Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan ELY-keskus myönsi avustuksia 10:lle vesienhoitoa ja vesistön käyttöä edistävälle hankkeelle

Jaa

ELY-keskukset jakavat vuosittain harkinnanvaraisia valtionavustuksia vesistöjen kunnostushankkeiden ja pohjavesialueiden suojelusuunnitelmien toteuttamiseen. Tänä vuonna Pirkanmaan ELY-keskus on myöntänyt avustuksia vesiensuojelu- ja kunnostushankkeisiin yhteensä 279 000 euroa.

Hervantajärvi
Hervantajärvi Kuva: Anne Mäkynen, Pirkanmaan ELY-keskus

Avustusta myönnettiin kymmenelle hankkeelle eri puolille Pirkanmaata. Avustusten pääpaino on vesienhoitosuunnitelmien toimeenpanoa edistävissä kuormitusta vähentävissä pintavesihankkeissa.
- Avustusta myönnettiin etenkin niihin kohteisiin, joiden tila on vesien ekologisen tilaluokituksen mukaan tyydyttävä tai välttävä, kertoo vesienhoidon asiantuntija Kukka Kujala Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Avustusta myönnetään pääsääntöisesti 50 prosenttia hankkeen kokonaiskustannuksista, ja se myönnetään kerrallaan 1–3 vuodeksi. Hakija voi olla järjestäytynyt toimija, kuten yhdistys, osakaskunta tai kunta. 

Kaikille nyt avustusta hakeneille tahoille ei pystytty määrärahatilanteen vuoksi tekemään myönteistä päätöstä. Avustuspäätöksissä painotettiin kohdevesistön tilan parantamistarpeen ohella etenkin valuma-alueelta vesistöön tulevaa kuormitusta hillitseviä toimenpiteitä.
ELY-keskuksien käytettävissä olevaan avustusmäärärahaan vaikuttavat saapuneiden avustushakemusten määrä, hankkeiden merkittävyys ja niiden kustannukset.

Ympäristöministeriö sekä maa- ja metsätalousministeriö jakavat määrärahat ELY-keskuksille. Ympäristöministeriön rahoitusta jaettiin tänä vuonna yhdeksälle hankkeelle noin 217 000 euroa. Maa- ja metsätalousministeriön rahoitusta jaettiin yhdelle hankkeelle noin 62 000 euroa.

Pirkanmaalla avustettavat hankkeet ja tuensaajat

Ympäristöministeriön rahoitus

  • Pälkäneen valuma-aluekunnostukset 1, Pälkäne (Aito Suvi ry)
  • Kuivasjoki–Jarvanjoen lähivaluma-alueiden kunnostushanke 3, Parkano (Linnankylän kalastuskunta)
  • Nuutajärven itäpään valuma-alueen kunnostus, Urjala (Nuuta-, Ruta- ja Kortejärven suojeluyhdistys ry)
  • Kaukajärvi–Pitkäjärvi kaavoituksen, rakentamisen ja ilmaston muutoksessa, Tampere ja Kangasala (Vehmaisten osakaskunta)
  • Pitkäjärven kunnostus 2024, Pälkäne (Pälkäneen Pitkäjärven kunnostusyhdistys ry)
  • Mustajärven vesialueen kunnostustyö, Parkano (Mustajärven kalastusosakaskunta)
  • Iso-Savijärven vesistön kunnostushanke, Lempäälä (Iso-Savijärven kunnostusyhdistys ry)
  • Lempäälän pohjavesialueiden suojelusuunnitelman päivittäminen, Lempäälä (Lempäälän kunta)
  • Oriveden pohjavesialueiden suojelusuunnitelman päivittäminen, Orivesi (Oriveden kaupunki)

Maa- ja metsätalousministeriön rahoitus

  • Vesijärven ja Vääksyjoen kunnostus 2024–2029, Vaihe 1 vuosille 2024–2026, Kangasala (Kokemäenjoen vesistön vesiensuojeluyhdistys ry)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pintavedet:
vesienhoidon asiantuntija Kukka Kujala, p. 0295 036 023
ylitarkastaja Anu Peltonen, p. 0295 036 367

Pohjavedet:
pohjavesiasiantuntija Pilvi Kara, p. 0295 036 246

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Linkit

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Pirkanmaan ELY-keskus pitää Lielahti-Lakiala-kaksoisraidehankkeen molempia vaihtoehtoja mahdollisina12.7.2024 07:55:58 EEST | Tiedote

Väyläviraston suunnittelema kaksoisraidehanke Tampereen ja Ylöjärven välille on nyt arvioitu ympäristövaikutusten osalta, ja Pirkanmaan ELY-keskus on yhteysviranomaisena antanut siitä perustellun päätelmän. Sen mukaan molemmat suunnitellut kaksoisraiteen vaihtoehdot ovat toteuttamiskelpoisia. Jatkosuunnittelussa tulee kuitenkin varmistaa, että haitallisia ympäristövaikutuksia vähennetään hyväksyttävälle tasolle.

Teiskontien eteläpuolen jalankulku- ja pyöräväylää parannetaan – liikenne kiertotielle8.7.2024 14:04:50 EEST | Tiedote

Teiskontien varressa sijaitsevan jalankulun ja pyöräilyn väylän parantaminen alkaa kuluvalla viikolla 28. Kyseessä on valtatien 12 eteläpuolinen, seudullisen pääväylän Jaakonmäenkadun ja Alasjärvenrannan välillä. Hankkeen tavoitteena on parantaa pyöräilyn seudullista pääreittiä. Reittiä on jo parannettu kaupungin suunnasta nyt uusittavaan alueeseen saakka.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye