Vielä ehtii Syötävä Helsinki -viikoille herkuttelemaan

Jaa

Helsinkiläisiä makuja, ravintola-alan tekijöitä sekä ruoka- ja juomatapahtumia esittelevät Syötävä Helsinki -viikot jatkuvat 16. kesäkuuta saakka. Vielä ehdit löytöretkelle helsinkiläisten makujen maailmaan ruokafestivaaleille, ravintoloihin tai Helsingin tunnelmallisille toreille.

Kuvituskuva
Syötävä Helsinki -ruokaviikot jatkuvat 16. kesäkuuta asti. Ruoka- ja juomaelämyksiä on luvassa myös loppuvuodelle. Shoot Haley

Syötävä Helsinki -viikkojen sadan tapahtuman kattaus tutustuttaa Helsingin monipuoliseen ja omaperäiseen ruoka- ja juomatarjontaan. Tällä viikolla ehtii vielä esimerkiksi raparperifestivaaleille Herttoniemeen, pizzaristeilylle Helsingin saaristoon tai ruokateemaiselle kierrokselle Suomenlinnaan. Tai miltä kuulostaisi belgialaiset pidot, Indonesialaiset maut tai aikamatka ravintola Svenska Klubbenin historiaan?

Mitä olisikaan 12. kesäkuuta vietettävä Helsinki-päivä ilman pormestarin aamukahveilla kaupungintalolla tarjottavaa raparperipiirakka! Helsingin syntymäpäivän kruunaavat eri puolilla kaupunkia järjestettävät piknikit ja illalliset, kuten taideillallinen Ympyrätalon kupeessa Hakaniemessä ja Ala-Malmin puiston yhteisöllinen illallinen. 

– Syötävä Helsinki kannustaa kulinaarisille matkoille kotikaupunkiin! Meillä on upeita ravintoloita, kahviloita, pienpanimoita ja paahtimoita. Nyt on myös täydellinen aika nauttia kesäisten terassiemme, saarten ja risteilyiden tarjonnasta, toteaa Helsingin brändi- ja tapahtumat yksikön päällikkö Sanna Forsström.

– Syötävä Helsinki tuo esiin helsinkiläisten ruokatoimijoiden ammattitaitoa ja vahvistaa Helsingin vetovoimaa ruokamatkailukohteena – samalla tuoden loistavan mahdollisuuden meille kaikille tutustua kotikaupunkimme monipuoliseen ruokatarjontaan.

Nyt käynnissä olevat ruokaviikot ovat osa laajempaa Helsingin kaupungin lanseeraamaa Syötävä Helsinki -tapahtumavuotta, jolla kaupunki haluaa tukea ravintola-, matkailu- ja tapahtuma-alaa ja vahvistaa Helsingin tunnettuutta ruokakaupunkina. Esimerkiksi toukokuun lopussa Helsingissä järjestetty pohjoismaisten Michelin-ravintoloiden julkistustilaisuus toi Helsingille runsaasti näkyvyyttä kotimaassa ja kansainvälisesti. Savoy-teatterissa ja Helsingin kaupungintalolla järjestettyyn tilaisuuteen saapui yli 160 keittiömestaria ja ravintoloitsijaa Pohjoismaista sekä yli 60 kansainvälisen ja kotimaisen median edustajaa.

Syötävä Helsinki -tapahtumat jatkuvat koko vuoden

Ruoka- ja juomatapahtumia on luvassa myös loppuvuodelle runsain mitoin. Esimerkiksi Torikortteleleiden kesäterassi Senaatintorin laidalla tarjoilee kesäisiä herkkuja 25. elokuuta saakka, ja Hietalahden toriterassi on avoinna 31. elokuuta saakka.

13.–17. elokuuta helsinkiläisravintolat tarjoilevat makumaistisia ensimmäistä kertaa järjestettävillä Helsingin pintxo-festivaaleilla.

Myöhemmin syksyllä on luvassa perinteiset Stadin Silakkamarkkinat 6.–12. lokakuuta sekä 24.–27. lokakuuta Viini ja Ruoka -messut, erityisruokavalioihin keskittyvä Lautasella -messut sekä Lakritsi- ja salmiakkifestivaalit. Lokakuussa vietetään myös Helsinki Coffee Week -viikkoa.

Tutustu koko vuoden tapahtumiin tapahtumakalenterissa Syötävä Helsinki –sivuilla.

Vastaa kävijäkyselyyn

Oletko jo käynyt Syötävä Helsinki -viikkojen tapahtumissa? Kuulemme mielellämme mielipiteesi siitä, miten onnistuimme! Käy jättämässä risut ja ruusut 19. kesäkuuta mennessä.

Kysely on osa tapahtumatiedonkeruuta, jolla kehitämme kaupungin tapahtumallisuutta.

Kaikkien vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvomme 3 x 50 euron Nohon lahjakortteja.

Linkki kyselyyn: https://bit.ly/ruokaviikot-kysely

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunkiin kohdistunut tietomurto ei ole laajentunut – tiedossa ei ole väärinkäytöksiä18.6.2024 13:00:00 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunki on jatkanut yhteistyötä viranomaisten kanssa kasvatuksen ja koulutuksen toimialaan kohdistuneeseen tietomurtoon liittyen. Poliisi tutkii tapausta törkeänä tietomurtona ja viestintävastuu rikostutkinnan etenemiseen liittyen on Keskusrikospoliisilla. Tietomurrossa rikolliselle taholle päätyneitä tietoja ei tämänhetkisen tiedon mukaan ole väärinkäytetty.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye