Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan panostukset henkilöstön hyvinvointiin tuottavat tulosta

Jaa

Vaasan kaupungin vuoden 2023 henkilöstöraportti on julkaistu. Raportin mukaan panostukset henkilöstön hyvinvointiin ovat tuottaneet tulosta.

Vuonna 2023 panostettiin erityisesti henkilöstön hyvinvointiin ja esihenkilötyöhön. Henkilöstölle järjestettiin muun muassa työnohjausta, ja henkilöstöä huomioitiin 100 euron edulla Epassiin. Esihenkilöitä koulutettiin esimerkiksi valmentavan johtamisen esihenkilövalmennuksella sekä Esihenkilöpassi-koulutuksella.  

Lisäksi jatkettiin vetovoimaisen työnantajakuvan suunnitelmallista kehittämistä muun muassa lisäämällä harjoittelu- ja kesätyöpaikkoja, sekä linjaamalla opinnäytetöistä maksettavista palkkioista.   

Sairauspoissaolot vähenivät selvästi vuodesta 2022. Myös työkyvyttömyyseläkkeiden kustannuksissa oli laskua edellisvuoteen verrattuna.   

Työhyvinvointikyselyyn vastanneista 76 prosenttia suosittelisi Vaasan kaupunkia työnantajana. Luku on noussut hieman viime vuodesta. Kyselyn mukaan myös esihenkilötyö, työyhteisön yhteishenki ja omat voimavarat ovat hyvällä tasolla.  

–Yhteenvetona voidaan todeta, että panostukset henkilöstön hyvinvointiin ovat tuottaneet tulosta. Henkilöstömme on osaavaa ja sitoutunutta ja tekee loistavaa työtä kaupungin strategisten tavoitteiden, asukkaiden hyvinvoinnin ja onnellisuuden edistämiseksi, sanoo henkilöstöjohtaja Tuulikki Kruhse-Poutanen.   

Henkilöstöraportin tunnuslukuja  

Henkilöstöraportin tavoitteena on antaa luottamushenkilöille, kaupungin johdolle, henkilöstölle sekä ulkoisille sidosryhmille kokonaiskuva kaupungin henkilöstöstä ja kuluneen vuoden keskeisistä henkilöstötyön painopisteistä.   

Kaupungin henkilöstön määrä vuoden 2023 lopussa oli 3 224, joista vakinaisia oli 2 230 ja määräaikaisia 995. Henkilötyövuosia kertyi vuonna 2023 yhteensä 2 755.  

Vakituisen henkilöstön keski-ikä oli 48 vuotta ja henkilöstöstä enemmistö eli 75 prosenttia oli naisia. Esihenkilöitä oli yhteensä 168, joista 111 naisia.   

Vuoden 2023 aikana oli avoinna 514 työpaikkaa ja 450 kesätyöpaikkaa.   

Vakituisen henkilöstön lähtövaihtuvuus oli 130 henkilöä, ja eläkkeelle siirtyi vuoden aikana 48 henkilöä. Lähtökyselyyn vastanneiden mukaan urakehitys ja henkilökohtaiset syyt olivat suurimpia lähtemisen taustalla olevia syitä.   

Kaupunginvaltuusto merkitsi henkilöstöraportin tiedoksi kokouksessaan 10.6.  

Tutustu Vaasan kaupungin henkilöstöraporttiin täällä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa on helppo olla onnellinen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye