Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto jakaa 68 200 euroa suomalais-norjalaiselle yhteistyölle

Jaa

Suomalais-norjalaisen kulttuurirahaston Suomen jaosto on päättänyt jakaa 68 200 euroa hankkeille, jotka edistävät maiden välisiä yhteyksiä.

Hallituksen päätös koskee loppuvuodelle 2024 ja alkuvuodelle 2025 jaettavia apurahoja. 

Suomen jaostolle saapui yhteensä 104 hakemusta, joista 47:lle myönnettiin apuraha.

”Hakemusten taso oli jälleen korkea. Yleisten hakukriteereiden ja sihteeristön erinomaisen pohjatyön lisäksi hallitus tukeutui päätöksissään arvioihin hankkeiden vaikuttavuudesta. Tahdon kiittää kaikkia hakijoita arvokkaasta työstä Suomen ja Norjan välisten kulttuurin ja kansalaisyhteiskunnan siteiden vahvistamiseksi”, sanoo rahaston Suomen jaoston puheenjohtaja Eero Hokkanen.

Apuraha myönnettiin esimerkiksi Suomen YK-nuorille, jotka saavat 2 000 euroa norjalaisten kollegoidensa tapaamiseen Oslossa. Helsingin kielilukio saa 2 000 euroa Pohjois-Norjan kulttuuriin, luontoon ja yliopisto-opintoihin tutustumista varten, ja Lahden Big Band saa puolestaan 3 000 euroa big band -vierailujen ja työpajojen järjestämiseen Lahden ja Ålesundin ystävyyskaupunkien välillä yhteistyössä norjalaisen Nordvest Big Band -yhtyeen kanssa.

Lisäksi 19 500 euroa myönnettiin Oslossa sijaitsevalle Suomalais-norjalaiselle kulttuuri-instituutille, jonka tehtävänä on vahvistaa Suomen ja Norjan välistä kulttuurivaihtoa.

Tutustu liitteeseen, josta käy ilmi, mitkä hankkeet saivat apurahan rahaston Suomen jaostolta. Lisäksi liitteenä on kartta apurahojen maantieteellisestä jakautumisesta Suomessa ja Norjassa.

Hanasaari koordinoi ja hallinnoi rahaston työtä.

Lisätietoja: rahaston pääsihteeri Gunvor Kronman, puh: 040 745 1738, gunvor.kronman(at)hanaholmen.fi

Suomalais-norjalainen kulttuurirahasto

Suomalais-norjalaisen kulttuurirahaston tavoitteena on edistää Suomen ja Norjan välisiä yhteyksiä ja kulttuurivaihtoa sekä lisätä maiden keskinäistä tuntemusta. Tämän tavoitteen toteuttamiseksi rahasto myöntää apurahoja ja stipendejä erilaisiin yhteiskunnallisiin ja kulttuurielämän hankkeisiin.

Rahaston Suomen jaoston hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja, neuvotteleva virkamies Eero Hokkanen sekä hallituksen jäsenet rehtori, toimitusjohtaja Teemu Kokko ja FM Tove Ekman.

Lisätietoja rahastosta: https://www.hanaholmen.fi/kulttuurikeskus/hanasaari/rahastot/suomalais-norjalainen-kulttuurirahasto/

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye