Rakennusliike Lapti Oy

Pohjolan OP:n vanhan konttorin purkutyöt käynnistyvät – työt sulkevat katualueet työmaan vierestä

Jaa

Pohjolan OP:n konttorin purkutyöt alkavat Isokatu 14:ssä Oulun keskustassa. Purku- ja tulevat rakennustyöt sulkevat työmaan viereiset katualueet noin kahdeksi vuodeksi. Vanhan konttorin tilalle rakennetaan purkutöiden valmistuttua sekä liiketiloja että asuinhuoneistoja sisältävä uudisrakennus.

Purku- ja rakennustyöt sulkevat keskiviikosta 12.6. alkaen Hallituskadun työmaan kohdalta noin kahdeksi vuodeksi. Kesäkuun lopussa myös Isokatu suljetaan työmaan kohdalta autoliikenteeltä noin kahdeksi vuodeksi. Isokadun kevyenliikenteenväylä jalankulkijoille ja pyöräilijöille on käytössä normaalisti.

Pohjolan OP:n konttori katoaa kesän aikana katukuvasta purkutöiden edetessä. Syksyllä puretaan ja louhitaan vielä maan alla. Nykyisen rakennuksen tilalle alkaa nousta 14-kerroksinen uudisrakennus kevättalvella 2025. Pohjolan OP:n uudet toimisto- ja asiakaspalvelutilat sisältävän jalustaosan arvioidaan valmistuvan loppuvuonna 2026 ja asuintorniosan keväällä 2027.

Uudisrakennushankkeen faktat

  • 14-kerroksinen uudisrakennus koostuu kuusikerroksisesta toimisto- ja liiketiloja sisältävästä jalustaosasta sekä kahdeksankerroksisesta asuintorniosasta. Lisäksi rakennetaan kaksi kellarikerrosta pysäköintiin.
  • Kokonaisuuden jalustaosaan tulee Pohjolan OP:n uudet toimisto- ja asiakaspalvelutilat. Asuntoja torniosaan on suunnitteilla noin 50. Kokonaisuus on laajuudeltaan 13 500 brm2.
  • Rakennusliike Lapti Oy toimii hankkeen projektinjohtourakoitsijana. Projektinjohtourakan arvo on noin 30 miljoonaa euroa.
  • Purkutyössä huomioidaan kiertotalous. Koko hankkeen tavoitteena on vähentää rakentamisen hiilipäästöjä Rakennustiedon ympäristöluokituksen mukaisesti.
  • Uudisrakennuksen toimisto- ja liiketiloja sisältävän jalustaosan arvioidaan valmistuvan loppuvuonna 2026 ja asuintorniosan keväällä 2027.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mikko Lohi, aluejohtaja, Lapti, puh. 045 631 2946, mikko.lohi@lapti.fi
Keijo Posio, toimitusjohtaja, Pohjolan OP, puh. p. 040 777 5135, keijo.posio@op.fi

Tietoja julkaisijasta

Lapti lyhyesti

Lapti on monipuolinen ja vakavarainen suomalainen rakennusalan toimija. Rakennamme huolella hyvän elämän puitteita ympäri maan: asuntoja, toimitiloja sekä toimivan yhteiskunnan tärkeimpiä tiloja päiväkodeista kouluihin ja hoivakodeista sairaaloihin. Meillä työskentelee reilu 500 henkilöä. www.lapti.fi

Rakennamme huolella hyvän elämän puitteet.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rakennusliike Lapti Oy

Ylikylän koulu Kempeleessä saa uuden, nykyaikaisen liikuntasalin – Lapti aloittaa rakennustyöt kesäkuussa25.6.2024 14:46:28 EEST | Tiedote

Kempeleessä sijaitsevan Ylikylän koulun vuonna 1968 valmistunut osa liikuntasaleineen puretaan. Tilalle rakennetaan uusi, nykyaikainen ja isompi liikuntasali oheistiloineen. Liikuntasalin suunnittelusta ja rakentamisesta vastaa Lapti, joka voitti urakan hinta-laatusuhteeltaan parhaalla tarjouksella. Liikuntasalin rakentaminen alkaa kesäkuussa 2024, ja se valmistuu joulukuussa 2025.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye