Osuuskauppa Arina

Rovaniemen kaupunginhallitus hyväksyi Lapinmaa-korttelin asemakaavamuutoksen – Arinan suunnitelmat näköalahotellista Rovaniemen upeisiin vaaramaisemiin, elämyksellisestä ravintolakokonaisuudesta sekä uudesta Sale-lähikaupasta etenevät

Jaa

Osuuskauppa Arina suunnittelee yhdessä Rovaniemen kaupungin kanssa keskustan Lapinmaa-kortteliin korkeatasoista Solo Sokos Hotel Rovaniemi -hotellia. Suunnitelman mukaan hotellin ylimpään kerrokseen sijoittuu näköalaravintola, jonka ainutlaatuinen panoraamanäkymä Rovaniemen vaaroille tarjoaa elämyksiä niin suomalaisille ja ulkomaalaisille matkailijoille kuin paikallisille asukkaille. Arina tuo myös osaksi korttelikokonaisuutta uuden Sale-lähikaupan.

Solo Sokos Hotel Rovaniemi iltavalaistuksessa.
Havainnekuva Solo Sokos Hotel Rovaniemestä lintuperspektiivistä katsottuna.

Kiinteistö Oy Lapinmaa sai Rovaniemen kaupunginhallitukselta 10. kesäkuuta etenemisluvan suunnitelmissaan rakennuttaa Rovaniemen keskustaan, Lordinaukion laitaan Lapinmaa-korttelikokonaisuuden. Asemakaavamuutoksen hyväksymisen myötä etenevät myös Osuuskauppa Arinan suunnitelmat uudesta Solo Sokos Hotel Rovaniemi -hotellista ravintoloineen sekä Sale-lähikaupasta.

Lapin talvimatkailussa tunnistetaan kasvupotentiaalia jopa 50 prosenttia vuoteen 2030 mennessä. Uuden hotellikokonaisuuden suunnittelun lähtökohtina ovatkin olleet niin matkustajien kuin paikallisten tarpeet sekä alueellisen vetovoiman ja uusien palveluiden luominen. Hotellin arkkitehtuurin ytimessä on paikallisen perinteen ja upeiden vaaramaisemien kunnioittaminen sekä tuominen osaksi hotellielämystä.

– Olemme todella iloisia, että Rovaniemen kaupunginhallitus antoi luottamuksensa hankkeellemme ja uskoo sen vaikuttavan positiivisesti alueen elinvoimaisuuteen. Solo Sokos Hotel Rovaniemi sekä uusi Sale-lähikauppa tulevat elävöittämään kaupunkikeskustaa ja palvelemaan paikallisia asukkaita. Hotelli tuo kaupunkiin lisää viihtyvyyttä ja elämyksellisyyttä lattiasta kattoon eli kävelykadun ravintolasta aina henkeäsalpaavan upeat maisemat tarjoavaan kattoravintoaan, kertoo Arinan majoitus- ja ravitsemiskaupan toimialajohtaja Ulla Peltoniemi.

Seuraavaksi suunnitelma etenee Rovaniemen kaupunginvaltuuston arvioitavaksi.

Vastuullista matkailuliiketoimintaa ja töitä alueelle

Rovaniemen kaupungin strategia keskittyy tulevina vuosina vahvasti kesämatkailun ja vastuullisuuden kehittämiseen. Tavoitteet ovat yhteneväiset Sokos Hotels -ketjun kanssa, jonka tavoitteena on edistää vastuullista ja kestävää matkailua aina hankkeen suunnittelusta asiakaskokemukseen saakka. Ketjun muiden hotellien tapaan myös Solo Sokos Hotel Rovaniemen tavoitteena on saada Visit Finlandin myöntämä Sustainable Travel Finland -tunnustus.

– Me haluamme osaltamme kehittää Lapin vastuullista matkailuliiketoimintaa ja edistää alueellista hyvinvointia. Osuuskauppa Arina on merkittävä työllistäjä alueella ja hotellihankkeen myötä merkitys vahvistuu. Arina on vakaa ja luotettava paikallinen toimija, jonka tuotot jäävät omalle alueelle pohjoiseen, kertoo Arinan toimitusjohtaja Reima Loukkola.

Korttelihankkeen suunnittelua ja toteutusta kokonaisuudessaan ohjaa ekologisen rakentamisen periaatteet ja hankkeelle on tarkoitus hakea LEED-ympäristösertifikaatti sekä suorittaa hiilijalanjälkilaskenta. Kohteessa on tarkoitus hyödyntää maalämpöä ja myös aurinkosähköjärjestelmän käyttömahdollisuutta tutkitaan.

Lisäksi kortteliin tulevan Sale-lähikaupan kylmäjärjestelmissä on tarkoitus käyttää kylmäaineena ympäristöystävällistä hiilidioksidia. Rakennusvaiheessa hanke työllistää yhteensä yli 300 henkilötyövuotta. Valmistuttuaan se tarjoaa yli 100 työpaikkaa paikallisille palvelualan ammattilaisille.

Faktoja Lapinmaa-korttelikokonaisuudesta:

  • Yhteensä 18 kerrosta
  • Solo Sokos Hotel, 220 huonetta
  • Elämykselliset katutason ruokaravintola ja kahvila sekä näköalaravintola kattokerroksessa (yhteensä 530 asiakaspaikkaa)
  • Aistillinen saunamaailma hotellin 10. kerroksessa
  • Maanalainen pysäköintihalli sisältää 93 autopaikkaa ja 16 sähkölatauspistettä
  • Sale-lähikauppa
  • Investoinnin arvo 67 miljoonaa euroa
  • Työllistää rakennusaikana yli 300 henkilötyövuotta ja tarjoaa valmistuttuaan yli 100 työpaikkaa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Havainnekuva näyttäen Solo Sokos Hotel Rovaniemen yöllä, täysikuu taivaalla.
Solo Sokos Hotel Rovaniemen havainnekuva pimeän aikaan.
Lataa
Havainnekuva Solo Sokos Hotel Rovaniemestä päivänvalossa.
Solo Sokos Hotel Rovaniemen havainnekuva päivänvalossa.
Lataa
Hotellihuone, jossa on suuret ikkunat, näkymä ulos ilta-auringon laskuun.
Havainnekuva Solo Sokos Hotel Rovaniemen hotellihuoneesta.
Lataa
Havainnekuva Rovaniemen Solo Sokos Hotelin skybarista yöllä, ihmiset nauttivat maisemista.
Havainnekuva Solo Sokos Hotel Rovaniemen skybarista.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Osuuskauppa Arina on kuluttajaosuuskunta, jonka omistavat tasavertaisesti lähes 190 000 pohjoissuomalaista kotitaloutta. 3000 Arinalaista tarjoavat marketkaupan, liikennekaupan, tavaratalo- ja erikoisliikekaupan sekä matkailu- ja ravitsemiskaupan palveluita noin 180 toimipaikassa eri puolilla Pohjois-Suomea. Arinan asiakasomistajat saavat palveluja käyttämällä hyötyjä keskimäärin noin 575 euroa taloutta kohden vuodessa. Arinan tuotot palautetaan aina pohjoiseen, pohjoisen ihmisten ja alueen hyväksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Osuuskauppa Arina

Vakava väkivallanteko Kauppakeskus Valkeassa tiistaina 18.6.19.6.2024 11:38:02 EEST | Tiedote

Kauppakeskus Valkeassa on tapahtunut kaksi vakavaa väkivallantekoa lyhyen ajan sisällä, joista viimeinen tiistai-iltana 18.6.2024 noin kello 21:25. Tilanteessa Kesäkadulle saapunutta henkilöä puukotettiin kauppakeskuksen Kesäkadulla. Valkean järjestyksenvalvojat ottivat epäillyn tekijän kiinni ja S-market Herkun henkilökunta antoi ensiapua uhrille. Poliisi saapui paikalle nopeasti ja ensihoito toimitti uhrin jatkohoitoon sairaalaan. Poliisin antaman tiedon mukaan uhri ei ole hengenvaarassa. Poliisi tutkii tapausta ja Kauppakeskus Valkean johto ja henkilökunta auttavat viranomaisia tutkinnassa kaikin keinoin. Poliisin arvioiden mukaan teon taustalla ovat rasistiset motiivit. Teko ei kohdistunut Valkeaa tai Valkean henkilökuntaa kohtaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye