Pirkanmaan ELY-keskus

Luonnon monimuotoisuuden puolesta – nyt alkavat Pirkanmaan maastokartoitukset Priodiversity LIFE -hankkeessa

Jaa

Pirkanmaan ELY-keskus on aloittanut arvokkaiden luontotyyppikohteiden selvitykset ja uhanalaisten lajien maastotarkistukset Priodiversity LIFE -hankkeessa. Tämä selvitystyö on myös osa Pirkanmaan luonnon monimuotoisuuden vahvistamista ja sitä tukevaa taustatyötä.

Kuva: Miia Mäkilouko, Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan ELY-keskus tekee kartoituksia kesän ja syksyn aikana useissa kunnissa Pirkanmaalla, kuten Valkeakosken, Pälkäneen, Ikaalisten ja Hämeenkyrön kuntien alueilla. Maastokäyntejä suunnataan erityisesti uhanalaisiin metsäisiin luontotyyppeihin, pienvesikohteille ja perinnebiotoopeille.
– Kohteet on valittu niiden luontotiedon perusteella, ja maastossa kartoitamme kohteiden todellista tilaa, kertoo luonnonhoidon koordinaattori Suvi Järvenpää Pirkanmaan ELY-keskukselta. 

Maastokartoitusten tarkoituksena on kerätä tietoa luontotyyppien ja uhanalaisten lajien tilasta ja hoitotarpeista. Kartoituksilla selvitetään myös suojelualueiden välisiä mahdollisia ekologisia yhteyksiä. 

Kartoitustiedot täydentävät tilannekuvaa Pirkanmaan luonnosta ja niiden pohjalta voidaan löytää myös sopivia hoito- ja kunnostuskohteita LIFE -hankkeessa toteutettavaksi tai edistettäväksi.
– Maanomistajiin ollaan tarvittaessa yhteydessä ELY-keskukselta, ohjeistaa Järvenpää. 

null
Kuva: Miia Mäkilouko, Pirkanmaan ELY-keskus

Priodiversity LIFE -hankkeen tavoitteena on luontokadon pysäyttäminen Suomessa. Hankkeessa laaditaan ja päivitetään maakunnallisia Luonnon monimuotisuuden toimeenpanosuunnitelmia, kunnostetaan heikentyneitä elinympäristöjä maanomistajien suostumuksiin perustuen, lisätään osaamista ja tutkimustietoa sekä etsitään uusia rahoitusmuotoja luonnon monimuotoisuuden vahvistamiseen. 

Priodiversity LIFE on 50 miljoonan euron rahoituksellaan Suomen kaikkien aikojen suurin luontokatoa torjuva hanke. Kahdeksanvuotinen hanke (2024–2031) saa osarahoitusta Euroopan unionin LIFE-ohjelmasta. Hanketta koordinoi Metsähallitus Luontopalvelut ja mukana on laaja kumppanijoukko.  

Aineiston tuottamiseen on saatu Euroopan unionin LIFE Luonto-rahoitusta. Aineiston sisältö heijastelee sen tekijöiden näkemyksiä eikä Euroopan komissio tai CINEA ole vastuussa aineiston sisältämien tietojen käytöstä.

logoja

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja maastokartoituksista antaa:

Pirkanmaan ELY-keskus

Suvi Järvenpää, luonnonhoidon koordinaattori, Priodiversity LIFE -hanke, +358 295 036 379
Venla Niemisara, luontotiedon asiantuntija, Priodiversity LIFE -hanke, +358 295 036 357
Miia Mäkilouko, luonnonhoidon asiantuntija, Priodiversity LIFE -hanke, +358 295 036 183

Sähköpostit ovat muotoa: etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi

Linkit

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan ELY-keskus pitää Lielahti-Lakiala-kaksoisraidehankkeen molempia vaihtoehtoja mahdollisina12.7.2024 07:55:58 EEST | Tiedote

Väyläviraston suunnittelema kaksoisraidehanke Tampereen ja Ylöjärven välille on nyt arvioitu ympäristövaikutusten osalta, ja Pirkanmaan ELY-keskus on yhteysviranomaisena antanut siitä perustellun päätelmän. Sen mukaan molemmat suunnitellut kaksoisraiteen vaihtoehdot ovat toteuttamiskelpoisia. Jatkosuunnittelussa tulee kuitenkin varmistaa, että haitallisia ympäristövaikutuksia vähennetään hyväksyttävälle tasolle.

Teiskontien eteläpuolen jalankulku- ja pyöräväylää parannetaan – liikenne kiertotielle8.7.2024 14:04:50 EEST | Tiedote

Teiskontien varressa sijaitsevan jalankulun ja pyöräilyn väylän parantaminen alkaa kuluvalla viikolla 28. Kyseessä on valtatien 12 eteläpuolinen, seudullisen pääväylän Jaakonmäenkadun ja Alasjärvenrannan välillä. Hankkeen tavoitteena on parantaa pyöräilyn seudullista pääreittiä. Reittiä on jo parannettu kaupungin suunnasta nyt uusittavaan alueeseen saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye