Keski-Suomen ELY-keskus

Tievalaistusta aletaan saneerata Vt 18 ja Vt 23 risteysalueella Petäjävedellä

Jaa

Työt alkavat kesäkuun lopussa ja ne valmistuvat lokakuussa. Saneeraustyö vaatii liikennejärjestelyjä ja muutoksia nopeusrajoituksiin.

Kartassa keltaisella paksulla värillä on merkittynä saneerausalue.
Kartassa keltaisella paksulla värillä on merkittynä saneerausalue.

Saneeraustyö käsittää valtion tiellä olevan tievalaistuksen kokonaan uusimista noin kahden kilometrin matkalla: kilometri karttaan merkitystä kiertoliittymästä Jyväskylän suuntaan sekä kilometri valtateiden risteyksestä Multian suuntaan. Tällä alueella vanhat puupylväät korvataan uusilla ja valaisimet vaihtuvat LED-valoiksi.

Lisäksi pelkkiä valaisimia vaihdetaan LED-valoiksi noin kilometrin matkalla Vt 18 varrella saneerausalueesta eteenpäin.

– Vanhojen valaisimien vaihdossa saavutetaan vuosittain noin 40 % säästö energiakustannuksissa. Samalla valaisimien huoltotarve vähenee. LED-valot ovat myös valaisuteholtaan huomattavasti parempia vanhoihin verrattuna, projektipäällikkö Kai Tamppinen Keski-Suomen ELY-keskuksesta toteaa.

Saneerauksen rahoittajana toimii Keski-Suomen ELY-keskus ja urakoitsijana PAV Oy Ab. Tiellä liikkujilta toivotaan erityistä varovaisuutta ja ehdotonta liikennesääntöjen noudattamista työmaa-alueella. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö
Kai Tamppinen
p. 0295 024 009
etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
Keski-Suomen ELY-keskus

Tietoja julkaisijasta

Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Suomen ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye