Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Pohjalaismaakuntien tienpidon ja liikenteen suunnitelma 2024–2028

Jaa

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on julkaissut uuden Tienpidon ja liikenteen suunnitelman vuosille 2024–2028. Suunnitelma on saatavilla ELY-keskuksen verkkosivuilta ja koskee koko Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen toimialuetta, eli Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakuntia.

Ilmakuva Edesvön eritasoliittymästä kevätaikaan
Suunnitelma on saatavilla ELY-keskuksen verkkosivuilta ja koskee koko Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen toimialuetta, eli Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakuntia. Kuva: Pasi Kivioja, Väylävirasto Pasi Kivioja, Väylävirasto

Suunnitelman tavoitteena on täyttää tienkäyttäjien tarpeet mahdollisimman hyvin käytettävissä olevin resurssein. Tämä on haastava tehtävä, sillä toimintaympäristö ja säätilat muuttuvat jatkuvasti ja rahoitus on rajallinen. Suurin osa käytettävissä olevasta rahoituksesta menee maanteiden kunnostukseen ja päivittäiseen hoitoon, ja sitä on pyritty mitoittamaan liikenteen määrän ja taloudellisten mahdollisuuksien mukaan.

Suunnitelma on laadittu ainoastaan verkkoversiona. Sähköiseen versioon päivitetään ajankohtaiset muutokset vuosittain, jolloin suunnitelma pysyy ajan tasalla. Myös linkitykset tienpitoon ja liikenteeseen liittyviin tietoihin pystytään päivittämään paremmin. Tämä parantaa asiakaspalvelua.

Suunnitelmasta voi antaa palautetta sekä substanssista että sen esitystavasta ja muista siihen liittyvistä asioista sähköpostitse osoitteeseen kirjaamo.etela-pohjanmaa@ely-keskus.fi.

Yhteystiedot mahdollisia lisätietoja varten löydät suunnitelman sivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Jarmo Salo
Yksikön päällikkö, Liikenne ja infrastruktuuri

p. 0295 027 754

etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Ilmakuva Edesvön eritasoliittymästä kevätaikaan
Suunnitelma on saatavilla ELY-keskuksen verkkosivuilta ja koskee koko Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen toimialuetta, eli Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan maakuntia. Kuva: Pasi Kivioja, Väylävirasto
Lataa

Linkit

Tietoa julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500
http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

NTM-centralen i Södra Österbotten har gett utlåtande om MKB-programmet för Lautamäki vindkraftsprojekt i Östermark och Bötom (Södra Österbotten)15.7.2024 15:30:00 EEST | Tiedote

Lautamäen Tuulivoima Oy planerar en vindkraftspark i Lautamäki på gränsen mellan kommunerna Östermark och Bötom. Den planerade vindparken ligger cirka 2,8 km söder/sydväst om Östermarks centrum och 3 km norr/nordväst om Bötoms centrum. I MKB-förfarandet granskas vindkraftsområdet (projektområdet) samt alternativa elöverföringssträckningar. I projektet planeras byggande av högst 36 vindkraftverk. De planerade kraftverkens totalhöjd är högst 320 meter. Vindkraftverkens enhetseffekt är 7–10 MW och den totala effekten högst 360 MW.

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen lausunto Teuvan ja Karijoen Lautamäen tuulivoimahankkeen YVA-ohjelmasta (Etelä-Pohjanmaa)15.7.2024 15:30:00 EEST | Tiedote

Lautamäen Tuulivoima Oy suunnittelee tuulivoimapuistoa Teuvan ja Karijoen kuntien rajalle Lautamäkeen. Suunniteltu tuulipuisto sijoittuu noin 2,8 km Teuvan keskustasta etelään/lounaaseen ja 3 km Karijoen keskustasta pohjoiseen/luoteeseen. YVA-menettelyssä tarkastellaan tuulivoima-aluetta (hankealue) sekä sähkönsiirtoreittivaihtoehtoja. Hankkeessa suunnitellaan enintään 36 tuulivoimalan rakentamista. Suunniteltujen voimaloiden kokonaiskorkeus on korkeintaan 320 metriä. Tuulivoimaloiden yksikköteho hankkeessa on 7–10 MW ja hankkeen kokonaisteho enintään 360 MW.

Algläget är fortfarande nästan lika lugnt som förra veckan (landskapen i Österbotten)11.7.2024 13:12:21 EEST | Tiedote

I Södra Österbotten har en liten mängd blågröna alger (cyanobakterier) observerats i sjön Purmojärvi i Kauhava. På andra ställen i Södra Österbotten, Österbotten och Mellersta Österbotten har det inte gjorts några iakttagelser av blågröna alger i vattendragen. I den riksomfattande uppföljningen gjordes också färre observationer än tidigare förra veckan. På satellitbilder syns ytalger i Finska viken. Det ostadiga och blåsiga vädret rör om och kyler ned ytvattnet, så förhållandena är inte gynnsamma för blågröna alger utan algpartiklarna blandas upp i de olika vattenskikten. När det vindstilla, soligt och varmt väder blir de blågröna algerna rikligare och stiger upp till vattenytan, där de bildar grönskiftande flak.

Levätilanne on jatkunut viime viikon tapaan rauhallisena (Pohjalaismaakunnat)11.7.2024 13:12:21 EEST | Tiedote

Etelä-Pohjanmaalla Kauhavan Purmojärvellä on havaittu hieman levää. Muualla Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan tai Keski-Pohjanmaan vesistöissä levähavaintoja ei ole tehty. Valtakunnallisessa seurannassa viime viikolla saatiin myös aiempaa vähemmän havaintoja. Satelliittikuvista on nähtävissä pintalevää Suomenlahdella. Epävakainen ja tuulinen sää sekoittaa ja viilentää pintavesiä, jolloin olosuhteet eivät ole otolliset sinilevälle ja sekoittanut levähiukkaset vesimassan eri kerroksiin. Tyyni, aurinkoinen ja lämmin sää saa sinilevän runsastumaan ja nousemaan vedenpintaan, jolloin se muodostaa vihertäviä lauttoja.

NTM-centralen i Södra Österbotten har gett utlåtande om MKB-programmet för projektet för elöverföring på fastlandet från Korsnäs havsvindkraftspark (Österbotten)8.7.2024 14:45:36 EEST | Tiedote

Forststyrelsen planerar tillsammans med Vattenfall en havsvindkraftspark i Bottniska viken utanför Korsnäs kommun. Elöverföringen från projektområdet till fastlandet sker med sjökablar som installeras på havsbottnen. En elstation kommer att byggas i närheten av landföringsplatsen, varifrån elen överförs via luftledningar antingen norrut till Fingrids elstation i Toby i Korsholm och/eller söderut till den planerade elstationen i Åback i Kristinestad.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye