Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Suomen suurin ideafestivaali kutsuu maaseutukeskusteluun ja herättelee päättäjiä Nurmeksessa syyskuussa

Jaa

Maaseutuparlamentti on yhteiskunnallinen tapahtuma, joka kutsuu maaseutujen tulevaisuuden kehittämisestä kiinnostuneet ihmiset Nurmekseen 26.–28.9.2024. Edellinen, virtuaalitapahtumana järjestetty Maaseutuparlamentti 2021 sai valtaisan suosion ja positiivisen palauteryöpyn. 

Maaseutuparlamentti
Maaseutuparlamentti Maaseutuparlamentti

Maaseutuparlamentin pääosassa ovat ihmiset, yritykset ja yhteisöt, jotka omalla esimerkillään uudistavat maaseutua. Alueellinen tasavertaisuus on tärkeää, sillä paikallislähtöiset ideat tarjoavat parhaimmillaan ratkaisuja koko Suomea koskeviin haasteisiin. Tapahtuman pääteemaa, uudistavaa paikallisenergiaa, tarkastellaan uudistavan yrittäjyyden, arjen ja kulttuurin näkökulmista.

Monipuoliseen ohjelmaan helppo osallistua ympäri Suomen – ilmoittaudu 7.6. alkaen

Kolmipäiväisen hybriditapahtuman ohjelma sisältää muun muassa opinto- ja idearetkiä, puheenvuoroja, rakentavia keskusteluita, työpajoja, miniseminaareja ja karjalaiset pidot. Tapahtuma huipentuu maaseutupoliittisen julkilausumaan, joka muotoillaan tapahtuman aikana.

Maaseutuparlamentin 2024 juontavat Ylen toimittajat Hannamari Hoikkala ja Nicke Aldén. Moni tuntee Hoikkalan mm. kulttuurimatkailuohjelma Egenlandista, Kulttuuricocktail Livestä ja Puoli seitsemästä. Helsinkiläislähtöinen Hoikkala luonnehtii itseään juuriltaan karjalaiseksi kosmopoliitiksi. "Suomalaisen maaseudun sydän ovat ihmiset: ne mahtavat tyypit, jotka tekevät hartiavoimin töitä, jotta arki olisi kaikille helpompaa, hauskempaa tai kiehtovampaa."

Aldén on tuttu mm. Yle X3M:sta, Egenlandista ja Strömsöstä. Hän on myös selostanut Oscar-gaalaa ruotsiksi ja toiminut kaksikielisenä chat-juontajana Linnan juhlien yhteydessä. Itä-Uudenmaan Pernajasta (nyk. Loviisa) kotoisin oleva Aldén on kasvanut maaseudulla perunanviljelijän perheessä. "Maaseutu tulee aina edustamaan minulle kotia. Arvostan suuresti Loviisan maaseutua sekä sen rentoa ja ahkeraa meininkiä”, Aldén kertoo.

Maaseutuparlamentti järjestetään paikallisten, alueellisten ja valtakunnallisten toimijoiden yhteisponnistuksena, ja sitä koordinoi maaseutupolitiikan neuvosto MANE. Ilmoittautuminen avautuu 7.6.2024. Osallistuminen on ilmaista.

Lisätiedot: https://www.maaseutuparlamentti.fi/

Kuvat

Maaseutuparlamentti
Maaseutuparlamentti
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Maa- ja Metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye