Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Muistutuskutsu medialle: Tekoäly työelämässä -webinaarissa 6.6. “Menestyksen tiede” ja Fabian Braesemann

Jaa

Etla julkistaa torstaina 6. kesäkuuta tuoreita tuloksia ChatGPT:n vaikutuksista työn kysyntään verkon alustatyömarkkinoilla. Webinaarin puhujaksi saapuu Oxfordin yliopiston lehtori ja tutkija Fabian Braesemann, joka esittelee kuusi tärkeintä motivaatioulottuvuutta tekoälyn käyttämisessä.

ChatGPT ja muut generatiivisen tekoälyn työkalut on suunniteltu tuottamaan ihmisen kaltaista sisältöä, ja niiden tuottavuutta parantavat ominaisuudet ovat laajalti tunnustettuja. Jotta sovellusten potentiaali voitaisiin kuitenkin täysin hyödyntää, on ymmärrettävä, miten ihmiset havaitsevat ja käyttävät niitä.

Fabian Braesemann on laskennallisen yhteiskuntatieteen tutkija, joka työskentelee Oxfordin yliopiston Oxford Internet Institutessa. Hän vetää parhaillaan tutkimushanketta, joka hyödyntää datatieteen menetelmiä menestyksen tieteen tutkimiseen. Tavoitteena on paljastaa menestyksen taustatekijöitä eri aloilla, kuten menestyneiden yrittäjien työurissa, startup-yritysten kasvussa, sekä innovaatioekosysteemien luomisessa.

Braesemannin tutkimuksia on julkaistu johtavissa akateemisissa julkaisuissa, ja hän on esitellyt ajatuksiaan myös kansainvälisessä uutismediassa, kuten Die Zeitissa, Washington Postissa, Business Insiderissa ja The Timesissa. Hän toimii myös perustamansa teknologiayritys DWG Datenwissenschaftliche Gesellschaft Berlinin toimitusjohtajana. DWG kerää ja analysoi dataa erilaisista verkkolähteistä, sekä kehittää datatieteen teknologioita ja menetelmiä näyttöön perustuvaa päätöksentekoa varten.
 
Tilaisuus on englanninkielinen. Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan menestyksen avaimista ja tekoälyn hyödyntämisestä!

Aika: Torstaina 6.6. klo 10.30–11.30
Paikka: Teams

Ilmoittaudu täällä!

Tilaisuuden alustava ohjelma:

10:30   Tervetuloa / Viestintäjohtaja Tytti Sulander, Etla

10:35   Korvaako generatiivinen tekoäly ihmistyötä: mitä voimme oppia alustatyömarkkinoilta? / Tutkija Otto Kässi, Etla

10:50   Kuka käyttää generatiivista tekoälyä, ja miksi? / tutkija Fabian Braesemann, Oxford Internet Institute, Oxfordin yliopisto

11:10   Kysymyksiä, keskustelua

11:30  Tilaisuus päättyy

Ilmoittautuminen torstaihin 6.6.2024 klo 10.00 mennessä.

Lämpimästi tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla

Arkadiankatu 23 B
00100 HELSINKI
09 609 900
http://www.etla.fi

ETLA eli Elinkeinoelämän tutkimuslaitos tutkii, ennustaa ja arvioi. Etla on yksityinen, voittoa tavoittelematon asiantuntijaorganisaatio.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA

Lisää ymmärrystä talouskasvun uusista lähteistä: Etlassa alkaa syksyllä laaja innovaatiotutkimushanke10.7.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Etlassa käynnistyy syksyllä laaja Business Finlandin rahoittama tutkimushanke, joka keskittyy innovaatiovetoisen talouskasvun uusiin lähteisiin, painottuen kestävään kehitykseen ja kansainvälisen kaupan mekanismeihin. Hanke tarjoaa uutta tietoa muun muassa ilmastonmuutoksen hillitsemisen, kansainvälisen kaupan ja innovaatiovetoisen kasvun välisistä yhteyksistä.

Suomen kansainvälinen kilpailukyky taantunut laaja-alaisesti: IMD-vertailussa vasta 15. sija3.7.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Suomen sijoitus on pudonnut peräti neljä sijaa alaspäin IMD:n tuoreessa kansainvälisessä kilpailukykyvertailussa. Suomi sijoittui vertailussa nyt sijalle 15 eli sijoitus aleni vuoden 2019 tasolle. Suomen tämän vuoden sijoitusta heikensi erityisesti taloudellinen menestyminen, jossa vajosimme sijalle 50. Parannusta tuli ainoastaan kansainvälisessä kaupassa, mutta kaikissa muissa 18 osa-alueessa Suomen sijoitus heikkeni viime vuodesta. Singapore nousi edellisen vuoden neljänneltä sijalta kärkeen. Toiseksi kiri Sveitsi ja kolmanneksi sijoittui Tanska.

Geopolitiikan aikakaudella maailmantalouden muutoksen veturina ovat valtioiden politiikkatoimet, eivät yritysten toimet25.6.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Geopolitiikassa korostuu kotimaisen politiikan vuorovaikutus muiden maiden kanssa, käy ilmi tuoreesta Etla-tutkimuksesta. Kansainvälisiin investointeihin vaikuttavat enenevässä määrin kansainvälisen kaupan esteet ja eri maiden harjoittama teollisuuspolitiikka yritystukineen. Investointien saamiseen vaikuttavat monet muutkin asiat kuin tuet. Mitä elinkeinopolitiikan toimia Suomessa tehdäänkin, niiden pääpainon tulee olla yrityssektorin uudistamisessa eikä säilyttämisessä.

Etla: Palvelualoilla merkittävää vaihtelua digitalisaation käyttöönotossa – hotelli- ja ravintola-ala sekä kuljetus ja varastointi jääneet digissä jälkeen11.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Digitaalisten teknologioiden käyttöönotossa sekä hyödyntämisessä palvelualoilla on merkittävää vaihtelua, käy ilmi tuoreesta Etla-tutkimuksesta. Informaation ja viestinnän sekä ammatillisen, tieteellisen ja teknisen toiminnan toimialat ovat vahvasti digitalisoituneita. Sen sijaan hotelli- ja ravintola-ala sekä kuljetus ja varastointi ovat jääneet digitalisaatiossa jälkeen. Tutkimus havaitsi vahvan positiivisen yhteyden digitalisaation ja liikevaihdon välillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye