Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Kaarinan Auvaisbergin uudelle sillalle myönnettiin vesitalouslupa

Jaa

Kuusistonsalmen yli rakennettavalle uudelle sillalle on myönnetty vesitalouslupa. Silta rakennetaan osana uutta Kaarinan ja Paraisten välistä tieyhteyttä. Rakentamisen aikana Kuusistonsalmen vesiliikenteeseen tulee rajoituksia.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt vesilain mukaisen luvan uuden Auvaisbergin sillan rakentamiselle. Uusi rakennettava silta ylittää Kuusistonsalmen Auvaisbergin-Koristonrannan ja Lännenmetsän kohdalta. 

Silta on osa uutta Paraistenväylään kuuluvaa tieosuutta Kurkelan eritasoliittymästä Kuusiston kautta Kirjalansalmen sillalle. Uuden tieyhteyden tavoitteena on vähentää ruuhkia Kaarinan keskustassa ja parantaa turvallisuutta ohjaamalla osa liikenteestä uudelle ohikulkutielle. Rakennettava silta on noin 400 metriä pitkä ja sen alikulkukorkeus on 16 metriä.

Sillan ali kulkevan Airisto-Harvaluoto-Lemlahti -venereitin käyttöä rajoitetaan sillan rakennustöiden aikana. Venereitti suljetaan muilta kuin soutu- ja moottoriveneiltä 1.11.—14.4. väliseksi ajaksi. Rakentaminen aloitetaan alustavan suunnitelman mukaan vuonna 2025, ja sen arvioitu kesto on kaksi vuotta.

Rakentamisesta aiheutuu melua ja veden väliaikaista samentumista. Samentumista ja muita vedenlaatuvaikutuksia tarkkaillaan näytteitä ottamalla. Samentumista aiheuttavia töitä ei tehdä 1.3.—30.7. välisenä aikana. Työtauon avulla pyritään vähentämään kalojen kutuvaellukselle, lisääntymiselle ja pienpoikasvaiheelle aiheutuvia haittoja.

Lupapäätös on nähtävillä Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa (diaarinumero ESAVI/32026/2023).

Aluehallintovirasto myöntää ympäristönsuojelu- ja vesilain mukaisia lupia. Ympäristö- ja vesiluvituksen tavoitteena on ennaltaehkäistä ympäristön pilaantumista ja sen vaaraa. Lupamenettelyssä sovitetaan yhteen ympäristön käyttöä tai ympäristöön vaikuttavia toimintoja ekologisesti kestävällä tavalla.

Lisätietoja

Ympäristöneuvos Ville Keskisarja, p. 0295 016 454
Ympäristöylitarkastaja Janita Peltonen, p. 0295 018 766 (poissa 6.6.)
etunimi.sukunimi@avi.fi
Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Aluehallintovirasto myöntää ympäristönsuojelu- ja vesilain mukaisia lupia. Ympäristö- ja vesiluvituksen tavoitteena on ennaltaehkäistä ympäristön pilaantumista ja sen vaaraa. Lupamenettelyssä sovitetaan yhteen ympäristön käyttöä tai ympäristöön vaikuttavia toimintoja ekologisesti kestävällä tavalla.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket ålade Egentliga Finlands välfärdsområde att se till att det finns tillräckligt med socialarbetare inom barnskyddet12.7.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland ålade Egentliga Finlands välfärdsområde att för varje barn som är klient inom barnskyddet utse en socialarbetare som ansvarar för barnets angelägenheter samt att se till att antalet klienter per socialarbetare som ansvarar för barnens angelägenheter senast den 15 januari 2025 överensstämmer med lagen. Om Egentliga Finlands välfärdsområde inte fullgör detta överväger regionförvaltningsverket att meddela ett nytt föreläggande som förenas med vite.

Aluehallintovirasto määräsi Varsinais-Suomen hyvinvointialueen huolehtimaan lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden riittävästä määrästä12.7.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Lounais-Suomen aluehallintovirasto määräsi Varsinais-Suomen hyvinvointialueen nimeämään kaikille lastensuojelun asiakkaana oleville lapsille hänen asioistaan vastaavan sosiaalityöntekijän ja saattamaan lapsen asioista vastaavien sosiaalityöntekijöiden asiakasmäärät lain mukaiseksi 15.1.2025 mennessä. Mikäli Varsinais-Suomen hyvinvointialue ei toteuta määräyksiä, aluehallintovirasto harkitsee uuden määräyksen antamista sakon uhalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye