Järvi-Suomen Energia

Sähkön toimitusvarmuutta parannetaan Puumalassa

Jaa

Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Puumalassa vuonna 2024.

Arkistokuva Puumalasta.
Arkistokuva Puumalasta.

Puumalassa, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt yhtiö keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin ja ilmajohtolinjojen siirtoon metsistä teiden varsiin.

Uutta runkoyhteyttä rakennetaan Puumalassa kantatie 62:n varrella Sahanlahdesta Mikkeliin päin. Työmaa-alueen varrelle jää matkailukohde Pistohiekka. 

Maakaapelia asennetaan noin 22 kilometriä ja ilmajohtoa reilu neljä kilometriä. Vanha, metsissä kulkenut ilmajohtolinja vikaantui helposti. Alueella on paljon vapaa-ajan asukkaita, joiden sähkön toimitusvarmuus paranee nyt huomattavasti. 

Kantatie 62:lla on kesällä erittäin paljon sekä autoilijoita että pyöräilijöitä. Tie on kapea ja mutkainen, ja uutta runkoyhteyttä rakennetaan osin kallioiseen maastoon ja vesistöön. Työmaa toteutetaan huolellisesti ja merkitään asianmukaisesti, mutta autoilijoilta toivotaan silti malttia.

– Liikennejärjestelyjä ja pysäytyksiä joudutaan tekemään, sanoo Järvi-Suomen Energian projektipäällikkö Henri Savander.

Rakennustyöt alkavat kesäkuussa. Työmaa valmistuu vuoden loppuun mennessä ja viimeistely- ja purkutyöt tehdään keväällä 2025. Hankkeessa on mukana Järvi-Suomen Valokuitu, joka rakentaa valokuituverkkoa. Yhteishankkeella pystytään minimoimaan kaivuutöistä asukkaille syntyvä haitta ja jakamaan kaivuiden kustannuksia.

Investoinnin arvo on 1,6 miljoonaa euroa. Urakoitsijana toimii Elvera Oy.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Yhtiö investoi vuoden 2024 aikana sähköverkkoon yli 40 miljoonaa euroa, millä rakennetaan tänä vuonna vajaat 1000 kilometriä uutta toimitusvarmaa verkkoa. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye