on saanut myös kansallisen kaupunkipuistostatuksen. Se tarkoittaa, että kaupungissa arvostetaan kulttuurimaisemia, monimuotoista luontoa ja arvokasta kaupunkikuvaa. Forssassa on suuren kaupungin palvelut, kauppakeskuksista ja myymälöistä löytää helposti kaiken tarvitsemansa. Forssa on tunnettu myös monipuolisista terveyden ja hyvinvoinnin palveluista.

Puh:050 5640008tiina.kemppainen@forssa.fihttps://www.forssa.fi/hyvinvointi-ja-terveys/hyvinvoinnin-terveyden-ja-turvallisuuden-edis/naapuriapua-commulla/

Kuvat

Commu herätti kiinnostusta asukkaissa ja ensimmäiset avunpyynnöt luotiin Forssan kaupungin torilla.
Commu herätti kiinnostusta asukkaissa ja ensimmäiset avunpyynnöt luotiin Forssan kaupungin torilla.
Lataa
Commun perustaja Karoliina Kauhanen Forssan kaupungin yhteistyön julkaisutilaisuudessa.
Commun perustaja Karoliina Kauhanen Forssan kaupungin yhteistyön julkaisutilaisuudessa.
Lataa
Commu on kotimainen auttamisen tori, jossa voit pyytää ja antaa apua lähialueellasi.
Commu on kotimainen auttamisen tori, jossa voit pyytää ja antaa apua lähialueellasi.
Lataa

Linkit

Commu on auttamisen tori - lataa nyt!

Commu on kolmen nuoren yrittäjän rakentama mobiilisovellus, jossa voi pyytää ja antaa apua. Commussa yksityishenkilöt, yhdistykset ja yritykset kohtaavat toisensa auttamisen, talkoilun ja vapaaehtoistyön merkeissä. Commuun on jo rekisteröitynyt 70,000 käyttäjää ympäri Suomen. Commu tarjoaa yrityksille helpon tavan tehdä vapaaehtoistoimintaa ja osallistaa henkilöstöä hyviin tekoihin, sekä yhdistyksille tavan löytää vapaaehtoisia ja hallinnoida vapaaehtoistoimintaa. Kunnille Commu tarjoaa valmiin naapuriapualustan, jossa asukkaat voivat pyytää ja antaa apua, lisäten yhteisöllisyyttä ja vähentäen yksinäisyyttä. Lataa Commu nyt!

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Commu

Yritysvapaaehtoisuus tekee hyvää niin työyhteisölle kuin lähiyhteisölle - Loimua auttoi löytöeläimiä ja lapsiperheitä13.6.2024 07:14:42 EEST | Tiedote

Yhä useampi yritys haluaa auttaa konkreettisesti lähiyhteisöjä tarjoamalla henkilöstölleen mahdollisuuden tehdä vapaaehtoistyötä työajalla. Kaukolämpöyhtiö Loimua jatkoi aktiivista panostustaan lähiyhteisöjen hyväksi järjestämällä hyvien tekojen tempauksen Hämeenlinnassa. Loimuan tiimit järjestivät paikallisille lapsiperheille metsäkylvyn yhdessä Parasta Lapsille ry:n kanssa sekä auttoivat löytöeläimiä järjestämällä siivoustalkoot Rengossa Hämeenlinnan seudun eläinsuojeluyhdistyksessä.

Pälkäne panostaa yhteisöllisyyteen - asukkaat voivat nyt pyytää ja antaa apua naapuriapusovelluksellla11.6.2024 07:50:00 EEST | Tiedote

Pälkäne ja auttamisen sovellus Commu aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on vahvistaa yhteisöllisyyttä ja lisätä alueen asukkaiden hyvinvointia. Pälkäneen asukkaat voivat nyt pyytää apua ja tarjoutua auttamaan naapureitaan mobiilisovelluksen avulla. Projekti on osa Yhteinen Pälkäne 2 -hanketta, joka toimii keskeisessä roolissa hankkeen toteutuksessa.

Nämä ovat Suomen yhteisöllisimmät kunnat - Suomen yhteisöllisin kunta valittiin ensimmäistä kertaa28.5.2024 07:50:00 EEST | Tiedote

Ensimmäistä kertaa järjestetty kilpailu nosti esiin hyvien tekojen ja yhteisöllisyyden voiman. Kilpailun finalistit olivat Harjavallan kaupunki, Forssan kaupunki, Ypäjä, Pelkosenniemi, Kristiinankaupunki, Merikarvia, Pälkäne, Karstula ja Isokyrö. Kilpailun tarkoituksena oli löytää kunnat, joissa panostetaan yhteisöllisyyteen ja joissa naapuriapu kukoistaa eniten.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye