Elintarviketeollisuusliitto ry

KUTSU MEDIALLE: Miten ruoka-alan ilmastotoimet etenevät ja miten niitä voidaan vauhdittaa?

Jaa

Kutsumme median edustajat kuulemaan, miten suomalaisen ruoka-alan ilmastotoimenpiteet ovat edenneet viime vuosina ja millä keinoilla alan ilmastotyötä pystytään vauhdittamaan.

Elintarviketeollisuuden teettämä päivitetty vähähiilisyystiekartta tarjoaa uutta tietoa siitä, miten viime vuosina muuttunut toimintaympäristö on vaikuttanut ruoka- ja juomayritysten toteuttamiin energia- ja ilmastotoimiin.

Tiekartta kuvaa myös, mitkä ovat suomalaisen elintarviketeollisuuden konkreettiset mahdollisuudet vaikuttaa ruoka-alan koko arvoketjun kasvihuonekaasupäästöihin ja millaisilla politiikkatoimilla elintarviketeollisuuden siirtymää kohti vähähiilisyyttä voidaan edistää tehokkaasti.

Aika: tiistai 11.6.2024 klo 8.00–10.00
Paikka: Botta, Museokatu 10, 00100 Helsinki

Ohjelma

Klo 8.00
Aamupalaa ja kahvia tarjolla

Klo 8.30
Avaussanat
Toimitusjohtaja Mikko Käkelä, Elintarviketeollisuusliitto          

Elintarviketeollisuuden vähähiilisyystiekartan tulokset
Vastuullisuusjohtaja Satumaija Levón, Elintarviketeollisuusliitto

Alan yritysten kommenttipuheenvuorot
Ilmasto-ohjelman johtaja Juha Nousiainen, Valio
Senior Manager, Energy Efficiency Miika Kakko, Fazer Group

Sidosryhmien kommenttipuheenvuorot
Kansanedustaja Oras Tynkkynen, Vihreät
Kansanedustaja Janne Jukkola, Kokoomus

Klo 9.30        
Kysymyksiä ja keskustelua

Klo 10.00      
Tilaisuus päättyy

Ilmoittautumiset viimeistään maanantaina 10.6. klo 15:een mennessä TÄSTÄ LINKISTÄ

Lisätietoja & aineistopyynnöt embargolla:
Vastuullisuusjohtaja Satumaija Levón

Lämpimästi tervetuloa!

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoa julkaisijasta

Elintarvike­teollisuusliitto on ruoka-alan suunnannäyttäjä ja kokoava voima. Edustamme Suomessa toimivia ruoka- ja juomayrityksiä. Tavoitteenamme on uudistuva ja vetovoimainen ruoka-ala, joka luo hyvinvointia koko Suomeen.

Elintarviketeollisuusliiton toiminnan piirissä olevat noin 600 yritystä kattavat kaikki elintarviketeollisuuden toimialat ja elintarviketeollisuuden tuotannon Suomessa lähes kokonaan.

Elintarviketeollisuus on Suomessa kolmanneksi suurin teollinen toimiala, joka työllistää 40 000 henkeä. Ruokia ja juomia valmistavia yrityksiä toimii kaikkialla maassamme.

Koko ruoka-ala (alkutuotanto, elintarviketeollisuus, päivittäistavarakauppa ja ruokapalvelut) työllistää Suomessa yhteensä 320 000 henkeä, kun välilliset vaikutukset lasketaan mukaan.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Elintarviketeollisuusliitto ry

Korjattu: Elintarviketeollisuus on pienentänyt päästöjä arvioitua nopeammin11.6.2024 13:05:16 EEST | Tiedote

Elintarviketeollisuus on Suomen kolmanneksi suurin teollisuudenala, mutta tuottaa vain 1,4 prosenttia teollisuuden kokonaispäästöistä. Vähähiilinen elintarviketeollisuus 2035 -selvitys osoittaa alan päästöjen vähentyneen neljässä vuodessa lähes 30 prosenttia. Koko ruokajärjestelmän vähähiilisen tulevaisuuden edistämiseen tarvitaan arvoketjun tiivistä yhteistyötä ja yhtenäisiä laskentamalleja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye