Järvi-Suomen Energia

Sähkön toimitusvarmuutta parannetaan Mikkelissä

Jaa

Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Mikkelissä vuonna 2024.

Arkistokuva.
Arkistokuva.

Mikkelissä, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt yhtiö keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin ja ilmajohtolinjojen siirtoon metsistä teiden varsiin.

Uutta runkoyhteyttä rakennetaan Mikkelissä tänä vuonna muun muassa kantatie 62:n eli Anttolantien pohjoispuolella Heinälahdesta Parkkilaan ja edelleen Seppälänkylään. Monivuotinen hanke on jatkoa viime vuodelta, jolloin runkoyhteyttä parannettiin kantatie 62:n eteläpuolella. 

Maakaapelia asennetaan noin 75 kilometriä ja ilmajohtoa 29 kilometriä. Vanha, metsissä kulkenut ilmajohtolinja vikaantui helposti. Nyt korjattavan runkoyhteyden äärellä on paljon sekä vakituista että vapaa-ajan asutusta.

-  Tämä parantaa sähkön toimitusvarmuutta ja vähentää alueen sähkökatkoja, kertoo Järvi-Suomen Energian projektipäällikkö Jyri Löppönen.

Investoinnin arvo on 3,7 miljoonaa euroa. Urakoitsijana toimii Elvera Oy. Rakennustyöt alkavat keskikesällä. Työmaa valmistuu ensi vuonna ja viimeistely- ja purkutyöt tehdään keväällä 2026. Hankkeessa on mukana Järvi-Suomen Valokuitu, joka rakentaa valokuituverkkoa. Yhteishankkeella pystytään minimoimaan kaivuutöistä asukkaille syntyvä haitta ja jakamaan kaivuiden kustannuksia.

Kantatie 62 on mutkainen ja mäkinen, ja sillä liikkuu paljon myös pyöräilijöitä. Autoilijoilta toivotaan varovaisuutta tulevan vuoden ajan, vaikka työmaa merkitään asianmukaisesti ja toteutetaan huolellisesti.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Yhtiö investoi vuoden 2024 aikana sähköverkkoon yli 40 miljoonaa euroa, millä rakennetaan tänä vuonna vajaat 1000 kilometriä uutta toimitusvarmaa verkkoa. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye