Vaasan yliopisto

Vaasan yliopisto paransi merkittävästi tuloksiaan vaikuttavuutta mittaavassa maailmanlaajuisessa rankingissa

Jaa

Vaasan yliopiston sijoitukset nousivat merkittävästi Times Higher Educationin (THE) Impact Rankingissa, joka julkaistiin 12. kesäkuuta. Rankingissa mitataan yliopistoja maailmanlaajuisesti sen mukaan, miten hyvin ne edistävät YK:n kestävän kehityksen tavoitteita. Tavoitteiden pyrkimyksenä on ratkaista useita maailmanlaajuisia haasteita, kuten poistaa köyhyyttä ja vähentää eriarvoisuutta sekä torjua ilmastonmuutosta ja vauhdittaa talouskasvua.

Kuvassa kaksi ihmistä kävelemässä Vaasan yliopiston Puuvilla-rakennuksen ohi.
Vaasan yliopisto

YK:n kestävän kehityksen tavoiteohjelma Agenda 2030 sisältää 17 kestävän kehityksen tavoitetta (sustainable development goals, SDG). Vaasan yliopistoa arvioitiin yhteensä kuudessa kategoriassa, joista kolmessa se sijoittui 300 parhaan yliopiston joukkoon. Nämä kolme kategoriaa ovat linjassa yliopiston mission ”Kestävä liiketoiminta, energia ja yhteiskunta” kanssa: Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua (SDG 8), Ilmastototekoja (SDG 13) sekä Rauha, oikeudenmukaisuus ja hyvä hallinto (SDG 16). Tämä on hyvä parannus verrattuna edellisvuoteen, jolloin sijoituimme yhdessä kategoriassa 300 parhaan joukkoon. Muissa kategorioissa yliopiston sijoitus pysyi samana kuin edellisvuonna.

Yliopisto teki hienoa nousua etenkin rauhassa, oikeudenmukaisuudessa ja hyvässä hallinnossa (SDG 16) nousten 600 parhaan joukosta 300 parhaan joukkoon. Lisäksi pistemäärä parani 50,4 pisteestä 71 pisteeseen. Suurin parannus tapahtui tutkimuksen ja viranomaisyhteistyön osa-alueilla. Tämä nousu osoittaa, että yliopiston aktiivinen työ vaikuttavan tutkimuksen ja yhteistyön näkyvyyden lisäämiseksi tuottaa tulosta. Yliopisto arvioitiin tänä vuonna myös vastuullisessa kuluttamisessa (SDG 12), jossa yliopisto suoriutui hyvin sijalle 401-600.

– Tavoitteenamme on tuottaa korkealaatuista tutkimusta ja koulutusta, jolla on myönteisiä yhteiskunnallisia vaikutuksia talouteen, energiamurrokseen ja hallintoon. Kuten uudessa strategiassamme todetaan, Vaasan yliopisto on sitoutunut noudattamaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteita keskittyen niihin tavoitteisiin, jotka vastaavat asiantuntemustamme ja joilla on suurin potentiaali vaikuttaa myönteisesti yhteiskuntaan. Impact Rankingin tulokset ovat hyvä osoitus siitä, että tehty työ kantaa hedelmää. Tulokset kuvastavat myös yliopistoyhteisömme sitoutumista ja haluan kiittää jokaista heidän panoksestaan, sanoo kansainvälisistä asioista vastaava vararehtori Martin Meyer.

THE Impact Rankingissa oli mukana yhteensä 2 152 yliopistoa. Vaasan yliopisto sijoittui kokonaistuloksissa 801-1000 parhaan joukkoon, ja kokonaispistemäärä parani 55,3 pisteestä 62,6 pisteeseen. Yliopisto säilytti sijoituksensa kokonaisrankingissa, vaikka rankingiin tuli tänä vuonna mukaan lähes 400 uutta yliopistoa.

Katso THE Impact Rankings 2024 -lista kokonaisuudessaan täältä.

Lisätietoa: Kansainvälisistä suhteista vastaava vararehtori Martin Meyer, p. 029 449 8629

Avainsanat

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan yliopisto

Vaasan yliopistolle useita tutkimusrahoituksia yli 2,2 miljoonan euron edestä8.7.2024 07:25:00 EEST | Tiedote

Vaasan yliopisto on saanut kesän alussa mittavan määrän rahoitusta useisiin eri hankkeisiin. Uusissa hankkeissa tutkitaan esimerkiksi mikroverkkoja, energian varastointia ja pakkausten uudelleenkäyttöä, kehitetään uutta biopolttoainetta, kvanttiteknologian opetusta ja konsepteja koulujen lautashävikin hallintaan sekä edistetään kasvihuonekaasujen vähentämistä pk-yrityksissä.

Kriittisen infrastruktuurin riskitasoja on alennettava Suomessa, varoittavat Vaasassa 10.–11. kesäkuuta järjestettävien Tietojenkäsittelytieteen päivien pääpuhujat10.6.2024 09:00:00 EEST | Tiedote

Vaasan yliopistossa järjestetään 10.–11. kesäkuuta 2024 Tietojenkäsittelytieteen päivät, joiden pääpuhujat nostavat esille digitaalisen kriittisen infrastruktuurin mahdollisuuksia ja uhkia. Kriittisiä infrastruktuureja ovat yhteiskunnan elintärkeiden toimintojen kannalta tärkeät perusrakenteet ja palvelut, esimerkiksi energia, vesihuolto ja terveydenhuolto.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye