DNA:n toukokuun 2024 myydyimmät puhelimet ja älykellot

Jaa

Toukokuu on perinteisesti sekä valmistautumista alkavaan kesään että myös kevään lahjasesongin tärkein kuukausi. Applen iPhone 15 Pro 5G nousi toukokuussa sekä kuluttajien että yritysasiakkaiden listan kärkipaikalle. Xploran XGO3 -kellopuhelin loikkasi puolestaan DNA:n toukokuun myydyimpien älykellojen listan kärkeen.

DNA:n toukokuun myydyimpien puhelinten listalla on tuttuun tapaan useita Samsungin ja Applen puhelimia, ja toukokuun myydyimmäksi laitteeksi ylsi sekä kuluttajien että yritysasiakkaiden listalla iPhone 15 Pro 5G.

”Koulujen kesälomien lähestyminen ja päättäjäislahjasesonki lisäsivät selvästi keskihintaisten laitteiden myyntiä. Ensimmäistä kertaa myydyimpien listan kärkipäähän nousivatkin nyt myös Samsungin uuden A-sarjan keskihintaiset puhelimet, Samsung A35 5G ja A55 5G. Huhtikuun tapaan kuluttaja-asiakkaiden myydyimpien puhelinten listalle pääsi jopa viiden eri laitevalmistajan laitteita”, sanoo laitemyynnin osastopäällikkö Jesse Kieksi DNA:lta.

Myös yritysasiakkaiden myydyimpien listalla oli useamman valmistajan laitteita. Yrityksissä panostetaan henkilöstön työpuhelimiin, ja yritysasiakkaiden toukokuun myydyimpien laitteiden listalle pääsikin useita lippulaivapuhelimia.

”Puhelin on yhä useammin ensisijainen työväline, ja siksi sen on toimittava lähes samoin kuin tietokoneen. Monissa yrityksissä sallitaan omavalintaisen laitteen käyttö, sillä se on yksi osoitus henkilöstön työtyytyväisyyteen panostamisesta. Tarvittaessa laskunjakopalvelu mahdollistaa kustannusten jakamisen yrityksen ja työntekijän kesken, jos työntekijä haluaa valita valikoimasta arvokkaamman laitteen”, sanoo DNA:n yritysliiketoiminnan viestintäratkaisut-yksikön johtaja Mari Eklund.

Xploran kellopuhelin loikkasi myydyimpien älykellojen listan kärkeen

DNA:n toukokuun myydyimpien älykellojen listan kärkipaikan nappasi puolestaan kesälaitumille suuntaavien tulevien ja nykyisten koululaisten kestosuosikki Xplora XGO3. Kärkikolmikkoon pääsivät myös Apple Series 9 GPS -mallillaan sekä Huawei GT 4 -sarjallaan.

”Kellopuhelinten suosio vaihtoehtoisena yhteydenpitovälineenä kodin ja kavereiden välillä etenkin näin lukuvuoden päättymisen aikaan nosti Xploran XGO3:n toukokuun listan kärkeen. Kellopuhelimessa ei ole nettiä, ja vanhempi voi hallinnoida sen tärkeimpiä toimintoja määrittelemällä muun muassa sen, kenen kanssa lapsi voi viestitellä ja soitella. Turvallisuusnäkökulma vaikuttaa osaltaan kellopuhelinten viime vuosina kasvaneeseen suosioon”, kertoo Kieksi.

Toukokuun myydyimpien älykellojen listalla näkyy myös toinen toistaan monipuolisemmilla ominaisuuksilla varusteltuja älykelloja valmiina kesän seikkailuihin.

”Käytännössä puolet toukokuun myydyimmistä malleista sisältää mahdollisuuden olla tavoitettavissa mobiiliyhteyden avulla myös ilman puhelinta ja kuitenkin nauttia lämpimistä keleistä ilman huolta tavoitettavuudesta. Toisaalta myös uutuudet herättivät kiinnostusta. Mukana olikin aivan tuore julkistus Huawein Watch Fit 3:n noustua listalle heti myynninaloituksen jälkeen”, summaa Kieksi.

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet ja älykellot -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Lisäksi DNA julkaisee myydyimmät tietokoneet -seurannan jokaisen kvartaalin lopussa samassa yhteydessä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin.

Myydyimmät puhelimet toukokuussa 2024

Kuluttaja-asiakkaat

 1. Apple iPhone 15 Pro 5G
 2. Samsung Galaxy A35 5G
 3. Samsung Galaxy A55 5G
 4. Apple iPhone 15 Pro Max 5G
 5. OnePlus Nord CE 3 Lite 5G
 6. Honor X6a*
 7. Samsung Galaxy A15 5G
 8. Apple iPhone 15 5G
 9. OPPO A18*
 10. OnePlus Nord 3 5G
 11. Apple iPhone 14 5G
 12. Samsung Galaxy A25 5G
 13. Apple iPhone 13 5G
 14. HONOR 90 LITE*
 15. Samsung Galaxy S24 5G

*) 4G-puhelin. Muut listalla olevat puhelimet ovat 5G-puhelimia.

Yritysasiakkaat 

 1. Apple iPhone 15 Pro 5G
 2. Apple iPhone 15 Pro Max 5G
 3. Samsung Galaxy A15 5G
 4. Apple iPhone 15 5G
 5. OnePlus Nord CE 3 Lite 5G
 6. Samsung Galaxy A05s*
 7. Apple iPhone 14 5G
 8. Samsung Galaxy S24 Ultra 5G
 9. Apple iPhone 13 5G
 10. Samsung Galaxy A35 5G
 11. OnePlus Nord 3 5G
 12. Samsung Galaxy S23 5G
 13. Samsung Galaxy S24 5G
 14. Honor 90 Lite 5G
 15. HONOR X6a*

 *) 4G-puhelin. Muut listalla olevat puhelimet ovat 5G-puhelimia.

Myydyimmät älykellot toukokuussa 2024

 1. Xplora XGO3
 2. Apple Watch Series 9 GPS
 3. Huawei Watch GT 4
 4. Samsung Galaxy Watch4 4G
 5. Apple Watch SE GPS 2023
 6. Xplora X6 Play
 7. Huawei Band 8*
 8. Apple Watch Series 9 GPS+Cellular
 9. Apple Watch SE GPS+Cellular 2023
 10. Huawei Watch Fit 3
 11. Apple Watch Ultra 2
 12. OnePlus Watch 2
 13. Huawei Watch GT 3
 14. Samsung Galaxy Watch6 4G
 15. Samsung Galaxy Watch4

 *) Aktiivisuusranneke

DNA julkaisee myydyimmät puhelimet ja älykellot -seurannan kuukausittain, aina kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä. Lisäksi DNA julkaisee myydyimmät tietokoneet -seurannan jokaisen kvartaalin lopussa samassa yhteydessä. Tiedot perustuvat DNA:n eri myyntikanavissa kerättäviin myyntilukuihin.

Lisätietoja medialle:

Laitemyynnin osastopäällikkö, Jesse Kieksi, DNA, 044 044 9484, jesse.kieksi@dna.fi  
DNA:n viestintä, puh. 044 044 8000, viestinta@dna.fi

Avainsanat

DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikenneyhtiöistä. Tehtävämme yhteiskunnassa on yhdistää tärkeimmät. Tarjoamme yhteydet, palvelut ja laitteet koteihin sekä töihin ja pidämme näin huolta yhteiskunnan digitalisaatiosta. DNA:n asiakkaat ovat jo vuosien ajan olleet mobiilidatan käyttömäärissä maailman kärkijoukossa. DNA:lla on noin 3,7 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Yhtiö on palkittu lukuisia kertoja erinomaisena työantajana ja perheystävällisenä työpaikkana. Vuonna 2023 liikevaihtomme oli 1 067 miljoonaa euroa ja yhtiössä työskentelee noin 1 700 henkilöä ympäri Suomea. DNA on osa Telenoria, joka on Pohjoismaiden johtava tietoliikenneyhtiö. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, X:ssä @DNA_fi, Facebookissa @DNA.fi ja LinkedInissä @DNA-Oyj.

DNA Kauppa on Suomen laajin matkapuhelimia ja muita mobiilipäätelaitteita sekä matkaviestinliittymiä myyvä ketju, johon kuuluu noin 60 myymälää. DNA Kaupan valikoimissa ovat myös tv- ja laajakaistapalvelut sekä niihin liittyvät päätelaitteet. Ketju on osa DNA-konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2023 oli 1 067 miljoonaa euroa. DNA:lla on 3,6 miljoonaa matkaviestin- ja kiinteän verkon liittymäasiakkuutta. Lisätietoa osoitteessa www.dna.fi, X:ssä @DNA_fi ja Facebookissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DNA Oyj

DNA:n tutkimus: Älä häiritse -tilan käytössä valtava harppaus vuoden aikana12.7.2024 10:00:00 EEST | Tiedote

Yli kolmasosa 16–24-vuotiaista suomalaisista on rajoittanut puhelimensa parissa tai internetissä viettämäänsä aikaa, kertoo DNA:n yli tuhannen vastaajan Digitaalinen elämä 2024 -tutkimus. Suosituimmat keinot digivapaiden hetkien pyhittämiseksi ovat muunlaisen ajanvietteen lisääminen arjessa, puhelimen käytön rajoittaminen ennen nukkumaanmenoa ja puhelimen pitäminen äänettömällä ainakin osan päivästä. Suurinta kasvua edellisvuoteen verrattuna nähdään Älä häiritse -tilan käytössä: vuosi sitten keinoon turvautui 16 prosenttia digirajoittamista harjoittavista vastaajista, nyt peräti 27 prosenttia.

DNA survey: Enormous surge in the use of Do Not Disturb mode in the past year12.7.2024 10:00:00 EEST | Press release

Over a third of 16–24-year-old Finns have cut down on the time they spend on their phone or the Internet, reveals DNA’s Digital Life 2024 survey of over 1,000 respondents. The most popular ways of cutting down on screen time are engaging in other pastimes, restricting phone usage before bed and keeping one’s phone muted for at least part of the day. The method that has gained the most traction since last year has been the use of Do Not Disturb mode. Last year, the mode was used by 16% of respondents who were restricting their digital device use. Now, that proportion has climbed to 27%.

DNA:lle kansainvälisesti arvostettu tietoturvasertifikaatti – erityistä tunnustusta organisaation toiminnasta9.7.2024 15:03:43 EEST | Tiedote

DNA:lle on myönnetty ulkoisen auditoinnin jälkeen kansainvälisesti arvostettu ISO 27001 -tietoturvasertifikaatti. ISO/IEC 27001 -standardin pohjalta sertifioitu tietoturvallisuuden hallintajärjestelmä (Information Security Management System, ISMS) osoittaa, että organisaatio johtaa tietojensa turvaamista pitääkseen ne virheettöminä, helposti käytettävissä ja hyvin suojattuina. Auditoinnissa ulkopuolinen toimija todentaa tietoturvan vahvan toteutumisen eri tilanteissa sekä digitaalisissa että fyysisissä ympäristöissä. Näin asiakkaat ja yhteistyökumppanit voivat olla entistä turvallisemmin mielin DNA:n kyvykkyydestä huolehtia asiakkaiden tietoturvasta ja liiketoiminnan jatkuvuudesta ensiluokkaisesti.

DNA achieves internationally respected information security certification – special recognition of the organisation’s work9.7.2024 15:03:43 EEST | Press release

Following an external audit, DNA has been certified to the internationally respected ISO/IEC 27001 information security standard. An information security management system (ISMS) certified to the ISO/IEC 27001 standard demonstrates that the organisation has taken the initiative in securing its data and ensuring that data remains reliable, easy to use and safe. The audit involves an independent party confirming that the organisation’s information security is effective in a variety of situations in both digital and physical environments. This allows customers and partners to rest assured in the knowledge that DNA is taking first-class care of their data and ensuring their business continuity.

DNA:n kesäkuun 2024 myydyimmät puhelimet, älykellot ja tietokoneet – OnePlus on kuluttajien kesäsuosikki1.7.2024 08:00:00 EEST | Tiedote

Kesällä puhelinta hankittaessa korostuvat näytön ominaisuudet, akunkesto ja vedenkestävyys. OnePlus Nord CE 3 Lite nappasi rimaa hipoen DNA:n myydyimmän puhelimen paikan kesäkuussa. Applen iPhone 15 Pro 5G piti puolestaan johtopaikkansa yritysasiakkaiden listalla. Huawein Watch Fit 3 nousi DNA:n myydyimmäksi älykelloksi kesäkuussa, ja toisen kvartaalin myydyimmäksi tietokoneeksi ylsi Acer Chromebook.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye