Taideyliopisto

Taideyliopistoon valittiin 314 uutta opiskelijaa keväällä 2024

Jaa

Uusia opiskelijoita valittiin 35 Kuvataideakatemiaan, 189 Sibelius-Akatemiaan ja 90 Teatterikorkeakouluun.

Perustutkintokoulutuksen hakukohteisiin tuli yhteensä 5304 hakemusta, joka on 225 hakemusta enemmän kuin viime vuonna. Hakijoita oli yhteensä 4425. Hakemuksista 1157 oli Kuvataideakatemiaan, 1773 Sibelius-Akatemiaan ja 2374 Teatterikorkeakouluun.

Hakijamääriin suhteutettuna Taideyliopisto on Suomen halutuin yliopisto, sillä noin 7 % hakeneista tuli valituksi. Suosituimmat hakukohteet olivat näyttelijäntaiteen koulutusohjelma, kuvataiteen koulutusohjelma sekä Arts management, society and creative entrepreneurship -maisteriohjelma.

Hakeneiden ja valittujen opiskelijoiden määrä vaihtelee eri vuosina, koska kaikkiin koulutusohjelmiin ei oteta vuosittain uusia opiskelijoita.

Monipuolisia kansainvälisiä mahdollisuuksia

Taideyliopiston kansainvälisten hakijoiden hakemusten määrä kasvoi edellisvuodesta viidenneksen. Yhteensä kansainvälisten hakijoiden osuus kaikista hakijoistamme oli 35 %.

Taideyliopiston tavoitteena on olla kansainvälisesti vetovoimainen yhteisö. Nykyisistä Taideyliopiston opiskelijoista noin viidesosa tulee muualta kuin Suomesta. Taideyliopistossa opiskelleet vaihto-opiskelijat ovat tutkimusten mukaan erittäin tyytyväisiä opintoihinsa, ja yliopiston vaihto-opiskelijakäytännöt ovat saaneet tunnustusta (Erasmus-palaute 2016–2017).

Taideyliopisto tarjoaa opiskelijoille opiskelijoille muun muassa kansainvälisiä vaihtomahdollisuuksia, tuotantoja, residenssiohjelmia, mentorointia sekä kansainvälisten huippuopettajien vierailuja.

Lue lisää tarjoamistamme kansainvälisistä mahdollisuuksista.

Taideyliopistoon keväällä 2024 valitut opiskelijat


Kuvataideakatemiaan valitut uudet opiskelijat

Sibelius-Akatemiaan valitut uudet opiskelijat

Teatterikorkeakouluun valitut uudet opiskelijat

Verkkosivujen listalla lukevat vain niiden valituiksi tulleiden nimet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkistamiseen.

Tutustu hakijatilastoihin


Lisätietoa valinnoista

Kuvataideakatemia: kuva.hakijapalvelut@uniarts.fi

Sibelius-Akatemia: siba.hakijapalvelut@uniarts.fi

Teatterikorkeakoulu: teak.hakijapalvelut@uniarts.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Taideyliopisto tarjoaa ylintä musiikin, kuvataiteen, esittävien taiteiden sekä kirjoittamisen koulutusta Suomessa. Taideyliopisto on taidealojen koulutuksen ja tutkimuksen kansainvälinen suunnannäyttäjä, joka vahvistaa taidetta yhteiskuntaa uudistavana voimana. Vuonna 2013 perustetun Taideyliopiston muodostavat Kuvataideakatemia, Sibelius-Akatemia ja Teatterikorkeakoulu.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Taideyliopisto

Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén: T&K-rahoituksessa tulee tunnistaa luovien ja taidealojen merkitys7.6.2024 05:23:00 EEST | Tiedote

Taideyliopisto lausui valtion tutkimus- ja kehittämisrahoituksen käytön monivuotisesta suunnitelmasta. Lausunnossaan yliopisto katsoo, että suunnitelman tulisi tunnistaa nykyistä laajemmin luovien ja taidealojen merkitys T&K-rahoituksessa. Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén korostaa, että luovilla ja taidealoilla on merkittävää potentiaalia synnyttää uusia ideoita ja lisätä aineetonta arvonluontia sekä tuottavuutta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye