Tutkimus: Neljännes isoista yrityksistä ei ole koskaan testannut kybertapahtumien torjuntasuunnitelmaansa

Jaa

Barracuda Networksin tutkimus osoittaa, että noin puolella yrityksistä, toimialasta ja koosta riippumatta, ei ole kattavaa suunnitelmaa kyberhyökkäyksen varalle. Samaan aikaan lähes neljännes (23 %) suuryrityksistä sanoo, etteivät ne ole koskaan testanneet tietoverkkotapahtumien torjuntasuunnitelmaansa. 

Pilvipohjaisten tietoturvaratkaisuiden toimittaja Barracuda Networksin vastikään julkaisema kansainvälinen tutkimus osoittaa, että noin puolella yrityksistä ei ole kattavaa suunnitelmaa torjua onnistuneesti kyberhyökkäyksiä, ja noin neljännes tutkimukseen osallistuneista isoista yrityksistä ei ole testannut olemassa olevaa suunnitelmaansa kertaakaan. 

Yksi syy tähän voi olla se, että kyberhyökkäyksen torjuntasuunnitelma koetaan monimutkaiseksi ja aikaa vieväksi prosessiksi. Oletus ei ole kuitenkaan totta. Nykyään häiriötilanteita koskevat suunnitelmat voidaan testata suhteellisen helposti esimerkiksi simuloitujen hyökkäysten avulla.

– Suunnitelman laatiminen on hyvä asia, mutta sen testaamatta jättäminen on riski, mikä voi tuudittaa yrityksen valheelliseen turvallisuuden tunteeseen. Se on erityisen valitettavaa nykyään, kun on täysin mahdollista testata säännöllisesti tietoturvaloukkausten torjuntasuunnitelma ilman, että se olisi suuri tai vaativa asia, Peter Graymon, Barracuda Networksin Pohjoismaiden johtaja, sanoo.

– Näemme omakohtaisesti, että yritykset, jotka valmistautuvat ja testaavat valmiutensa, ovat huomattavasti kestävämpiä verkkohyökkäyksen aiheuttamien vahinkojen välttämisessä tai rajoittamisessa.

Tutkimus osoitti myös, että luottamus tietoverkkotapahtumien käsittelyyn on suhteellisen vähäistä. Keskimäärin vain 43 prosenttia vastaajista sanoo luottavansa yrityksensä kykyyn hallita tietoverkkoriskejä, haavoittuvuuksia ja hyökkäyksiä. 

Tutkimuksen mukaan tietoturvaan panostaminen ja sen huomioiminen vaihtelee toimialoittain. Kolmella prosentilla pankki- ja finanssialan yhtiöistä ei ole toimintasuunnitelmaa tietoturvarikoksen varalle, kun vastaava luku vähittäiskaupan alalla on kahdeksan ja teollisuuden toimialalla 15 prosenttia. 

Raporttiin koottu tutkimus perustui 1917 IT-turvajohtajan haastatteluun. Vastaajat edustivat keskenään eri toimialoilla toimivia 100–5000 työntekijää työllistäviä yrityksiä Yhdysvalloista, Yhdistyneestä kuningaskunnasta, Ranskasta, Saksasta ja Australiasta. Lue lisää Barracudan tutkimusraportista ”The CIO report” täältä.

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Barracudalla pyrimme tekemään maailmasta turvallisemman paikan. Uskomme, että jokainen yritys ansaitsee pääsyn pilvipohjaisiin, yritystason tietoturvaratkaisuihin, jotka on helppo ostaa, ottaa käyttöön ja käyttää. Suojaamme sähköpostia, verkkoja, tietoja ja sovelluksia innovatiivisilla ratkaisuilla, jotka kasvavat ja mukautuvat asiakkaidemme matkan mukaan. Yli 200 000 organisaatiota ympäri maailmaa luottaa Barracudaan suojelemaan heitä – tavoilla, joita he eivät ehkä edes tiedä olevansa vaarassa – jotta he voivat keskittyä nostamaan liiketoimintansa uudelle tasolle. Lisätietoja on osoitteessa barracuda.com.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Viestintätoimisto Manifesto Oy

Turkin rannikot kutsuvat huimiin ulkoilma-aktiviteetteihin24.6.2024 08:30:00 EEST | Tiedote

Turkin Välimeren ja Egeanmeren rannat houkuttelevat matkailijoita rentoutumaan koskemattomilla Sinisen lipun rannoilla, tutkimaan muinaisia kaupunkeja ja nauttimaan ainutlaatuisen keittiön mauista kaikkina vuodenaikoina. Lisäksi Turkin Riviera ja Egeanmeren alueet tarjoavat houkuttelevia harrastusmahdollisuuksia myös uskallusta vaativista aktiviteeteista nauttiville. Nämä kohteet tarjoavat muun muassa erilaisia ulkoilmalajeja – mukaan lukien adrenaliinin huuruisia aktiviteetteja taivaalla sekä merellä. Vierailijat pääsevät osallistumaan jännittäviin ulkoilmaseikkailuihin joka käänteessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye