Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Fortum hakee Tainionkosken vesivoimalaitoksen vesitalousluvan lupamääräyksen selventämistä

Jaa

Fortum Power and Heat Oy on jättänyt Etelä-Suomen aluehallintovirastolle pyynnön selventää vuoden 1986 vesioikeuden päätöstä Tainionkosken vesivoimalaitoksen juoksutuksen lyhytaikaissäädön osalta.

Hakijan mukaan laitoksella on ollut oikeus Tainionkosken lyhytaikaissäätöön jo pitkään, vaikka asiaa ei lue lupamääräyksissä. Imatran ja Tainionkosken välisen jokiosuuden ruoppaamista sekä Imatran voimalaitoksen padotuskorkeuden nostoa käsittelevässä katselmuskirjassa vuodelta 1975 on mainittu, että Tainionkosken juoksutusta vaihdellaan vuorokauden eri aikoina tehontarpeen ja Vuoksen voimalaitoksien yhteiskäytön mukaan. Hakija hakee selvennystä tämän oikeustilan selventämiseksi . Harjoitetusta lyhytaikaissäädöstä raportoidaan säännönmukaisesti Suomen ympäristökeskuksen vesistömallijärjestelmään lähetettävillä tunnittaisilla mittaustiedoilla.

Tässä hakemusasiassa ei arvioida Tainionkosken voimalaitoksen toimintaa tai lupaehtoja laajemmin, vaan ratkaistavana on vain se, voidaanko ja miltä osin voimassa olevia lupamääräyksiä selventää vesilain perusteella. 

Kannanottoja hakemukseen voi jättää tietopalvelusta löytyvän ”Sähköiselle lomakkeelle”- painikkeen kautta 1.8.2024 mennessä. Tarkempia tietoja kannanottoihin liittyen löytyy tietopalvelussa julkaistusta Kuulutus -asiakirjasta. Hakemusasiakirjat (ESAVI/49350/2023) ovat nähtävillä vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa osoitteessa https://ylupa.avi.fi/fi-FI/asia/2655745 17.6. – 1.8.2024

Lisätietoja

Ympäristöneuvos Päivi Jaara, puh. 0295 016 406, poissa 12.–24.6. 

Ympäristöneuvos Erja Tasanko, puh. 0295 016 248, poissa 1.–28.7.

Ympäristöneuvos Marjo Torro, puh. 0295 016 073, poissa 8.7.–5.8.

Avainsanat

Linkit

Aluehallintovirasto myöntää ympäristönsuojelu- ja vesilain mukaisia lupia. Ympäristö- ja vesiluvituksen tavoitteena on ennaltaehkäistä ympäristön pilaantumista ja sen vaaraa. Lupamenettelyssä sovitetaan yhteen ympäristön käyttöä tai ympäristöön vaikuttavia toimintoja ekologisesti kestävällä tavalla.

Muut kielet

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket ålade Egentliga Finlands välfärdsområde att se till att det finns tillräckligt med socialarbetare inom barnskyddet12.7.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland ålade Egentliga Finlands välfärdsområde att för varje barn som är klient inom barnskyddet utse en socialarbetare som ansvarar för barnets angelägenheter samt att se till att antalet klienter per socialarbetare som ansvarar för barnens angelägenheter senast den 15 januari 2025 överensstämmer med lagen. Om Egentliga Finlands välfärdsområde inte fullgör detta överväger regionförvaltningsverket att meddela ett nytt föreläggande som förenas med vite.

Aluehallintovirasto määräsi Varsinais-Suomen hyvinvointialueen huolehtimaan lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden riittävästä määrästä12.7.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Lounais-Suomen aluehallintovirasto määräsi Varsinais-Suomen hyvinvointialueen nimeämään kaikille lastensuojelun asiakkaana oleville lapsille hänen asioistaan vastaavan sosiaalityöntekijän ja saattamaan lapsen asioista vastaavien sosiaalityöntekijöiden asiakasmäärät lain mukaiseksi 15.1.2025 mennessä. Mikäli Varsinais-Suomen hyvinvointialue ei toteuta määräyksiä, aluehallintovirasto harkitsee uuden määräyksen antamista sakon uhalla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye