Maahanmuuttovirasto

Uudistunut organisaatio vahvistaa Maahanmuuttoviraston kykyä vastata turvallisuusympäristön muutoksiin ja hallitusohjelman tavoitteisiin

Jaa

Maahanmuuttoviraston organisaatio on uudistunut 1.6.2024 alkaen. Uusi prosessijohtamiseen pohjautuva organisaatiorakenne vahvistaa viraston kykyä vastata hallitusohjelmassa asetettuihin tavoitteisiin.

Maahanmuuttoviraston organisaatio Ylijohtaja (Ilkka Haahtela) Viraston esikunta Sisäinen tarkastus (Johan Strann) Yksiköt: Talous ja hallinto (Pauli Palvanen) Viestintä (Klaus Kaartinen) Henkilöstö (Karoliina Ruuskanen) Turvallisuus (Jouni Pousi) Tieto- ja tulosohjauspalvelut Digitaaliset palvelut (Tarmo Jukarainen) Asiakkuuspalvelut (Harriet Mallenius) Oikeus- ja asiantuntijapalvelut (Johanna Waal) Osastot: Luvat ja kansalaisuus (Pauliina Helminen) Kansainvälinen suojelu (Antti Lehtinen) Vastaanottopalvelut (Elina Nurmi) Valvonta (Tirsa Forssell)
Maahanmuuttoviraston organisaatio

Maahanmuuttovirasto edistää organisaatiomuutoksellaan sujuvaa ja hallittua maahanmuuttoa, mikä on yksi hallitusohjelman tavoitteista. Uusi organisaatio mahdollistaa prosessimaisen käsittelytavan eri lupakategorioissa. Tavoitteena on hakemusten sujuva käsittely, jonka myötä päätöksen saa nopeasti, mutta joka samalla ehkäisee lupajärjestelmän väärinkäytöksiä.

Uusi organisaatio vahvistaa myös varautumista ja valmiutta muuttuneessa toimintaympäristössä. Maahanmuuttoviraston on kyettävä kaikissa olosuhteissa vastaamaan turvallisuustilanteen muutoksiin ja tunnistettava toimintaan kohdistuvat riskit ja uhat.

– Tarvitsemme uudistuksen tuomia selkeitä vastuurooleja ja siirrymme prosessijohtamiseen saavuttaaksemme meille asetetut tavoitteet. Uudistuksen keskiössä on ollut kaikkien migriläisten onnistumisen mahdollistaminen, kertoo ylijohtaja Ilkka Haahtela.

Uusia johtajia viraston johtoryhmään

Uusiutuneessa virastossa on neljä osastoa: lupa- ja kansalaisuusosasto, kansainvälisen suojelun osasto, vastaanottopalveluiden osasto ja valvontaosasto. Uusi valvontaosasto vastaa esimerkiksi oleskelulupien jälkivalvonnasta ja lupien peruuttamisesta. Myös yksiköiden rakenteisiin on tehty muutoksia, esimerkiksi turvallisuus- ja varautumistoiminnot on koottu uuteen turvallisuusyksikköön.

Lupa- ja kansalaisuusosaston johtajana jatkaa lupa- ja kansalaisuusyksikköä johtanut Pauliina Helminen, kansainvälisen suojelun osastoa johtaa turvapaikkayksikköä johtanut Antti Lehtinen ja vastaanottopalveluiden osastoa johtaa vastaanottoyksikköä johtanut Elina Nurmi. Uuden valvontaosaston johtajaksi on nimetty Tirsa Forssell. Forssell siirtyy tehtävään oikeuspäällikön tehtävästä, jota hän on hoitanut Maahanmuuttovirastossa vuodesta 2020. Hän on aiemmin työskennellyt myös oikeus- ja maatietoyksikön johtajana sekä turvapaikkayksikön tehtävissä.

Oikeus- ja asiantuntijapalveluiden yksikön johtajaksi on valittu Johanna Waal. Waal siirtyy Maahanmuuttovirastoon Verohallinnon verojohtajan tehtävästä. Turvallisuusyksikön johtajaksi on valittu Jouni Pousi. Pousi siirtyy tehtävään viraston valmiuspäällikön tehtävästä. Hän on aiemmin työskennellyt mm. Huoltovarmuuskeskuksessa ja Turvallisuuskomitean sihteeristössä.

Fakta: Maahanmuuttoviraston organisaatio

  • Maahanmuuttovirasto tekee päätökset maahanmuutto-, turvapaikka- pakolaisuus-, ja kansalaisuusasioihin ja ylläpitää Suomen vastaanottojärjestelmää. 
  • Virasto toimii sisäministeriön ja työ- ja elinkeinoministeriön ohjauksessa.
  • Maahanmuuttoviraston henkilöstömäärä on noin 1 300.
  • Organisaatio | Maahanmuuttovirasto (migri.fi)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt: Maahanmuuttoviraston viestintä: media@migri.fi, 0295 433 037

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Maahanmuuttovirasto on maahanmuutto-, turvapaikka-, pakolaisuus- ja kansalaisuusasioissa päätöksenteko-organisaatio ja ylläpitää vastaanottojärjestelmää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maahanmuuttovirasto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye