Rakennusliike Lapti Oy

Fingrid siirtää kolme varavoimalaitosten kaasuturbiinia Huutokoskelle – Lapti aloittaa rakennustyöt kesäkuussa

Jaa

Fingrid on päättänyt siirtää Tahkoluodon ja Vaskiluodon varavoimalaitosten kolme kaasuturbiinia Joroisille Huutokosken varavoimalaitoksen yhteyteen. Projektissa siirrettäville kaasuturbiineille rakennetaan uusi turbiinihalli, jonne kolme kaasuturbiinia sijoitetaan. Rakennustyöt alkavat suunnitelmien mukaan kesäkuussa 2024, ja projektin on tarkoitus valmistua loppuvuodesta 2025.

Projektin suunnittelu- ja toteutuskonsulttina sekä päätoteuttajana toimii Fimpec Engineering Oy. Rakennusurakoitsijana toimii Rakennusliike Lapti Oy. Projektin kustannus on noin 20 M€.

– On hienoa päästä toteuttamaan Huutokoskelle laadukkaat oheis- ja lisätilat siirrettäville kaasuturbiineille. Meillä on merkittävä kokemus toimivan yhteiskunnan tärkeimpien tilojen toteutuksesta, minkä ansiosta tilaaja tulee saamaan modernit ja kustannustehokkaat tilat varavoimalaitokselle, joka osaltaan varmistaa Suomen sähköjärjestelmän toimintaa, kertoo Itä-Suomen aluejohtaja Jussi Heikkilä Laptilta. 

Vaskiluodon varavoimalaitos lopetti toimintansa maanvuokrasopimuksen päätyttyä vuonna 2021. Tahkoluodossa Fingridillä on kaksi täysin samanlaista kaasuturbiinia.

Fingrid omistaa yhdeksän varavoimalaitosta, joita ylläpidetään jatkuvassa valmiudessa sähköjärjestelmän häiriötilanteiden varalta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jussi Heikkilä, tekninen johtaja, aluejohtaja, Rakennusliike Lapti Oy, 040 080 7299, jussi.heikkila@lapti.fi

Tietoja julkaisijasta

Lapti lyhyesti

Lapti on monipuolinen ja vakavarainen suomalainen rakennusalan toimija. Rakennamme huolella hyvän elämän puitteita ympäri maan: asuntoja, toimitiloja sekä toimivan yhteiskunnan tärkeimpiä tiloja päiväkodeista kouluihin ja hoivakodeista sairaaloihin. Meillä työskentelee reilu 500 henkilöä. www.lapti.fi

Rakennamme huolella hyvän elämän puitteet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Ylikylän koulu Kempeleessä saa uuden, nykyaikaisen liikuntasalin – Lapti aloittaa rakennustyöt kesäkuussa25.6.2024 14:46:28 EEST | Tiedote

Kempeleessä sijaitsevan Ylikylän koulun vuonna 1968 valmistunut osa liikuntasaleineen puretaan. Tilalle rakennetaan uusi, nykyaikainen ja isompi liikuntasali oheistiloineen. Liikuntasalin suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Lapti, joka voitti urakan hinta-laatusuhteeltaan parhaalla tarjouksella. Liikuntasalin rakentaminen alkaa kesäkuussa 2024, ja se valmistuu joulukuussa 2025.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye