Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Rinki-ekopisteitä keskitetään kauppojen yhteyteen – Varsinais-Suomessa suljetaan 11 Rinki-ekopistettä

Jaa

Yhteensä 11 Rinki-ekopistettä Varsinais-Suomen alueella suljetaan kesäkuun aikana. Tavoitteena on keskittää Rinki-ekopisteitä sinne, missä ihmiset muutenkin liikkuvat, kuten päivittäistavarakauppojen yhteyteen.

Rinki kehittää omaa ekopisteverkostoaan keskittämällä pisteitään päivittäistavarakauppojen yhteyteen.
Rinki kehittää omaa ekopisteverkostoaan keskittämällä pisteitään päivittäistavarakauppojen yhteyteen.

Kesäkuun aikana suljetaan Varsinais-Suomen alueella 11 kotitalouksien pakkausjätteen lajitteluun tarkoitettua maksutonta Rinki-ekopistettä. Suljettavat ekopisteet sijaitsevat Turussa (Mittumaarinkatu 3), Loimaalla (Hirvikoskentie), Salossa (Häntintie 1 ja Veräjänkorvankatu 3), Naantalissa (Nätkelmäkatu/Orvokkikatu), Kemiössä (Hedbergintie 1), Halikossa (Kuruntie 29), Muurlassa (Yrjäläntie 1), Ruskossa (Talkootie/Vanhatie), Kuusjoella (Paloasemantie 3) ja Tarvasjoella (Autokeitaantie/Hämeen härkätie).

Rinki sulkee ekopisteet niiden jätekertymien pienuuden vuoksi. Ekopisteverkostoa kehitetään keskittämällä Rinki-ekopisteitä jatkossa entistä enemmän sinne, missä ihmiset muutenkin liikkuvat, kuten päivittäistavarakauppojen yhteyteen. Lajittelusta tulee helpompaa, kun pakkausjätteet voi viedä kierrätettäväksi kauppareissun yhteydessä.

”Vähän käytettyjen pisteiden ylläpitäminen ei ole kannattavaa taloudellisesti eikä ympäristön kannalta”, summaa alueen Rinki-ekopisteistä vastaava aluepäällikkö Harri Patana.

Ringin tavoitteena on, että tulevaisuudessa jokaiselta Rinki-ekopisteeltä löytyy muovipakkausjätteen keräysastia. Tällä hetkellä muovipakkausten lajittelumahdollisuus on noin 1 000:lla Ringin 1 700 ekopisteestä.

”Ihmiset toivovat meiltä muovinlajittelumahdollisuutta lähiekopisteelleen. Ekopisteverkostoa kehittämällä voimme panostaa siihen, että muovipakkauksia pääsisi lajittelemaan kaikilla Rinki-ekopisteillä", Patana kertoo.

Rinki-ekopisteverkosto palvelee kotitalouksien lajittelijoita

Kotitalouksille tarkoitetuille Rinki-ekopisteille voi tuoda maksutta kodin pakkausjätettä: kartonki-, lasi-, metalli- ja muovipakkauksia. Lisäksi Ringin kumppanit keräävät useilla ekopisteillä paperia ja vaatteita.

Rinki-ekopisteitä on ympäri Manner-Suomea Hangosta Utsjoelle. Kaikki Rinki-ekopisteet löytyvät osoitteessa rinkiin.fi/ekopisteet. Ringin verkkosivuilta löytyvät myös pakkausmateriaalien lajitteluohjeet.

Lajittelu kannattaa – kun pakkaukset tuodaan Rinki-ekopisteeseen oikein lajiteltuna, materiaali saadaan kiertoon. Kierrätys säästää energiaa ja luonnonvaroja, sillä sen ansiosta vähenee tarve käyttää täysin uutta materiaalia tuotteiden valmistamiseen. Kierrätetyistä muovipakkauksista voidaan tehdä esimerkiksi muovipusseja, kartonkipakkauksista monenlaisia hylsyjä, lasipakkauksista lasipulloja ja metallista polkupyörän runkoja. Jokainen kierrätetty pakkaus on tärkeä.

Anna palautetta

Asukkaiden palaute ekopisteiden toiminnasta on tärkeää. Rinki seuraa pisteiden täyttymistä ja siisteyttä päivittäin valvonnan ja punnitusten avulla. Jos ekopisteen keräyssäiliö on täynnä, siitä kannattaa ilmoittaa heti. Jätteitä ei tule jättää maahan.

Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun numeroon 0800 133 888 (ark. 7–21 ja la 9–18) ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös osoitteessa rinkiin.fi/asiakaspalvelu.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Tuottajayhteisöille ja yrityksille tuotamme tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Yli 4 800 pakkausten tuottajavastuullista yritystä hoitaa velvoitteensa kuulumalla tuottajayhteisöön. Kuluttajille tarjoamme valtakunnallisen Rinki-ekopisteverkoston, jonne kuluttajat voivat tuoda maksutta käytetyt pakkauksensa kierrätettäviksi. Rinki-ekopisteissä ympäri Suomen kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia ja noin 1000 ekopisteessä kerätään lisäksi muovipakkauksia. www.rinkiin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Täällä pakkausjätemäärät lähes tuplaantuvat kesäisin - Näillä ohjeilla kierrätys hoituu helposti myös mökillä11.6.2024 12:00:00 EEST | Tiedote

Mökkipaikkakuntien jätemäärät lisääntyvät kesäaikaan roimasti. Tämä näkyy myös Rinki-ekopisteillä. Eniten kierrättäväksi kerätyn pakkausjätteen määrä kasvoi viime vuonna kesäaikaan Puumalassa, Padasjoella ja Kustavissa. Näillä helpoilla ohjeilla muovi-, kartonki, lasi- ja metallipakkausten lajittelu käy kätevästi mökilläkin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye