Etelä-Savon ELY-keskus

Kt71 jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen alkanut välillä Toroppala-Kerimäki

Jaa

Jalankulku- ja pyöräilyväylän rakentaminen on käynnistynyt Savonlinnan Kerimäellä. Urakan yhteydessä rakennetaan noin 1,4 km väylää välille Kerimäki-Toroppalan risteys. Hankkeen tavoitteena on kevyen liikenteen turvallisuuden parantaminen. Työt saadaan valmiiksi vuoden 2024 loppuun mennessä. Hankkeen arvioitu kokonaiskustannus on noin 1,3 miljoonaa euroa.

Liikenteelle aiheutuu haittaa Kt 71:llä Kerimäen kohdalla. Se johtuu alennetuista ajonopeuksista ja työmaaliikenteestä. Lisäksi jalankulku- ja pyöräilyväylän tunnelin rakentamisen vuoksi alueella joudutaan turvautumaan kiertotiejärjestelyyn. Työaikaiset nopeusrajoitukset työmaan alueella ovat pääsääntöisesti 50 km/h. Tarpeen mukaan käytetään myös nopeusrajoitusta 30 km/h.

ELY-keskus toivoo kaikilta tiellä liikkujilta varovaisuutta. Erityisesti jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden toivotaan kiinnittävän huomiota muuttuviin liikennejärjestelyihin sekä työmaaliikenteeseen.

Työn rakennuttajana toimii ELY-keskus ja urakoitsijana Savon Kuljetus Oy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö
Marko Korhonen
p. 0295 026 203
ELY-keskus

Työmaapäällikkö
Harri Pyöriäinen
p. 040 7727161
Savon Kuljetus Oy

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon ELY-keskus

Sinileväilmoitusten määrä lisääntyi hetkellisesti Etelä-Savossa juhannuksen jälkeen4.7.2024 15:23:23 EEST | Tiedote

Juhannuksen jälkeen kansalaishavainnot sinilevistä lisääntyivät hetkellisesti Etelä-Savossa, mutta pysyvillä sinilevien havaintopaikoilla sinilevätilanne on pysynyt maltillisena. Hieman sinilevää on havaittu tällä viikolla Heiniössä Pieksämäellä, Pitkäjärven uimarannalla Mikkelissä sekä Pyhävedellä Mäntyharjussa. Heiniössä levää on havaittu kolmena peräkkäisenä viikkona ja Pitkäjärvellä kahtena peräkkäisenä viikkona.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye