Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Kv-opiskelijoiden työllistyminen takkuaa – yhteistyöllä luotiin harjoittelupaikkoja startupeissa

Jaa

Haaga-Helian ja Herizonin pilotissa 18 kansainvälistä opiskelijaa sai teknologia-alan harjoittelupaikan startup-yrityksestä.

Ryhmä nuoria keskustelemassa ja työskentelemässä kannettavien tietokoneiden äärellä.

Haaga-Helia on kevään aikana pilotoinut helsinkiläisen kansalaisjärjestö Herizonin kanssa Growth Hacking Internship -ohjelmaa. Nopeasti käynnistetyn kokeilun tulokset lupaavat hyvää: ensimmäisellä kierroksella 18 IT-alan opiskelijaa ja yritystä yhdistettiin keskenään. Opiskelijat saivat teknologia-alan harjoittelun kautta arvokasta työelämäkokemusta ja yritykset työuran alussa olevia osaajia. Tällä hetkellä harjoittelupaikkoja etsitään uudelle, lähes 20 opiskelijan ryhmälle.

– Kansainvälisistä taustoista tulevat opiskelijat kohtaavat Suomen työmarkkinoilla monenlaisia haasteita. Pistimme maaliskuussa pilotin käyntiin nopeasti, kun huomasimme, että näin voimme auttaa opiskelijoitamme työllistymään, kansainvälisyysasiantuntija Vejay Nair Haaga-Heliasta kertoo.

Haaga-Helia on ensimmäinen korkeakoulu, joka tekee yhteistyötä Herizonin kanssa. Pilotista saadun palautteen perusteella yhteistyö tarjoaa harjoittelumahdollisuuksia opiskelijoille, joilla on vaikeuksia löytää niitä. Harjoittelupaikan löytyminen auttaa opiskelijoita myös valmistumaan ajallaan.

Pilotille toivotaan jatkoa

Herizon Growth Hacking Internship -ohjelman pilotissa Haaga-Helian opiskelijoille luotiin 50 mahdollista harjoittelupaikkaa. Ohjelmassa harjoittelijat oppivat kasvuhakkeroinnista, systeemiajattelusta ja datan hyödyntämisestä organisaation päätöksenteossa. Harjoittelijat pääsevät Herizonin digitaaliseen ympäristöön ja työskentelevät sitten paikallisten yritysten kanssa.

Haaga-Helian tavoitteena on siirtyä pilottivaiheesta pysyvämpään toimintaan. 

– Kansainväliset opiskelijamme ovat olleet tästä mahdollisuudesta innoissaan. He eivät olisi itse osanneet etsiä harjoittelupaikkoja startup-yrityksistä, ja ohjelma on auttanut heitä näkemään uudenlaisia työmahdollisuuksia, opinto-ohjaaja Liila Mäntylä Peuralinna kertoo.

Herizonissa oltiin vaikuttuneita Haaga-Helian sitoutumisesta kansainvälisten opiskelijoiden työllistymisen edistämiseen ketterästi kokeilemalla.

– Pääomasijoittajana olen havainnut paikallisten teknologiafirmojen haasteet kansainvälistymisessä ja tiimien monimuotoisuuden kehittämisessä. Suomessa jo opiskelevat kansainväliset osaajat tarjoavat luonnollisen ratkaisun tähän ongelmaan, kunhan tarve ja tarjonta vain löytävät toisensa, Herizonin perustaja ja Haaga-Helian alumni Mari Luukkainen kertoo.

Voittoa tavoittelemattoman Herizon haluaa tehdä teknologiamaailmasta monimuotoisemman yhdistämällä kansainväliset osaajat työnantajiin Pohjoismaissa. Tavoitteena on turvata työpaikka 10 000 ihmiselle Pohjoismaissa vuoden 2027 loppuun mennessä.

Opiskelijoiden ja asiantuntijoiden haastattelupyynnöt: viestinnän asiantuntija Anna Rissanen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye