Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Vakehyva.fi kääntyy nyt yli sadalle kielelle

Jaa

Suomen monikulttuurisin hyvinvointialue VAKE on maanantaina ottanut verkkosivuillaan käyttöön Google-kääntäjän, jonka ansiosta sisältö palvelee lukuisia eri kieliryhmiä

Hyvinvointialueen logo sinisellä pohjalla sekä teksti autamme, hoidamme, pelastamme.
Virallisesti kaksikielinen VAKE on Suomen monikulttuurisin hyvinvointialue. Google-kääntäjää on kaavailtu verkkosivulle pitkään.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue (VAKE) on Suomen monikulttuurisin hyvinvointialue. Alueen väestöstä yli neljännes puhuu äidinkielenään jotakin muuta kieltä kuin suomea tai ruotsia. Vieraiden kielten valikoima on laaja; Vantaalla puhutaan yli 120 eri kieltä.

VAKE on kesäkuun alussa ottanut verkkosivuillaan https://vakehyva.fi/fi käyttöön Google-kääntäjän, jonka avulla sivujen sisällöt voi kääntää yli 120 kielelle. 

Kääntäjän ansiosta verkkosivu ja VAKEn tarjoamat palvelut avautuvat aivan uudella tavalla VAKEn alueen eri kieliryhmille.

Vakehyva.fi -verkkosivusta on olemassa suomen-, ruotsin- ja englanninkielinen versio. Niiden sisältöä päivitetään säännöllisesti. Google-kääntäjä mahdollistaa tiedonsaannin omalla kielellä myös muita kieliä puhuville.

VAKE muistuttaa käyttäjiä, että automaattikäännöksessä voi joskus olla virheitä. Koekäytössä käännökset ovat kuitenkin osoittautuneet tarkoitusta vastaaviksi ja laadultaan hyviksi.

"Google-kääntäjä on iso askel kohti meidän monikulttuurisen hyvinvointialueemme parempaa palvelua, ja kielellistä tasa-arvoa. On tärkeää tavoittaa ihmiset ja saada heidät sosiaali-, terveys- ja pelastuspalveluiden piiriin siitä huolimatta, mitä kieltä he puhuvat", todetaan VAKEn viestinnästä.

Google-kääntäjästä kerätään käyttäjäkokemuksia, ja kaikki siitä saatu palaute on hyvinvointialueelle arvokasta. Palautetta voi antaa verkkosivun kautta, nyt yli 120 kielellä sitäkin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Autamme, hoidamme ja pelastamme

Kaksi kaupunkia, monta kylää, 280 000 asukasta, yksi hyvinvointialue.

Tavoitteenamme on olla asukkaalle ja työntekijälle Suomen paras hyvinvointialue.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye