Business Finland

Metsäteollisuuden jättidelegaatio Pohjois-Amerikasta – ennennäkemätön kiinnostus Suomeen

Jaa

Business Finland järjestää jo toisen ennätyksellisen laajan metsä- ja puutuoteteollisuuden ja puurakentamissektorin vierailun Yhdysvalloista ja Kanadasta Suomeen 9.-15.6.2024. Suomen vierailuun osallistuu yli 60 pohjoisamerikkalaista kymmenestä osavaltiosta ja Kanadan Nova Scotian provinssista. 

"Pohjoisamerikkalaiset vierailevat viiden päivän ajan suomalaisissa teollisuuslaitoksissa, tutkimuslaitoksissa ja yliopistoissa ja tutustuvat metsäteollisuuteen, metsänhoitoon ja puunkorjuuseen. Suuri ryhmä kiertää Etelä-, Keski-, Länsi- ja Itä-Suomen teollisuus- ja metsäkohteissa”, kertoo Senior Adviser Ulla Lainio Business Finlandin Pohjois-Amerikan toimistosta.

Vierailun tarkoituksena on tutustuttaa Yhdysvaltojen ja Kanadan toimijat Suomen metsäosaamiseen, metsäpolitiikkaan, keinoihin hiilidioksidin vähentämisessä ja metsäteollisuuden monipuoliseen toimintaan.

Pohjoisamerikkalaisia kiinnostavat erityisesti metsäkonevalmistajat, puurakentamiseen liittyvät kone- ja laitevalmistajat, uudet innovatiiviset biotuotteet, kuten puu-tekstiilikuidut, puupohjaiset rakennusmateriaalit, CLT (monikerroslevy) ja LVL (viilupuu), kuitupohjaiset kemikaalit, biomassan hyödyntäminen ja biopolttoaineet.

Ilmastonmuutos ohjaa Yhdysvaltojen valintoja

Yleisesti Yhdysvalloissa metsiä on hyödynnetty vähän, koska fossiilista energiaa riittää ja se on edullista. Vesivoimaa on myös paljon.

”Presidentti Bidenin toimikaudella on tartuttu jälleen ilmastonmuutoksen torjuntaan. Hallinto panostaa biopolttoaineisiin, biomassan käyttöön, metsäpalojen torjuntaan sekä metsänhoitoon liittyvään teknologiaan ja osaamiseen. Uusi Inflation Reduction Act - laki (IRA) sisältää tukia ja verohelpotuksia metsäsektorille ja biopolttoaineisiin”, Lainio kertoo.

Yhdysvalloissa rakennetaan myös paljon puutaloja, ja maassa on kova kysyntä puurakentamisen laitetoimittajille, valmistaloratkaisuille, rakennuselementeille ja massiiviliimapuu- sekä CLT- ja LVL-tuotantolinjoille. Eri osavaltioissa on vireillä useita CLT-tehdasinvestointeja puutalorakentamiseen liittyen.  Puutalorakentamisella pyritään helpottamaan asuntopulaa. 

Suomesta etsitään yhteistyökumppaneita

Suomea ja Ruotsia pidetään Yhdysvalloissa maailman johtavina metsäbiotalousmaina. Pohjoisamerikkalaiset hakevat vierailullaan Suomesta yhteiskumppaneita sekä teollisuus- että tutkimuspuolelta, jotka voivat auttaa metsäsektorin uudistumisessa ja monipuolistamisessa.

”Yhdysvaltojen metsäpolitiikka on nyt suotuisa uudistuksille, ja Suomeen kohdistuu ennennäkemätön kiinnostus. Miljardiluokan liiketoimintapotentiaali Suomelle on hyvin merkittävä ”, sanoo Business Finlandin Kiertotalous ja nollahukka -mission johtaja Outi Suomi

Pohjoisamerikkalaiset vierailevat seuraavissa yrityksissä ja tutkimuslaitoksissa tai tapaavat näiden edustajia: Koskisen, Veisto, VTT, Tampereen yliopisto, Aalto yliopisto, Luonnonvarakeskus, Pinomatic,  Stora-Enso, UPM-Kymmene, Ponsse, Itä-Suomen Yliopisto, Business Joensuu ja Metsä Group. Näiden lisäksi delegaatioon osallistuvat tapaavat yli 25 metsäsektorin yritystä, joilla on uusia puupohjaisia tuotteita, puurakentamisen ratkaisuja tai ratkaisuja metsäpalojen torjuntaan.

Osallistujat edustavat muun muassa Coloradon, Michiganin, Minnesotan, Washingtonin ja Arkansasin osavaltioita. Mukana on osavaltioiden korkeinta johtoa, kuten senaattori ja metsien käytöstä vastaavat viranomaiset; osavaltioiden johtavat tutkimusyliopistot ja suuri joukko teollisuuden edustajia. Teollisuuspuolen delegaatio edustaa sahalaitoksia, suuria metsäyhtiöitä, metsänomistajia, hakkuuyrityksiä, puuarkkitehtuuri ja -rakennustoimistoja ja investoreita, jotka hakevat Suomesta laitetoimittajia. Suomella on neljän ensin mainitun osavaltion kanssa metsäbiotalousalan yhteistyösopimus (MoU).   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ulla Lainio, Senior Advisor, Business Finland Washington DC
ulla.lainio@businessfinland.fi
Puh. 040 343 3357

Sanna Nuutila, Head of Marketing
sanna.nuutila@businessfinland.fi
Puh. 050 557 7717

Kuvat

Metsänhoitoa Washingtonin osavaltiossa
Metsänhoitoa Washingtonin osavaltiossa
Lataa
Ulla Lainio, Business Finland
Ulla Lainio, Business Finland
Lataa

Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluita, edistää matkailua ja investointeja sekä osaajien houkuttelua Suomeen. Organisaatiossa työskentelee 760 asiantuntijaa 37 toimipisteessä maailmalla ja 16 toimipaikassa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa. www.businessfinland.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Finland

Suomen saavutettavuus ilman lentämistä: 63 tuntia Madridista, 38 tuntia Pariisista18.6.2024 07:45:00 EEST | Tiedote

Matka Madridista Suomeen kestää parhaimmillaan 63 tuntia, Pariisista 38 tuntia, Berliinistä 29 tuntia ja Kööpenhaminasta 18 tuntia, kun käytetään julkisia liikenneyhteyksiä ilman lentämistä. Maantie- ja merimatkat vievät keskimäärin seitsemän kertaa enemmän aikaa kuin vastaavat lentomatkat. Juna- ja bussimatkustus ovat hitaampia vaihtoehtoja, mutta aiheuttavat vähemmän kasvihuonepäästöjä. Monipuoliset yhteydet ovat tärkeitä myös huoltovarmuuden kannalta.

Los Angelesin päästöt kuriin suomalaisteknologialla – Business Finland tuo ostajat tutustumaan Tampereen älykkäisiin kaupunkiratkaisuihin11.6.2024 08:29:00 EEST | Tiedote

Los Angelesin kaupunki tekee mittavia investointeja infrastruktuuriin valmistautuessaan vuoden 2028 kesäolympialaisiin. Business Finlandin Decarbonized Cities -ohjelma tuo 10-14.6.2024 Los Angelesin ostajat Tampereelle ja Helsinkiin tutustumaan älykkäisiin ja kestäviin kaupunkiratkaisuihin ja yrityksiin. Kyseessä on ennennäkemätön mahdollisuus suomalaisyrityksille.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye