Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kynsiluoto kunnostettiin virkistyskäyttöön

Jaa

Vaasan kaupungin omistamalla Kynsiluodon saarella on ahkeroitu talven ja kevään aikana. Saarelta on kaadettu kuolleita puita, raivattu sen ympäri kulkeva kävelyreitti ja kunnostettu kolme tulentekopaikkaa. Saarelle tuotiin myös yli 90 tonnia hiekkaa, joka levitettiin hiekkarannaksi suojaisaan poukamaan.

Kuva: Petra Mäki

Gerbyn edustalla sijaitseva Kynsiluoto on kaikille vapaata retkeily- ja ulkoilualuetta. Saari on ollut aikoinaan suosittu retkeilykohde, mutta se on kärsinyt vuosien varrella ilkivallasta.

Talven aikana saarelle raivattiin 820 metrin pituinen kävelyreitti ja sen varrella olevat kolme tulentekopaikkaa kunnostettiin. Jokaiselle tulentekopaikalle rakennettiin myös uusi jykevä pöytäryhmä.

Kävelyreittiä ja tulentekopaikkoja on tarkoitus parantaa myös tulevina vuosina.

– Kunnostamme saarta pikkuhiljaa entistä paremmaksi. Seuraavaksi harvennamme rannan puustoa ja pensaikkoja erityisesti tulentekopaikkojen edustalta. Harventaminen tehdään niin, että linnuston tarpeet ja pesintä huomioidaan mahdollisimman hyvin, kertoo viherrakentamistiimin palveluvastaava Jarmo Latvala.

Kynsiluodon edustalta löytyy noin 20 metrin pituinen laituri. Laituri on peräisin Isolahden venesatamasta, jossa se palveli pienveneilijöitä 70-luvulta aina tähän päivään saakka.

– Laiturin kohdalla vettä on noin 4-5 metriä ja sen edustalla on pari kiinnityspoijua, joten saarelle voi tulla vaikka purjeveneellä, Latvala sanoo.

Rannalle 90 tonnia hiekkaa

Saaresta löytyy myös pieni suojaisa ranta-alue ajanviettoa varten. Talven aikana rannalle tuotiin yli 90 tonnia hiekkaa.

– ­Myös hiekkarannalle pääsee helposti suoraan veneellä. On kuitenkin huomioitava, että kyseessä ei ole kaupungin ylläpitämä virallinen uimaranta, Latvala toteaa.

Kynsiluoto on yksi harvoista kaupungin omistamista saarista. Saaressa ei ole lainkaan mökkejä ja tarkoituksena onkin tehdä siitä kaikkien vaasalaisten yhteinen virkistyspaikka.

– Onhan tämä hieno paikka ja ihan lähellä kaupunkia. Aikoinaan täällä oli jopa tanssipaviljonki ja leirintäalue, joten toivottavasti vaasalaiset löytävät paikan nyt uudestaan.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Palveluvastaava Jarmo Latvala, +358 40 761 5572, jarmo.latvala@vaasa.fi

Kuvat

Linkit

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye