Kansallinen kokoomus

Kokoomuksen puoluekokoukseen 212 aloitetta - naisten oikeudet vahvasti esillä

Jaa

Kokoomuksen paikallisyhdistykset, piirijärjestöt ja jäsenliitot ovat tehneet Tampereella 14.-16.6.2024 pidettävään puoluekokoukseen yhteensä 212 aloitetta. Puoluehallitus on antanut kaikkiin aloitteisiin vastauksensa ja tehnyt päätösesityksen. Lopullisesti kunkin aloitteen kohtalon ratkaisee puoluekokous. Puoluekokous voi päättää joko puoluehallituksen esityksen mukaisesti tai siitä poiketen.

Puoluekokousaloitteiden teemojen kirjo on laaja. Määrällisesti eniten aloitteita kohdistuu sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalalle, yhteensä 49 kappaletta. Toiseksi eniten, opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle kuuluvia aloitteita tuli 35. 

Mukana on aloitteita esimerkiksi naisten oikeuksien parantamiseksi, tiettyjen rikosten rangaistusten ankaroittamiseksi, yksilön itsemääräämisoikeuden vahvistamiseksi ja vanhemmuustoiveiden täyttymisen mahdollistamiseksi.

Puoluehallitus esittää, että puoluekokous hyväksyisi aloitteet esimerkiksi seuraavista aiheista (aloitteen aihe, järjestysnumero):

 • Avioeron harkinta-ajasta luovuttava ja ero myönnettävä ilmoitusasiana (55)
 • Raiskausrikoksen vähimmäisrangaistusta on korotettava (68)
 • Rikoslainsäädäntöä muutettava pieniin lapsiin kohdistuvien rikosten rangaistavuuden kohdalla ankarammaksi (71)
 • Alaikäisinä seksuaalirikosten uhreiksi joutuneiden syyteoikeuden vanhenemispäivämäärää jatkettava 35 ikävuoteen (77)
 • 50 000 särjettyä ihmistä – Seksuaalirikosten uhrien hoitopolku turvattava (108)
 • Imetyksen edellytysten edistämistä pohjoismaisen mallin mukaisesti selvitettävä Suomessa (109)
 • Eheytyshoidot kiellettävä (111)
 • Sterilisaatiolainsäädäntö päivitettävä nykyvuosituhannelle (120)
 • Hedelmöityshoitojen saatavuutta parannettava (123)
 • Ei-kaupallinen sijaissynnytys laillistettava Suomessa (149)
 • Suruloma lapsensa menettäneille vanhemmille (150)


Löydät kaikki aloitteet täältä.  

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallinen kokoomus

Orpo ja Von der Leyen kampanjoivat Helsingissä Euroopan kehittämisen puolesta4.6.2024 16:28:28 EEST | Tiedote

Euroopan kansanpuolueen EPP:n Ursula von der Leyen ja kokoomuksen puheenjohtaja ja pääministeri Petteri Orpo haluavat, että EU:n kehittäminen jatkuu ja Eurooppa vahvistuu. ”Me saimme pandemian ja energiakriisin hallintaan. Kiitos, Petteri, kaikesta saamastani tuesta. Me saimme Venäjän kiristyksen hallintaan”, von der Leyen sanoi puhuessaan kokoomuksen kampanjatapahtumassa Helsingin Narinkkatorilla. ”Me olemme Ukrainan puolella, ja tiedämme, että Putinin sota on meille eksistentiaalinen uhka." Von der Leyen on EPP:n niin sanottu "kärkiehdokas", millä tarkoitetaan eurooppalaisen puolueen ehdokasta seuraavan Euroopan komission puheenjohtajaksi. "Seuraavat viisi vuotta ovat hyvin haasteellisia. Meidän täytyy pysyä sitoututuneina Ukrainan tukemiseen ja jatkaa yhteisen Euroopan unionin kehittämistä. Tahdomme tehdä EU:sta entistä kilpailukykyisemmän. Haluamme kehittää yhteismarkkinoita ja haluamme työskennellä EU:n yhteisen maahanmuuttopolitiikan eteen. Haluamme vahvistaa EU:n valmiutta ja ko

Puolustusministeri Häkkänen esitteli EPP:n von der Leyenille Suomen kokonaisturvallisuusmallia4.6.2024 13:28:06 EEST | Tiedote

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, puolustusministeri Antti Häkkänen esitteli tiistaina Euroopan kansanpuolueen kärkiehdokkaalle Ursula von der Leyenille Suomen kokonaisturvallisuusmallia Merihaan väestösuojavierailun yhteydessä. Von der Leyenin vierailu Helsingissä on osa EPP:n eurovaalikampanjaa. ”Suomalaisen kokonaisturvallisuusmallin vieminen EU-tasolle on yksi kokoomuksen kärkitavoitteista eurovaaleissa. Tavoitteenamme on, että kokonaisturvallisuuden vahvistamiseksi määriteltäisiin konkreettisia EU-tason tavoitteita sekä unionille että jäsenmaille. Siksi on tärkeää, että sain esitellä von der Leyenille suomalaista kokonaisturvallisuusajattelua”, Häkkänen sanoo. Häkkäsen mukaan turvallisuusnäkökulmasta Suomeen liittyy paljon erityispiirteitä. ”Suomen tulee varautua kaikkiin mahdollisiin uhkiin niin kansallisella kuin EU-tasolla. Suomen malli voi toimia esimerkkinä EU-tasolla tuoden lisäarvoa niin Suomelle kuin laajemminkin koko Unionille”, Häkkänen jatkaa. Esillä myös EU:n puolustuspol

Kokoomus teki kolme nimitystä puoluetoimistolle29.5.2024 13:52:09 EEST | Tiedote

Kokoomus on tehnyt kolme uutta rekrytointia puoluetoimistolle Helsinkiin. Kokoomus on nimittänyt ohjelmapäälliköksi Jeremias Nurmelan. Nurmela siirtyy puoluetoimistolle Helsingin apulaispormestarin poliittisen erityisavustajan tehtävistä. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Helsingin Kokoomuksen poliittisena suunnittelijana sekä kokoomuksen opiskelijaliitto Tuhatkunnan puheenjohtajana. Nurmela on oikeustieteen maisteriopiskelija. ”Olen hurjan innoissani uudesta tehtävästä, joka tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden edistää kokoomuksen arvoja ja tavoitteita. Kokoomuksen ohjelmatyö on koko puolueyhteisön kanssa yhdessä tehtävää visiointia siitä, miltä tulevaisuuden Suomi näyttää", Nurmela sanoo. Puolueen uudeksi visualistiksi on nimitetty Henri Korpi. Korpi on koulutukseltaan kulttuurituottaja. Hän on toiminut monipuolisissa viestintätehtävissä muun muassa Suomen 4H-liitossa ja ollut aktiivinen Suomen Nuorkauppakamarin toiminnassa. Korpi on myös toiminut yrittäjänä, opettanut valokuvaust

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye