Koulutuskuntayhtymä OSAO

OSAOn Digivoimala-oppimisympäristö avautuu Kotkantielle

Jaa

OSAOn Digivoimalan-oppimisympäristö avajaisia vietetään 5.6.2024. Digivoimala on voimalaitosteemainen virtuaalinen oppimisympäristö, joka toimii voimalaitosalan teoria- ja simulaattoriopetuksen tukena.

Digivoimala-oppimisympäristön avulla saadaan kokonaisnäkymä ja ymmärrys voimalaitoksen rakenteista ja toiminnoista sekä päästä näkemään ja kokemaan voimalaitosprosessi uudella tavalla. Simulaattorilla ja virtuaalimaailman tekniikoilla mahdollistetaan muun muassa voimalaitostekniikan takaa löytyvien ilmiöiden ymmärtäminen sekä monimuotoisten voimalaitosprosessien oppiminen. 

Digivoimala koostuu kolmesta osasta: Voimalaitoksen automaatiojärjestelmän simulaattorista, 3D-malleista sekä VR/XR-teknologioihin pohjautuvista ratkaisuista. 

Digivoimalan on toteuttanut OSAOlle 3D Talo. EAKR-rahoituksen hankkeelle myönsi Pohjois-Pohjanmaan Liitto. Hanketta rahoitti myös Oulun teollisuuden ammattikoulutussäätiö. 

Aikataulu ja saapuminen 

Digivoimalan avajaiset järjestetään 5.6.2024 kello 10.00–14.30. Digivoimala sijaitsee OSAOn Kaukovainion tekniikan yksikössä (Kotkantie 2 A, Oulu). Kokoontuminen avajaisiin tapahtuu Kotkantie 2A:n aulassa, josta siirrytään yhdessä digivoimalan tiloihin. 

Ohjelma 
 

  • Klo 10: Alkusanat, yksikönjohtaja Vesa Pirilä 

  • Klo 10.15: Digivoimalan esittely, lehtori Kari Palokangas 

  • Klo 10.30: Digivoimala-hankkeessa rakennettuun voimalaitoksen oppimisympäristöön tutustuminen 

  • Klo 11.30: Lounas 

  • Klo 12.30–13.30: Kone- ja tuotantotekniikan uusiin oppimisympäristöihin tutustuminen 

  • Klo 13.30–14.30: Tutustuminen OSAOn Panimoon

Tervetuloa!

Yhteyshenkilöt

Koulutuskuntayhtymä OSAO

OSAO on Suomen johtava koulutusyhteisö, joka mahdollistaa työelämäosaamisen ja jatkuvan oppimisen. Koulutuskuntayhtymän konserniin kuuluvat OSAOn koulutusyksiköt, OSAO Edu Oy ja Virpiniemen liikuntaopisto. OSAO toimii Oulun seudulla ja Koillismaalla.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Koulutuskuntayhtymä OSAO

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye