Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsingin kaupungin lukiot ja Stadin AO suosittuja kevään yhteishaussa

Jaa

Toisen asteen yhteishaussa Helsingin kaupungin lukioista opiskelupaikan sai 3 418 ja Stadin ammatti- ja aikuisopistosta (Stadin AO) 2 165 opiskelijaa. Stadin AO:n ja kaupungin lukioiden uusien, yhteishaussa valittujen opiskelijoiden nimet julkaistaan 13. kesäkuuta.

Lukiot ja Stadin AO julkaisevat uusien opiskelijoidensa nimet omilla verkkosivuillaan. Vain julkaisuun lupansa antaneiden nimet ovat nähtävissä.

Opiskelupaikan saanneille lähetään henkilökohtaisesti postia, jossa on tarkemmat ohjeet paikan vastaanottamisesta. Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 27.6.2024.

Yhteishaussa hakeneille kaupungin lukioissa ja Stadin AO:ssa on yhteensä 5 917 aloituspaikkaa. Kevään yhteishaussa näille paikoille haki 6 300 ensisijaista hakijaa.

– On hienoa, että Stadin AO ja kaupungin lukiot ovat jälleen kiinnostaneet nuoria. Toisen asteen oppilaitoksistamme saa hyvät eväät jatko-opintoihin ja työelämään. Ristiinopiskelu laajentaa opiskelumahdollisuuksia entisestään, toteaa Helsingin kaupungin lukio- ja ammatillisen koulutuksen ja vapaan sivistystyön johtaja Harri Korhonen.

Etu-Töölön lukio ja hammastekniikka kiinnostivat eniten 

Helsingin kaupungilla on 15 lukiota, joista kolme on ruotsinkielistä. Kaikista hakutoiveista eniten hakijoita oli Etu-Töölön lukioon, ja eniten ensisijaisia hakijoita suhteessa paikkamäärään oli Mäkelänrinteen lukioon. 

Kaupungin lukioista opiskelupaikan sai 3 418 nuorta. Ensisijaisia hakijoita oli 4 326, joista suomenkielisiin lukioihin haki 3 750 ja ruotsinkielisiin 576. 

Helsingin kaupungin suomenkielisissä lukioissa keskiarvoraja oli 7,08 ja ruotsinkielisissä lukioissa 7,92. Alin lukioon pääsyn keskiarvo vaihtelee Helsingissä, sillä hakijoiden määrä, heidän keskiarvonsa ja lukioiden aloituspaikkojen määrä vaihtelevat vuosittain.

Yhteishaussa Stadin AO:ssa oli tarjolla 27 ammatillista perustutkintoa. Stadin AO:sta opiskelupaikan sai 2 165 hakijaa. Ensisijaisia hakijoita oli 1 968 (TUVA mukana luvussa).

Suosituimpia hakukohteita olivat hammastekniikka, lääkeala, media-ala ja kuvallinen ilmaisu, sähkö- ja automaatioala, välinehuoltoala sekä hius- ja kauneudenhoito. 

Stadin AO:hon ja lukioihin voi hakeutua joustavasti läpi vuoden

Yhteishaun aikana tutkintokoulutukseen valmentavaan koulutukseen eli TUVA-koulutukseen oli hakijoita 1 476, joista 111 oli ensisijaista hakijaa. 

Jos nuori ei saa yhteishaussa toisen asteen opiskelupaikkaa, hän voi hakea paikkaa Stadin AO:sta tai lukioista joustavasti ympäri vuoden. Syksyllä, talvella ja keväällä lukioiden hakuun tulevat lukuvuoden aikana vapautuneet opiskelupaikat. Tämän kesän haussa on tarjolla yhteishaussa täyttämättä jääneitä opiskelupaikkoja. 

Oman koulun opinto-ohjaaja auttaa hakemisessa kesällä ja tarvittaessa myös elokuussa. Viime kädessä hakijalle voidaan osoittaa opiskelupaikka TUVA-koulutuksesta. 

Hakeminen lukioon

Hakeminen Stadin AO:hon

Lisätiedot:

Lukiokoulutuksen päällikkö Tarja Aro-Kuuskoski (suomenkieliset lukiot), puh. 09 310 82365
Pedagoginen asiantuntija Nina Malaska (ruotsinkieliset lukiot), puh. 09 310 24588 
Ruotsinkielisen palvelukokonaisuuden johtaja Niclas Grönholm, puh. 09 310 86225
Apulaisrehtori Sari Slöör, Stadin AO, puh. 09 310 64093

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 18.6.202414.6.2024 13:44:09 EEST | Tiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan suomenkielinen jaosto kokoontuu tiistaina 18. kesäkuuta klo 16.30. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Jaoston esityslistalla on muun muassa päätös oppilaan koulupaikan määräytymisestä ja oppilaaksiottamisen perusteista suomenkielisessä perusopetuksessa 1.1.2025 alkaen. Lisäksi esityslistalla on päätös Helsingin kaupungin suomenkielisen perusopetuksen opetussuunnitelmamuutoksista lukuun 11: Kaksikielinen opetus. Muutoksen myötä laajamittaisen kaksikielisen opetuksen ensimmäisen vuosiluokan oppilaaksiotossa ei käytetä valintakoetta missään opetusvaihtoehdossa. Muutosehdotuksessa oppilaat valitaan ilmoittautumisten perusteella, ja jos ilmoittautuneita on enemmän kuin opetusryhmässä on paikkoja, käytetään arvontaa. Nyt esitetty muutos tehtäisiin määräaikaisena ajalle 1.1.2025-31.12.2026 niin, että sen mukainen oppilaaksiottomenettely on voimassa kevään 2025 ja kevään 2026 oppilaaksiotossa. Valintamenettel

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye