Tampereen yliopistosta valmistuu yli 2500 tutkinto-opiskelijaa

Jaa

Tampereen yliopistosta valmistuu kuluvan vuoden ensimmäisen puoliskon aikana reilut 2500 tutkinto-opiskelijaa. Valmistuneita on noin 500 enemmän kuin vuosi sitten. Valmistujaisjuhlien puheenvuoroissa korostuvat koulutuksen merkitys muuttuvassa maailmassa. Tärkeänä pidetään sitä, että kansainväliset osaajat jäävät Suomeen valmistumisensa jälkeenkin.

Tampereen yliopistosta valmistuneita juhlittiin Hervannan kampuksella kesäkuussa 2023.
Tampereen yliopistosta valmistuneita juhlittiin Hervannan kampuksella kesäkuussa 2023. Aki Tulikari / Tampereen yliopisto

Tampereen yliopistosta on valmistunut vuoden 2024 aikana 12.6. mennessä 1 197 kandidaattia eli alemman korkeakoulututkinnon suorittanutta, 1 242 maisteria eli ylemmän korkeakoulututkinnon suorittanutta ja 98 tohtoria. Luvut eivät ole lopulliset, sillä uusia tutkintoja kirjataan yhä.

Koulutuksen merkitys korostuu nopeasti kehittyvässä ja muuttuvassa maailmassa, jossa tarvitaan osaavia ihmisiä, joilla on tahtoa ja uskallusta esittää vaikeitakin kysymyksiä sekä ratkaista erilaisia ongelmia. Tulevaisuuden osaajatarve nousee esiin myös yliopiston johdon juhlatervehdyksissä.

– Maailma muuttuu nopeasti ja emme millään voi antaa osaamisen eväitä koko loppuelämää varten. Tärkeintä on kyky ja uteliasuus oppia uutta sekä taito tarkastella kompleksisia kokonaisuuksia, sanoo Tampereen yliopiston rehtori Keijo Hämäläinen.

– Tampereen yliopistosta valmistuu yhä enemmän kansainvälisiä maistereita ja diplomi-insinöörejä. Toivon, että mahdollisimman moni heistä valitsee Suomen valmistuttuaan, sillä tulemme tarvitsemaan heidän osaamistaan tulevaisuudessa, toteaa vararehtori Marja Sutela.

Verkostot ja yhteisön tuki tärkeitä

Kesäkuun valmistujaisjuhlissa ääneen pääsevät myös diplomi-insinööriksi valmistunut Topi Niemi ja hallintotieteiden maisteriksi johtamisen ja talouden tiedekunnasta valmistunut Sanni Tyynismaa.

– Valmistujaispäivänä juhlimme tietenkin saavutuksiamme, mutta myös kaikkia niitä kertoja, kun olemme epäonnistuneet, oppineet ja jatkaneet eteenpäin. Juhlapäivä on hyvä hetki antaa itselleen tunnustusta kaikesta tehdystä työstä, muistuttaa Tyynismaa.

Hän haluaa evästää valmistuneita suhtautumaan rauhallisesti mahdollisiin vastoinkäymisiin elämässä ja tukeutumaan muutosten keskellä erilaisiin yhteyksiin ja ystävyyksiin.

– Opintojeni alussa sain monesti kuulla, että yliopistossa tärkeää on verkostojen luominen. Se kuulosti tylsältä kliseeltä, mutta kävi ilmi, ettei se ollut valhetta. Yhteisön tuki on arvokas asia.

Juhlahulinaa Hervannan ja keskustan kampuksilla

Tänä vuonna valmistuneita juhlitaan perjantaina 14. kesäkuuta klo 18.00 alkaen Hervannan kampuksella Festia-rakennuksen juhlasalissa (Korkeakoulunkatu 8) sekä lauantaina 15.6. klo 12.00 alkaen keskustakampuksella Päätalon juhlasalissa (Kalevantie 4).

Hervannan kampuksella yliopiston johdon tervehdyksen tuo vararehtori Marja Sutela ja juhlapuheen pitää opiskelijayhdyshenkilö Joel Tuomisto Tekniikan Akateemista TEKistä. Valmistuneen puheenvuoron käyttää DI Topi Niemi.

Keskustakampuksella yliopiston johdon tervehdyksen tuo rehtori Keijo Hämäläinen. Juhlapuhe kuullaan TTT Kari Neilimolta. Valmistuneen puheenvuoron pitää HTM Sanni Tyynismaa.

Ylioppilaskunta TREYn tervehdyksen lausuu Hervannan kampuksella hallituksen varapuheenjohtaja Roland Jansons ja keskustakampuksella puheenjohtaja Noora Hakulinen.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Marja Sutela
040 721 5204
marja.sutela@tuni.fi

Kuvat

Tampereen yliopistosta valmistuneita juhlittiin Hervannan kampuksella kesäkuussa 2023.
Tampereen yliopistosta valmistuneita juhlittiin Hervannan kampuksella kesäkuussa 2023.
Lataa

Linkit

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 22 000 opiskelijaa ja henkilöstöä yli 4 000. Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Light-controlled artificial maple seeds could monitor the environment even in hard-to-reach locations27.6.2024 09:46:25 EEST | Tiedote

Researchers from Tampere University, Finland, and the University of Pittsburgh, USA, have developed a tiny robot replicating the aerial dance of falling maple seeds. In the future, this robot could be used for real-time environmental monitoring or delivery of small samples even in inaccessible terrain such as deserts, mountains or cliffs, or the open sea. This technology could be a game changer for fields such as search-and-rescue, endangered species studies, or infrastructure monitoring.

Keinotekoinen, valo-ohjattava vaahteran siemen voisi kerätä ympäristödataa hankalistakin paikoista27.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Tampereen yliopiston ja Pittsburghin yliopiston tutkijat ovat kehittäneet minirobotin, joka jäljittelee vaahteran siementen tanssia ilmavirtausten mukana. Robotti voisi tulevaisuudessa havainnoida reaaliaikaisesti ympäristöä tai kuljettaa pieniä näytteitä haastavissakin olosuhteissa, kuten aavikoilla, vuoristoissa, jyrkänteillä ja avomerellä. Teknologia voisi mullistaa muun muassa etsintäpalvelut, uhanalaisten lajien tutkimuksen sekä infrastruktuurien valvonnan.

Muistisairaiden ympärivuorokautiseen hoitoon pääsyssä ja hoidon laadussa näkyy hoivaköyhyyden merkkejä26.6.2024 13:25:00 EEST | Tiedote

Tuoreessa tutkimuksessa tarkasteltiin hoivakodeissa asuvien muistisairaiden henkilöiden kohtaamattomia hoidontarpeita läheisten näkökulmasta. Tulosten perusteella muistisairaan hoitoon pääseminen saattoi edellyttää paitsi mittavia hoidontarpeita ja avointa paikkaa, myös todentuneita riskejä. Lisäksi hoitopaikan saaminen ei kaikkien kohdalla johtanut tarpeita vastaavaan hoitoon.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye