SDP

SDP:n Matias Mäkynen: Pääministerin ilmastolausunnot ovat vastuuttomia

Jaa

Pääministeri Orpo ja kokoomus ovat pudottaneet hanskat ilmastonmuutoksen hillitsemisessä, tuomitsee SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen.

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander

 - Pääministeri Orpo sanoi eilen HS:n tentissä, että sääntelyn sijasta tarvitaan nyt ”uskoa siihen, että teknologia ja markkinatalous ratkoo tätä”. Usko ei riitä ilmastonmuutoksen torjunnassa vaan tarvitsemme tekoja. On todella huolestuttavaa puhetta pääministeriltä väittää, ettei ilmastonmuutoksen torjunnassa tarvittaisi poliittista ohjausta ja kannusteita. Kokoomus on selvästi päättänyt pudottaa hanskat aikamme suurimman turvallisuusuhan torjumisessa, Mäkynen sivaltaa.

 - Kulunut viikko on ollut täynnä huolestuttavia uutisia ilmaston tilasta. Hiilidioksidi ilmakehässä lisääntyy kymmenen kertaa nopeammin kuin 50 000 vuoteen, lähes jokainen suomalainen lapsi kärsii ilmastonmuutoksesta vuoteen 2050 mennessä, ääri-ilmiöt lisääntyvät, Suomen luonto on muuttumassa hälyttävästi ja ruoantuotanto vaikeutuu – ja tässä tilanteessa pääministeri Orpo vaatii, että EU:n pitää ottaa tauko ilmastonmuutoksen hillitsemiseen tähtäävässä sääntelyssä. Tämä on täysin vastuuton lausunto Suomen pääministeriltä.

Ilmastonmuutos on vakava uhka maapallolle, ihmisten terveydelle ja hengelle sekä myös nykyiselle talousjärjestelmälle. On käsittämätön ajatus, että tämän mittaluokan kysymys tulisi jättää markkinoiden ratkottavaksi, sanoo Mäkynen.

 - Ilmastonmuutoksen torjunnassa tarvitaan myös teknologiaa ja yrityksiä, mutta myös niiden toimintaa ohjaavaa sääntelyä. Suomalainen elinkeinoelämä ei toivo sääntelyssä peruuttamista, vaan ennakoitavaa sääntelyä, joka mahdollistaa vihreän siirtymän ratkaisujen pitkäjänteisen kehittämisen. Pääministerin ehdotukset ovat myrkkyä myös suomalaisille yrityksille, kasvulle ja työpaikoille.

 - Euroopan parlamentti on ollut kuluneella kaudella ilmastotoimien kirittäjä unionissa. Tarvitsemme myös seuraavalla kaudella ilmastonmuutoksen hillitsemiseen sitoutuneen parlamentin, koska Suomessa on vallassa hallitus, joka ei ota ilmaston lämpenemisen uhkaa vakavasti. SDP on sitoutunut toimimaan kestävästi ilmaston puolesta myös Euroopan parlamentissa, Mäkynen päättää.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Kuva: Jukka-Pekka Flander
Lataa

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP

SDP:n puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi: Kokoomus on käymässä seuraavaksi sunnuntailisien kimppuun15.6.2024 15:53:52 EEST | Tiedote

Kokoomus hyväksyi puoluekokouksessaan linjakseen sen, että sunnuntailisät eivät olisi enää turvattu lakisääteisesti, vaan ne vietäisiin paikallisen sopimisen piiriin. Kokoomus ajaa hallituksessa paikallisen sopimisen heikentämistä ja sen jälkeen haluaa siirtää työntekijöiden toimeentulon kannalta merkittävän sunnuntailisän paikallisesti sovittavaksi.

Tiedoksi medialle: SDP:n puoluejohto kampanjoi perjantaina ja lauantaina6.6.2024 10:03:05 EEST | Tiedote

Arvoisa median edustaja, SDP:n puoluejohto kampanjoi tulevana perjantaina ja lauantaina ennen sunnuntain vaalipäivää. Alla eurovaalikiertueen tapahtumat puoluejohdon osalta. Kaikki tapahtumat lisätietoineen löytyvät verkkosivuiltamme: https://www.sdp.fi/tapahtumat/ Perjantai 7.6. Puheenjohtaja Antti Lindtman Kouvola, kauppakeskus Hansa klo 15.30 Lappeenranta, Satamatori klo 17.15 Puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi Mänttä-Vilppula, Mäntän tori klo 10 Virrat, Kirppis Virrat (os. Virtaintie 32) klo 12 Orivesi, S-marketin edusta (os. Keskustie 36) klo 14 Tampere, keskustorin vaalimökki klo 16 Lauantai 8.6. Puheenjohtaja Antti Lindtman Vantaa, Myyrmäen Paalutori klo 10 Helsinki, Kampin Narinkkatori klo 11.30 ja Vuosaaren Mosaiikkitori klo 12.30 Orimattila, Orimattilan kesämarkkinat (os. Erkontie 16) klo 14 Lahti, Lahden kauppatori klo 15 Puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi Lahti, Lahden satama klo 10, Mukkulan ostari klo 10.45 ja Liipolan ostari klo 11.30 Varapuheenjohtaja Nasima Razmyar Van

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye