Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

Pitkäaikaissairauksien verkkosivu kertoo tietoa sairauden hoidosta ja määräaikaiskontrolleista

Jaa

Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen verkkosivustolla löytyy nyt uusi osio pitkäaikaissairauksista. Pitkäaikaissairauksien verkkosivu on asiakkaiden itsepalvelukanava, josta voit hakea tietoa sairauksien hoidosta ja määräaikaiskontrolleista.

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue on ottanut merkittävän askeleen pitkäaikaissairauksien hoitopolkujen yhtenäistämisessä. Ensimmäinen vaihe on nyt saatu päätökseen, ja kaikki alueen terveysasemat noudattavat yhteisiä ohjeita pitkäaikaissairauksien määräaikaiskontrolleissa. Hoitopolkujen yhtenäistäminen on osa laajempaa pyrkimystä tarjota johdonmukaisia ja korkealaatuisia palveluita kaikille asiakkaillemme. 

Hyvinvointialueen verkkosivuston pitkäaikaissairauksien osio on asiakkaiden itsepalvelukanava, josta voit hakea tietoa sairauksien hoidosta ja määräaikaiskontrolleista. Jokaisen pitkäaikaissairauden kohdalta löydät tiedon määräaikaiskontrollivälistä, miten kontrolli toteutetaan, ennen kontrollia tarvittavista kotimittauksista ja täytettävistä testeistä, sekä linkin omahoito-ohjeisiin ja lisätietoihin sairaudesta. 

”Asiakasraati on arvioinut sivustoa ja antanut arvokasta palautetta, jonka perusteella olemme parantaneet käyttäjäystävällisyyttä. Asiakasraadin antama arvosana ”Voisin käyttää verkkosivua” -väittämästä oli vaikuttava 4,3 viidestä, mikä osoittaa sivuston onnistuneen tavoitteessaan olla intuitiivinen ja helppokäyttöinen”, sanoo Itä-Uudenmaan hyvinvointialueen vs. hoitotyön johtaja Heidi Hovisilta

Määräaikaiskontrollit tärkeitä sairauden seurannassa 

Pitkäaikaissairauden määräaikaiskontrolli on sairauteen liittyvä säännöllinen tarkastus ja seuranta, joka auttaa ylläpitämään hyvinvointia ja varmistamaan, että hoito on asianmukaista. Määräaikaiskontrollit ovat tärkeitä, jotta sairauden tilaa voidaan seurata ja tarvittaessa tehdä muutoksia hoitosuunnitelmaan. Säännöllisen seurannan avulla voidaan varmistaa, että sairaus pysyy hallinnassa ja tarvittavat toimenpiteet voidaan tehdä ajoissa. 

Määräaikaiskontrolli toteutetaan sairaudesta riippuen joko hyvinvointialueen digitaalisen sote-keskuksen HyVä-digin chatin kautta, puhelimitse tai fyysisellä käynnillä terveysasemalla. Digitaalinen HyVä-digi-palvelu mahdollistaa määräaikaiskontrollin toteuttamisen myös iltaisin ja lauantaisin.  

Vaikka digitaaliset palvelut tarjoavat uuden tavan hoitaa sairauksia, saada tietoa ja tukea, ne eivät korvaa perinteisiä terveysasemapalveluita, vaan täydentävät niitä. Ne ovat erityisen hyödyllisiä asiakkaille, joilla on mahdollisuus ja valmiudet käyttää digitaalisia palveluita, ja tarjoavat heille lisäkeinon hoitopolun seuraamiseen. 

Pitkäaikaissairauksien hoitopolkuja kehitetään Suomen kestävän kasvun ohjelmassa. 

Tutustu verkkosivuun: Pitkäaikaissairauksien määräaikaiskontrollit  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue tuottaa ja järjestää julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut alueellaan, johon kuuluu seitsemän kuntaa: Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Porvoo, Pukkila ja Sipoo.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Itä-Uudenmaan hyvinvointialue – Östra Nylands välfärdsområde

Ansökan om organisationsbidrag för social- och hälsovårdsorganisationer inom välfärdsområdet17.6.2024 14:47:39 EEST | Tiedote

Ansökningstiden för organisationsbidrag för social- och hälsovårdsorganisationer inom välfärdsområdet öppnar 1.8.2024. Ansökningstiden är 1.–31.8.2024 tills klockan 12.00. Bidrag kan endast beviljas de sökanden vars bidrag har kommit in inom utsatt tid. Om ansökan är ofullständig skall föreningen skicka in begärda tillägg före kl. 10.00 den 7.9.2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye