Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Kaunisto: Talouskasvu on turvallisuutta

Jaa

Kokoomuksen kansanedustaja, talousvaliokunnan varapuheenjohtaja Ville Kaunisto on huolissaan Euroopan hitaasta talouskasvusta.

Ville Kaunisto. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.
Ville Kaunisto. Kuvaaja: Mikko Mäntyniemi.

Kokoomuksen kansanedustaja, talousvaliokunnan varapuheenjohtaja Ville Kaunisto on huolissaan Euroopan hitaasta talouskasvusta. Euroopan unioni on jäänyt talouskasvussa Yhdysvaltojen ja Kiinan jalkoihin. Kauniston mielestä kestävä talous ja kilpailukyky ovat EU:n keskeisiä välineitä rakentaa turvallisuutta.

”Omasta talouskasvusta huolehtiminen on myös turvallisuudesta huolehtimista. Mikäli emme Eurooppana ole taloudellisti uskottava neuvottelukumppani jäämme suurvaltojen jalkoihin. Vahva talouskasvu takaa paikkamme suurvaltojen vertaisena pelaajana, ei vain muiden pelikenttänä”, Kaunisto toteaa.

Kauniston mielestä kilpailukyvyn vahvistamiseksi on luotava vahva taloudellinen toimintaympäristö, jossa yritykset voivat toimia mahdollisimman vapaasti.

”Teknologianeutraalisuus, innovaatiomyönteisyys ja toimivat sisämarkkinat ovat uusien investointien edellytyksiä. EU:n sisämarkkinoiden tulee olla mahdollisimman yrittäjäystävällisiä, jottei EU jää kovassa kilpailussa Yhdysvaltojen varjoon”, Kaunisto sanoo.

Kilpailukykyinen talous antaa EU:lle uskottavuutta myös globaaleilla areenoilla. Kauniston mukaan tämä vahvistaa myös Suomen ja koko Euroopan turvallisuutta.

”Kuinka moni maa on pärjännyt sodassa, jos oma talous ja kilpailukyky on jätetty kuralle”, Kaunisto päättää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kansallinen Kokoomus on vuonna 1918 perustettu poliittinen puolue ja kansanliike, joka haluaa kehittää Suomea vastuullisesti. Politiikkamme perustuu arvoihin – uskomme yksilöön, vastuuseen ja vapauteen. Haluamme rakentaa yhteiskuntaa, jossa jokaisella on mahdollisuus menestyä ja jossa heikoimmista pidetään huolta. Kokoomuksen eduskuntaryhmä on 48 kansanedustajallaan suurin eduskuntaryhmä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokoomuksen eduskuntaryhmä

Kokoomuksen Talvitie: Norminpurku sujuvoittaa kesätapahtumien järjestämistä19.7.2024 07:18:00 EEST | Tiedote

Petteri Orpon hallituksen tekemä korjaussarja rakentamislakiin on helpottamassa tapahtuma-alan huolia. Jatkossa väliaikaisilta lava- ja telttarakennelmilta ei edellytetä erillistä rakentamislupaa. Kokoomuksen kansansanedustaja Mari-Leena Talvitien mukaan turvallisuuden takaavasta sääntelystä ei tingitä, mutta edellisen hallituksen kaavailema rakennuslupa olisi ollut liian järeä työkalu alalle.

Kokoomuksen Kilpi: Tänä kesänä poikkeuksellinen määrä teitä kuntoon - keskivilkkaiden teiden päällystyskilometrit tuplaantuvat16.7.2024 12:02:02 EEST | Tiedote

Hallitus on myöntänyt vuodelle 2024 250 miljoonaa euroa lisärahaa teiden päällystämiseksi. Summa on osa Orpon hallituksen korjausvelan purkuun osoittamaa 520 miljoonaa euroa. Kansanedustaja Marko Kilpi iloitsee vilkkaan päällystyskauden näkyvän ympäri Suomen, sillä teitä on tavoite päällystää noin 4000 kilometriä. Poliisikansanedustajan mukaan toivottu lisärahoitus on myös konkreettinen turvallisuusteko. Teiden käyttäjiltä hän toivoo malttia liikenteessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye