Uudenmaan ELY-keskus

Karttakysely valtatie 4:n kehittämiseksi Pohjolan kohdalla Hartolassa

Jaa

Tervetuloa vastaamaan karttakyselyyn, joka koskee valtatie 4:n kehittämistä Pohjolan kohdalla Hartolassa. Tämä alue on osa laajempaa Vt 4 Lusi-Oravakivensalmi-toimenpidesuunnitelmaa.

Pohjolan kohdalla tutkitaan uusia tien parantamisvaihtoehtoja, koska nykyisellä tien sijainnilla on parantamiselle ympäristöstä johtuvia haasteita. Kyselyssä voit sijoittaa osan vastauksistasi suoraan kartalle. Kyselyyn vastaaminen vie noin 10–15 minuuttia, ja pääset vastaamaan kyselyyn tästä: https://app.maptionnaire.com/q/4fe8yuo48kwz

Kysely on avoinna 10.–24.6.2024. Toivomme kommentteja erityisesti suunnittelualueen yhteystarpeista, luontoarvoista ja muista huomionarvoisista paikoista. Karttakyselyn ja suunnittelun tavoitteena on määrittää maastokäytävä, jossa valtatietä myöhemmin parannetaan. Toimenpidesuunnitelma valmistuu syksyllä 2024, ja toimenpiteet toteutetaan aikaisintaan noin 15 vuoden kuluttua.

Nyt käynnissä oleva työ on yleispiirteinen toimenpidesuunnitelma, joka määrittää valtatien kehittämisen ja sen välivaiheiden periaatteet jatkosuunnittelua varten. Suunnittelu tarkentuu myöhemmin tarkempien tie- ja rakentamissuunnitelmien myötä.

Toimenpidesuunnitelman tavoitteena on tarkentaa aiemmissa selvityksissä esitettyjä periaatteita toteutettavuuden, laatutason ja kustannusten näkökulmasta. Lisäksi pyritään parantamaan tien tehokkuutta hyödyntäen nykyistä tieverkkoa ja tunnistamaan toimenpiteet, jotka parantavat saavutettavuutta ja liikenneturvallisuutta. Näitä toimenpiteitä edistetään jatkosuunnittelun ensi vaiheessa.

Koko jakson suunnitelmakarttaluonnokset ovat nähtävillä hankkeen verkkosivuilla: Vt 4 Lusi-Oravakivensalmi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Uudenmaan ELY-keskus, projektipäällikkö Anna Elf, p. 0295 021 395, anna.elf(at)ely-keskus.fi

A-Insinöörit Suunnittelu Oy, suunnittelupäällikkö Piritta Laitakari, p. 040 6693 656, piritta.laitakari(at)ains.fi (tavoitettavissa puhelimitse 11.6. alkaen)

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Logo.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye