Momentum Kirjat

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Jaa

”Minusta tuntui kuin olisin neljän tien risteyksessä. Yhdessä viitassa luki ”Aarne ja perhe”, toisessa ”Villiruusu”, kolmannessa ”Ikuinen yksinäisyys”, neljännessä oli kuva, jossa oli pääkallon alla luut ristissä.”

Kansi: Jari Mattila (kannen kuva: Laitinen, T./Museovirasto, Historian kuvakokoelma ja Karjalan Liiton kuvakokoelma)
Kansi: Jari Mattila (kannen kuva: Laitinen, T./Museovirasto, Historian kuvakokoelma ja Karjalan Liiton kuvakokoelma)

Kari Kitusen historiallinen romaani Liljankukka on julkaistu Momentum Kirjojen kustantamana.

Liian paljon, liian varhain joutuu Aino sodan aikana ja sen jälkeen kokemaan. Vaarallinen evakkomatka 12-vuotiaana Viipurista Tampereelle. Äidin yllättävä kuolema. Lukio-opintojen tyssääminen, kun isä uuden vaimonsa painostamana lähettää 17-vuotiaan tyttärensä kesällä 1944 VR:n liikenneoppilaaksi Viipurin lähelle Johanneksen asemalle. Sieltä Aino ja nuori postivirkailija Helmi joutuvat pakenemaan aivan viime tipassa venäläisten suurhyökkäyksen alta matkaten kaatuneita sotilaita kuljettaneen auton lavalla löyhkäävien ruumiiden seassa joutuakseen vielä pahempaan paikkaan: keskelle Simolan aseman rajua pommitusta. Johanneksessa Helmin kanssa vietetty viimeinen yö sytyttää kokemattomassa Ainossa kiellettyjä, mutta myös kiihottavia tunteita. Tuo yö jättää nuoreen Ainoon pysyvän jäljen.

Avioliitto asemamies Aarnen kanssa ja muutto Tampereelta rautatiepaikkakunta Haapamäelle sekä lasten syntymä vaikuttavat Ainon omiin urahaaveisiin. Ikävät kokemukset tulevat Ainon uniin. Asiat tuntuvat kaatuvan päälle ja kun kaiken lisäksi Helmi katoaa, näkee Aino vain yhden ainoan ratkaisun.

Liljankukka on Ainon tarina vuoden 1939 marraskuusta vuoden 1952 syksyyn asti. Liljankukka kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta. Se on myös rakkauskertomus ja epätavallinen kolmiodraama ainaisen puutteen sävyttämänä sodan jälkeisenä vanhoillisena, tiukkanormisena aikana.

Kari Kitunen on Lahdessa asuva eläkkeellä oleva kunnanjohtaja, joka on työuransa aikana toiminut myös toimittajana. Hän on kirjoittanut neljä näytelmää, joista yhden, Seiväsmatkat, yhdessä Kansallisteatterin näyttelijän Petri Liskin kanssa. Lisäksi hän on kirjoittanut vuonna 2022 ilmestyneen omaelämänkertateoksen Sattuma kuljetti miestä sekä Lahden Lauantainäyttämön 40-vuotishistoriikin.

Kitunen on Salpausselän Kirjailijoiden jäsen ja on toiminut harrastajanäyttelijänä lähes 30 vuoden ajan. Liljankukka on hänen esikoisromaaninsa.

KITUNEN, KARI: Liljankukka
309 sivua
Nidottu, pehmeäkantinen
ISBN 9789527584446
Ilmestymisaika: Kesäkuu 2024

Arvostelukappaleet, pressikuvat ja haastattelupyynnöt

Lähetämme pyynnöstä arvostelukappaleen teoksesta joko painettuna tai sähköpostitse. Arvostelukappalepyynnöt, haastattelupyynnöt sekä tiedustelut pressikuvista voi lähettää osoitteeseen info@momentumkirjat.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kansi: Jari Mattila (kannen kuva: Laitinen, T./Museovirasto, Historian kuvakokoelma ja Karjalan Liiton kuvakokoelma)
Kansi: Jari Mattila (kannen kuva: Laitinen, T./Museovirasto, Historian kuvakokoelma ja Karjalan Liiton kuvakokoelma)
Lataa
Kari Kitusen kuva © Antti Mäkijärvi
Kari Kitusen kuva © Antti Mäkijärvi
Lataa

Linkit

Momentum Kirjat

Suotie 15
05200 Rajamäki

Momentum Kirjat on kotimainen kirjankustantamo. Julkaisemme elämäkertoja, historiikkeja sekä kauno- ja tietokirjallisuutta kustanteina ja palvelukustanteina.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Momentum Kirjat

Naurun kuolema on romaani naurun voimasta ja vapaudesta17.7.2024 16:33:02 EEST | Tiedote

Liisa Walleniuksen romaani Naurun kuolema on julkaistu Momentum Kirjojen kustantamana. Hendrik Speelbergin isä ei hallitse nauruaan. Tuo sairas hohotus karkotti muut ihmiset Jakobin ympäriltä, mutta hänen pienen poikansa se lumosi loppuelämäksi. Isän nauru teki Hendrik Speelbergistä maailmankuulun naurututkijan. Pohjan suomalais-hollantilaisen Hendrikin uralle ja maineelle loi tutkimusmatka Papuan suoseuduilla asuvan kawa-heimon pariin. Hendrik kirjoitti kawojen naurukulttuurista useita kirjoja ja laajensi sitten naurututkimusta yhä uusille ihmiselämän alueille. Vaikka matkasta kawojen luo on kulunut vuosikymmeniä, muistot sen nauravasta kansasta elävät tuoreina Hendrikin mielessä. Kawojen naurukulttuuria vasten hän peilaa myös oman aikamme ihmiskuvaa ja suhdettamme nauruun. Milloin nauru syntyi maailmaan ja mihin naurua tarvitaan? Mitä se viestii? Miten nauru jakautuu kahvilan kulmapöydässä ja miten eri kulttuureissa? Miten nauretaan eri tuloluokissa ja sosiaalisissa ryhmissä? Miksi n

Uutuusromaani "Mimi” rakkauden ja järjen ristiriidasta mafian jännitteissä16.7.2024 14:46:50 EEST | Tiedote

Moona Kecmani romaani Mimi on julkaistu Momentum Kirjojen kustantamana. Romaani kertoo Theon ja Mimin rakkaustarinasta New Yorkissa. Theo saapuu Mimin elämään kuin laukaus pimeästä. Millaisen miehen arkiasuun kuuluu kallis italialainen puku ja käsiase? Järkensä ja ystävänsä ohjeista huolimatta Mimi huomaa, etteivät hän ja Theo vaikuta kykenevän pysymään erossa toisistaan. Suhde syvenee ja tihenee, ja yhtäkkiä Mimi huomaa, että hänen elämäänsä New Yorkissa ovat Theon myötä astuneet ylelliset juhlat, nautinnolliset yöt ja mafia. Mimi on koukuttava tarina rakkaudesta, intohimosta ja rikollisuudesta. Järki vastaan sydän – kumpi voittaa? Haapavetinen Moona Keckman (s. 1997) on kirjailija, vaimo sekä viisivuotiaan tytön äiti. Keckman aloitti kirjoittamisen jo ala-asteella, ja häntä on aina kiehtonut tarinoiden kyky viedä lukija mukanaan toisiin maailmoihin, joissa arjen kiireen voi unohtaa. Mimi on Keckmanin toinen julkaistu teos. KECKMAN, MOONA : Mimi 373 sivua Nidottu, pehmeäkantinen ISBN

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye