Kutsu medialle: OAJ:n lukuvuoden avausinfossa ti 6.8. klo 10 julkaistaan opetusalan työolobarometri

Jaa

OAJ julkaisee mediainfossaan tuoreen opetusalan työolobarometrin tulokset. Lisäksi tarjolla on perusteellinen katsaus alan ajankohtaisiin asioihin sekä työmarkkinoiden ja kuntien näkymiin. Brunssitarjoiluja varten toivomme median ilmoittautumisia etukäteen.

Mitä opettajille kuuluu? Mikä työhyvinvointia tukee, entä mikä kuormittaa? Vastauksia antaa OAJ:n joka toinen vuosi toteuttama työolobarometri, joka mittaa kattavasti ja luotettavasti opettajien, tutkijoiden ja alan esihenkilöiden työhyvinvointia, työoloja ja turvallisuutta. 

Työolobarometri julkaistaan tiistaina 6. elokuuta OAJ:n mediainfossa. Median edustajat voivat seurata tilaisuutta paikan päällä Akavatalossa (Kellosilta 7, Valopiha) tai suoran lähetyksen välityksellä.

Mikä tänä lukuvuonna puhuttaa?

Mediainfossa kuullaan työolobarometrin lisäksi OAJ:n puheenjohtajan Katarina Murron katsaus ajankohtaisista ja tulevista koulutuksen ja työmarkkinoiden kysymyksistä sekä kuntien näkymistä.

Missä asennossa valmistaudutaan edessä oleviin sopimusneuvotteluihin? Entä mitä OAJ pitää keskeisinä työelämän ja koulutuspolitiikan kysymyksinä tänä lukuvuonna?

Lisäksi Finlands svenska lärarförbund FSL:n puheenjohtaja Inger Damlin avaa FSL:n tuoreen rehtorikyselyn tuloksia.

Luvassa myös tuhti tilastopaketti 

Kokoamme medialle myös kattavan uutta lukuvuotta kuvaavan tietopaketin koulutuksen tunnusluvuista ja tilastoista.

Ilmoittaudu mukaan tai seuraa etänä!

Mediainfo alkaa klo 10. Tilaisuudessa on median edustajille brunssitarjoilu klo 9.30 alkaen. Tilaisuutta voi seurata myös kotoa tai toimituksesta käsin. Linkki suoraan lähetykseen julkaistaan tilaisuuden lähestyessä tällä sivulla.

Tarjoilujen vuoksi toivomme, että paikan päälle tulevat ilmoittautuvat ennakkoon tämän linkin kautta viimeistään 31.7.2024. 

Palvelemme haastattelu- ja kuvauspyynnöissä

Herääkö kysyttävää tai onko täsmätoiveita esimerkiksi haastattelujen järjestämiseksi? Mediaa palvelee lukuvuoden avausinfoon liittyvissä asioissa:

  • viestintäpäällikkö Heikki Pölönen, 040 067 3837 (kesäkuussa ja tapahtumaviikolla)
  • viestintäjohtaja Hanna Ottman, 040 044 2673 (tapahtumaa edeltävällä viikolla)

Avainsanat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

OAJ selvitti: Liki 40 prosenttia opettajista harkitsee vaihtamista kunnan palvelukseen, jos yksityiselle opetusalalle ei tule riittävät palkankorotukset10.5.2024 09:05:54 EEST | Tiedote

Yksityistä opetusalaa uhkaa ensi viikolla lakko, jolla vauhditetaan uuden työehtosopimuksen syntymistä. OAJ:n tuoreen jäsenkyselyn mukaan palkkakehitys on jäsenille niin tärkeä asia, että sen puolesta ollaan valmiita lakkoihin. Palkkaratkaisusta riippuu, pysyvätkö jäsenet yksityisten koulujen ja oppilaitosten palveluksessa vai vaihtavatko he esimerkiksi kunnan palvelukseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye